– Her er det full fart, og av alle prøveåpninger vi har hatt – er det nok denne i Bodø som har gått aller best, sier medeier Marius Larsen som er i Bodø sammen med gründer Nikolaos Kiosses og markedssjef Malin Nilsen for anledningen. 

Han forteller om utrolig gode tilbakemeldinger på både maten, den avslappede stemningen og de nyoppussede lokalene i skikkelig Brasilia-stil.  

– Vi har et veldig folkelig konsept, og det er tydelig noe mange setter pris på. Det finnes mest av folk flest, og det er de Brasilia er skapt for, sier Marius.

Brasilia-eierne Nikolaos Kiosses og Marius Larsen sammen med markedssjef Malin Nilsen – et spennende team som vil tilføre Ramsalt-område og byen nye matopplevelser. (Foto: Christine Karijord)

Fullbooket ut uka 

Han og Malin forteller at det var stor pågang da Brasilia lanserte “soft opening”, og at det etter tre dager med innkjøring og halv pris på mat, fortsatt er pågang og fullbooket restaurant.  

-På søndag kommer en gjeng fra Bodø/Glimt. Og vi har allerede spøket med hvem som skal spise “trøste-middag på Brasilia etter et eventuelt tap når Brann møter Bodø-byens fotballag, ler Marius.  

Han forteller at det i første etasje langs kaia vil bli en “voksen-uteplass” med tiden hvor det er rom for DJ, deilig lyssetting og en overgang fra restaurant og spising til det å kunne nyte godt selskap utover kvelden.  

-Lysene i restauranten er styrt på tid, og vil gjenspeile overgangen fra restaurant til utested. Vi kommer til å ha åpent utover kvelden i samspill med resten av Ramsalt-restaurantene og området, og finne en gylden middelvei, sier han.  

Etter hvert vil pergolaen langs kaia kunne romme 40 gjester. 

-Så blir det 40 sitteplasser utenfor lokalene her, sier Malin.  

Synan og Benjamin som skal lede Brasilia i Ramsalt. (Foto: Malin Nilsen)

– Den fineste restauranten vi har 

Marius, som er en skikkelig restaurant-nerd, forteller at han i løpet av årene har åpnet 40 restauranter, og mener Brasilia i Bodø er den fineste til nå.  

-Det er lite som slår denne utsikten. Og jeg tipper det vil komme bergensere til Bodø for å oppleve Brasilia i Ramsalt, sier han.  

Han beskriver hvordan detaljene i lokalet er nøye sammensatt og planlagt. At ingen ting er overlatt til tilfeldighetene.  

-Her inne på toalettene skal det være lunt og tilbaketrukket. Og da skal lysene ha riktig fargetemperatur. Her har vi ca. 2200 kelvin, forteller Marius.  

-Er det viktig for opplevelsen av restauranten?   

– Jepp. Vi bruker svært et svært dyktig interiørteam som heter interiørplan. De er knallgode og Einar og Anne har vært i Bodø og bidratt til lokalene her. I bransjen er det venteliste på å bruke dem, og Brasilia er ett av deres hjertebarn. Så vi har vært i de beste hender i utformingen av disse lokalene på alle plan, sier Marius.  

Sara og Maria, som begge jobber på Brasilia i Ramsalt. (Foto: Malin Nilsen)
Nikos og Elpida i baren på Brasilia i Ramsalt. De forteller at alle drinker også er å få i alkoholfri mocktail-variant. (Foto: Malin Nilsen)
Buffeen hos Brasilia er innholdsrik, og det er ikke vanskelig å velge seg tilbehør til kjøttet som serveres. Alle allergener er ivaretatt, og Panos sørget for at alt var tipp topp under åpningen. (Foto: Malin Nilsen)

– Viktig at folk koser seg 

Marius og Malin forteller om stoler som er utvalgt med omhu for at folk skal sitte godt og om sofaer med riktig vinkel for komfort. 

-Det er viktig at folk koser seg, for da blir de både værende og de kommer tilbake, sier Malin.  

De forteller videre om servitørene ikledd som brasilianske cowboys iført drakter i samme stil som ekte brasilianske “gauchos”, som farter rundt fra bord til bord og serverer ferskt kjøtt i alle mulige varianter, rett fra kjøkkenet. 

-Brasilia skal være, akkurat som nå her i kveld, et sosialt sted med kvalitetsmat og gode autentiske opplevelser. Alle allergener skal være ivaretatt i buffeen, og det skal være enkelt for folk – gjerne store grupper å bare komme innom for et måltid uten å måtte booke og bestille mat på forhånd. 

Servitørene serverer kjøtt ved bordene. Ikledd som brasilianske «gauchos». (Foto: Christine Karijord)

-Hva er suksessoppskriften?  

-At vi som jobber sammen nærmest er som en familie. Vi stiller opp for hverandre og trør til der det trengs, uavhengig av stilling i firmaet. Jeg jobber sammen med en gjeng rivjern med samme mentalitet, sier Marius. 

Så er det Jesus i inngangspartiet, en ekte brasiliansk påminnelse om “spiriten” i konseptet.  

-Her henger samme kristusstatue som i Rio de Janeiro, og den her i Bodø er den største vi har i våre restauranter til nå. Den består av keramikk og isopor, og vi var ganske nervøse da vi skulle henge den opp. Livredd for at armene skulle knekke, ler Marius. 

Brasilia-medeier Marius Larsen og markedssjef Malin Nilsen forteller om en suksess-åpning i Ramsalt. – Av alle prøveåpninger vi har hatt, er det nok denne i Bodø som har gått aller best, sier de. (Foto: Christine Karijord)

-Så hvorfor Bodø? 

–  Arve i Hundholmen Byutvikling ringte meg en dag og sa; “dere skal til Bodø. Jeg har spist hos dere og ønsker konseptet til byen”. Jeg var skeptisk, og hadde ingen planer om Bodø. Men fløy opp og følte meg kjempevelkommen. Fant tonen med Arve, så lokalet med den utsikten, og var solgt. Vi har forelsket oss i denne byen, sier Marius.  

Nå gleder Brasilia-gjengen seg til å bli enda bedre kjent med de folkene bak de andre restaurantene i Ramsalt-området. 

-Vi har kjempeflinke og gode naboer rundt oss, og sammen kommer vi til å bli veldig sterke, sier Malin.  

Men – nå trenger Brasilia flere folk, ansatte som kan bli del av den friske gjengen som allerede har inntatt Ramsalt-kaia.  

-Eneste kriteriet er å være 18 år eller eldre, med et ønske om å bli del av vår restaurant-familie. Så kan vi love en spennende eventyrreise i en bransje som gir så utrolig mye tilbake, smiler Marius og Malin.