Årets Ramsalt-festival er en start og en begynnelse på en etter hvert årlig sommerbegivenhet i området. Et samarbeidsprosjekt mellom alle restaurantene for å samle folk, skape liv i byen og feire inngangen til en etterlengtet årstid for mange.

– Det er helt unikt at så mange restauranter går sammen om å skape festival i byen. Og på fredag kan man ta forretten på en av restaurantene, gå videre og spise middagen hos neste og avslutte med dessert og god drikke hos den tredje, sier Schön.

Fredag 31. mai inviterer Olivia, Txaba, The Social, Brasilia og Baker Olsen til sommerfestival og åpning av uteserveringene langs Ramsalt-kaia. – Dette er en start på noe vi i fellesskap ønsker skal bli en tradisjon, sier Olivia-leder Kristin Mentzoni og daglig leder og Txaba-eier Fredrik Schön, her sammen med Benjamin Pembroke fra Brasilia, Mira Munkebye Seivåg fra The Social hos Quality Hotel Ramsalt og Julie Dale fra Baker Olsen. (Foto: Christine Karijord)

– Ta på deg sommerstasen

Olivia-leder Kristin Mentzoni oppfordrer folk til å ta fram sommerkjolen, hawaii-skjorta og bli med på Ramsalt-festen.

– Dette er starten. Vi ønsker å gjøre dette til en årlig tradisjon, og skape en festival som inviterer til å teste ut forskjellig mat, drikke og oppleve den variasjonen av opplevelser som er å finne i Ramsalt-området, sier Mentzoni og minner om den fantastiske sommerfesten som samlet folk til stor glede og feiring da Olivia åpnet restauranten sist sommer.

– Sola kommer på fredag, og det er helt nydelig å tilbringe kvelden langs Ramsalt-kaia. Det er plass til mange i pergolaene, og jeg håper så mange som mulig blir med og skaper en sommertradisjon sammen med oss, sier hun.

Hun mener det tette samarbeidet mellom aktørene i området er en styrke.

– Vi er skikkelig gode bransjekollegaer, har jevnlige møter hvor vi diskuterer ulike muligheter og bruker tid på å bygge opp et sterkt kollegialt samarbeid på tvers av at vi alle driver egne konsept. Målet er å skape et fellesskap og samhold innad og spennende opplevelser utad, sier Mentzoni.

Årets Ramsalt-festival er en start og en begynnelse på en sommertradisjon i et område i stadig utvikling med store destinasjonsplaner. – Nå inviterer vi til å teste ut forskjellig mat, drikke og oppleve den variasjonen av opplevelser som er å finne i Ramsalt-området, sier Olivia-leder Kristin Mentzoni, her sammen med representanter fra alle restaurantene. (Foto: Christine Karijord)
Illustrasjon av planlagt kaianlegg utenfor Ramsalt, et anlegg som vil skape stor glede i både Ramsalt-området, sentrum, besøkende og for hele Bodø-byen. Til neste år, forhåpentligvis de av sommerfestivalen. ((Illustrasjonsfoto: Hennig Larsen)

En begynnelse

Når resten av Ramsalt-kaia er ferdig bygget, forhåpentligvis til neste sommer – blir årets startskudd for Ramsalt-festivalen ytterligere utvidet med alt fra badstue, varmekulp, servering og ikke minst kunstinstallasjoner.

– Vi har store destinasjonsambisjoner for Ramsalt, og her er alle aktørene i området veldig viktig. At det foreligger et godt samarbeid på tvers av alle restaurantkonseptene, og at alle er delaktig i planene for Ramsalt-området, er essensielt for resultatet, sier CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling.

Utbyggingen av Ramsalt-kaia er en storsatsning, hvor det også vil bli mulig å gjennomføre spennende arrangementer. Som alt fra svømmekonkurranser og kajakk-kurs.

– Det skal bygges båtplasser for gjesteparkering, kajakkplattformer og tilrettelegges for RIB inne i havna. Dette vil sette Ramsalt på kartet, og det skal også restaurantene, hotellet, de andre aktørene og etter hvert aktivitetene i området være stor del av, sier Pedersen.

Txaba-leder Fredrik Schön, her sammen med CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling. – Vi har store destinasjonsambisjoner for Ramsalt, og her er alle aktørene i området veldig viktig, sier Pedersen. (Foto: Christine Karijord)