24-åringen som har flyttet til Bodø med erfaring som kurs- og konferanseansvarlig fra Quality Hotel Harstad i ryggsekken, forteller om Strawberrys sterke fokus på unge lovende lederemner. En avgjørende brikke når karriere-valget skulle tas videre til et større hotell og en større by.

– Man får en helt egen drivkraft i jobben, og alt føles mer meningsfylt og ikke minst morsommere når det er et fokus på at unge arbeidstakere skal opp og fram, sier Emily.

Hun synes det er virkelig oppmuntrende å komme inn en plass der man føler at man blir satt pris på for både initiativ og nye syn.

– Her på Quality Hotel Ramsalt og i Strawberry generelt, er det rom for å føle seg som et friskt pust. En veldig sterk verdi tidlig i karrieren, sier Emily.

Inhouse Sales Agent hos Quality Hotel Ramsalt Emily Halfpenny (24) flyttet til Bodø for å jobbe hos Quality Hotel Ramsalt. Drømmen er å en gang bli hotelldirektør. (Foto: Christine Karijord)

– Løfter man unge medarbeidere blir de værende

Emiliy tror at mange unge i dag opplever å komme inn i veldig etablerte arbeidskulturer der det kan være vanskelig å finne sin plass.

– Klarer en bedrift å løfte fram unge medarbeidere, så blir de værende, sier Emily som mener at en bedrifts viktigste kapital er de ansatte.

– Min drøm er å bli hotelldirektør en vakker dag, og da må jeg være sulten, påskrudd og vise at jeg vil. Og da blir man tatt opp under vingene til Strawberry, man får lære av dagens dyktige direktører som viser veien til å finne meg selv for en slik rolle, smiler Emily.

Hun synes hotellbransjen en fantastisk – rett og slett.

– Mye folk, nye ansikt og én dag er aldri lik den neste. Det er bestandig noe nytt å lære, og det er alltid utfordringer som må løses. Man blir rett og slett glad i bransjen fordi den er så sprudlende, samtidig som det alltid er noen som har ryggen min hvis noe skulle skje. Vi står sammen og vi har det gøy. Det kan regne surt ute, men inne på hotellet så er det liv. Spesielt her på Ramsalt, sier Emily.

Inhouse Sales Agent Emily Halfpenny (24) hos Quality Hotel Ramsalt forteller at det på hotellet er en ”come as you are”-holdning som gjør det lett å være seg selv. – Har man en tatovering, så trenger den ikke å skjules, smiler hun. (Foto: Christine Karijord)

Startet i bransjen som 13-åring

 Selv startet Emily i hotellbransjen da hun var 13 år. En svært selvutviklende reise i møte med både opp- og nedturer. Etter kort tid ble hun frokostansvarlig i helgene.

– Man må lære seg å ikke la ting gå under huden på deg som person, men at utfordrende opplevelser handler om meg som ansatt i min rolle. Og da kan man snu opplevelser og la det bli læring og utvikling, sier Emily, som etterhvert tok fagbrev som resepsjonist.

Hun forteller at det i hotellbransjen er viktig med et sterkt service-fokus, og at det bestandig er avgjørende å skape en god følelse og fin opplevelse for hver eneste gjest – uansett hvor travelt det er. Og er det noe man lærer i bransjen, så er det ”people skills” og det å være tilstede i øyeblikket.

– Min utstråling, min holdning og mine smil har stor betydning for gjestenes totalopplevelse. Er noen misfornøyd, så handler det ikke om meg, men er heller en mulighet til å snu dagen til noen og gjøre den positiv. Og det lærer man fort i denne bransjen, sier Emily.

For Emily Halfpenny er hotellbransjen karriereveien fordi den er spennende, utfordrende og sprudlende full av liv. (Foto: Christine Karijord)
I Bodø sentrum, like ved jernbanestasjon, Hurtigrute-kaia og havnepromenaden, ligger Quality Hotel Ramsalt. (Foto: Christine Karijord)

Come as You are

Et annet viktig element som Emily ønsker å løfte fram i tillegg til store utviklingsmuligheter, er Strawberrys fokus på mangfold og inkludering. At det på Quality Hotel Ramsalt er en ”come as you are”-holdning som gjør det lett å være seg selv.

– Man blir virkelig tatt hånd om. Og vil man opp og fram og har ambisjoner, så får man lov til det, sier Emily.

Hun mener egenskaper som å se det store bildet er en viktig egenskap når man jobber på et hotell. Og at det har vært utelukkende positivt å flytte til Bodø.

– Her i byen skjer det ting, her det uteserveringer over alt og masse folk. Og byen er ikke stengt på en søndag. Det er helt fantastisk. Og etter jeg flyttet hit har det vært masse fint vær. Byen har overrasket meg, avslutter 24-åringen.

Bildetekst (Foto: Noen).

ARTIKKEL M/UNDERTITLER