Aktuelt

– Dette Nordic Choice-hotellet kommer å bli en destinasjon

Da teamet fra Nordic Choice Hotels ankom Bodø for å føle, se og ta på det nye hotellet i Ramsalt var alle enig om en ting. - Dette hotellet blir en destinasjon.

– Jeg elsker nakenhet i kunst og performance

Siden tidlig 90-tallet har fotograf og kunstner Spencer Tunick dokumentert nakenhet i offentligheten. - Jeg elsker nakenhet i kunst, og følte det var rom for ideene mine, sier Tunick, som sier han ble beæret over invitasjonen til Bodø i 2018.

Nå offentliggjøres medvirkningen for Molobyen

– Ensomhet har vært en ledestjerne i medvirkningsprosjektet, og vi har sett et ønske om en inkluderende og human bydel hvor folk har stort fokus på særlig havnepromenaden i Molobyen, forteller sosiolog og design researcher Mette Mossige i Prologue…

Morten Krogvold: – Entusiasmen starter i dusjen om morgenen

Det er ett år siden Bodø ble tildelt «Europeisk kulturhovedstad 2024.» Derfor kom fotograf Morten Krogvold til Bodø for å holde en tale under avdukingen av Spencer Tunicks «hovedbilde» fra Bodø Bodyscape, innkjøpt av Morten Jakhelln - for å skape…

12. mars fikk LIME to timer på å stenge ned frisørsalongen

Det kom som et sjokk for eierne av frisørsalongen LIME, at de måtte stenge ned med to timers varsel da korona-krisen var et faktum. – Det var en helt absurd følelse, forteller daglig leder Tonje Kosmo hos Lime.

Sparebank1 på BIG-besøk hos Hundholmen Byutvikling

Bærekraft får stadig større innvirkning på finansiering. Derfor var Sparebank1 på besøk hos Hundholmen Byutvikling og BIG – Bodø Innovation Gate, for å lære om valg som ble tatt for verdens nordligste BREAAM excellent-sertifiserte næringsbygg.……

Gulvteppe-ekspertisen har landet i Ramsalt

Inne hos Heimtex kommer følelsen av det arabiske, persiske – det litt mystiske, eventyrlige og svevende. Likevel lander man fort på landjorda når gulvteppeekspert Stein Petersen begynner å dele kunnskap.

Snart kommer et spennende kunstverk i Ramsalt

Ernst Frantzen har innramming og glassfag i blodårene. I dag skal vi se på to store bilder det har tatt tid å ramme inn. – Oldefar var glassmester, og jeg har vokst opp i dette faget, smiler han.

Nå er BIG-skiltene på plass

- Skiltene skal profilere både bygget og alle bedriftene som jobber i BIG. Dette blir den største og beste reklameplakaten man kan ha, forteller skiltmaker Ove Sætveit hos JB Reklame.

Butikksuksess mot alle odds

Da Iramghan Malik åpnet Joker i Sjøgata i april, var landet stengt ned. I tillegg lå lokalet midt i en byggeplass. – Vi prøvde å snu da landet ble stengt ned i mars, men da var det heldigvis for sent, smiler kjøpmannen.