Parken er inngjerdet for løsslipp av hunder, lokalisert ved parkeringsplassen til Geitvågen friluftsområde, er åpen døgnet rundt og er helt gratis å bruke for alle. Og under åpningen, kommer også ordfører Odd-Emil Ingebrigtsen.

– Dette er en aktivitet hvor hunder og hundefolk kan møtes for å være sosiale og la hunden løpe fritt. Noe vi vet er særlig etterlengtet i tiden med båndtvang. Etter hvert kommer det også en gapahuk i tilknytning parken som Bodø kommune har gitt tilskudd til, sier Kåring.

Hun forteller at hundeparken er en start, og at den senere kan utvides ved behov og dersom den blir veldig populær.

– Vi hadde ikke fått dette til uten støtte fra Nordenfjeldske Bykreditts Stiftelse, Koch, Dahl Fiskeri, Hundholmen Byutvikling og Nordvik AS, sier styrelederen.

Styremedlem Vera Isachsen i Geitvågenstiftelsen sammen med styreleder Veronica Kåring og styremedlemmene Wessel Paternotte og Morten Jakhelln. – Å lage en hundepark til glede for bodøværinger og deres firbente venner er helt i tråd med det Geitvågen skal være, sier Paternotte. (Foto: Christine Karijord)

God dialog og hensyn

Både Kåring og styremedlem i Geitvågenstiftelsen Vera Isachsen, håper at alle som bruker hundeparken har god dialog med hverandre og tar hensyn.

– Det er viktig å snakke sammen, og ha dialog med hundeeiere som allerede er inne i hundeparken – før man slipper hunder løs. Rett og slett bli enig om hvordan hundene skal sosialisere der inne. Ikke alle hunder går sammen, så det er viktig å avklare slikt på forhånd, sier Isachsen.

Hun påpeker også at det er hundeeiers ansvar å plukke opp hundebæsj etter egen hund, slik at det ikke flyter over i hundeparken. Og at det vil komme opp et skilt med regler for bruk av parken.

– Etterhvert kommer også et posestativ med søppelboks for å kaste avføring, agility-utstyr og andre leker for at hundene skal kunne brenne litt energi og få trent på gøyale ting sammen med sine eiere. Og er det noen som ønsker å kommunisere med oss i stiftelsen, så er det bare å ta kontakt via vår Facebook-messenger eller Instagram, sier Kåring.

Nå har Geitvågenstiftelsen opprettet en hundepark for hundeglade bodøværinger og deres pelskledde venner. – Følg gjerne Geitvågen på Instagram og Facebook for mer informasjon om videre utvikling av parken, sier styreleder Veronica Kåring i Geitvågenstiftelsen. (Foto: Christine Karijord)

Ønsker å tilrettelegge for det sosiale

 Styremedlem i Geitvågenstiftelsen og primus motor for utviklingen i Geitvågen, Wessel Paternotte, mener det at folk treffes og kan gjøre det sammen med fine firbente venner – er helt i tråd med det Geitvågen skal være.

– For oss er det viktig å skape arenaer der folk kobles sammen, og vi har nå laget denne hundeparken for at både mennesker og hunder skal kunne sosialisere og knytte bånd. Jeg liker tanken på at hundene kan leke, være løse og sniffe rundt i parken, og at vi nå skaper en hyggelig møteplass for lokalsamfunnet i et vakkert naturmiljø, sier Paternotte.

Han og styremedlem Morten Jakhelln, også representant for støttespilleren Hundholmen Byutvikling, forteller at parken skal være et trygt sted for sosialisering av hunder, men også et bidrag til økt helse og velvære for hundeeiere.

– Hundeeiere som besøker hundeparker regelmessig har en tendens til å være mer fysisk aktiv, og det er rapportert om lavere stressnivå sammenlignet med hundeeiere som ikke gjør det. I tillegg kan hundeparker gi muligheter for hundeeiere å sosialisere og danne vennskap, noe som bidrar til å unngå både ensomhet og isolasjon, sier Jakhelln.

– Helsefordelene ved å eie en hund er ikke begrenset til det fysiske. Hunder er kjent for å gi følelsesmessig støtte og forbedre mental helse. Å leke med en hund har vist å øke både serotonin og dopamin i hjernen, noe som fører til å redusere følelser av angst og depresjon, legger Paternotte til.

Det er viktig å ta ansvar, kommunisere og rydde opp etter hundene i parken. Etterhvert kommer også et posestativ med søppelboks for å kaste avføring. – Vi gleder oss og håper så mange hundeeiere som mulig kommer til åpningen 21. mai klokken 18.30, sier styremedlem Vera Isachsen i Geitvågenstiftelsen. (Foto: Christine Karijord)

Fakta om Geitvågenstiftelsen:

  • Har som formål å skaffe finansiering til, drifte og forvalte fasiliteter som kan legge til rette for at deler av Geitvågen i Bodø kommune, blir et attraktivt sted for allmennheten.
  • Geitvågenstiftelsen skal utvikle den ikke-kommersielle delen av Geitvågen slik at området framstår som rent og hyggelig.
  • Geitvågenstiftelsen skal gjennom sponsorater bidra til å gjøre området attraktivt for barn, ungdom og familier med fasiliteter som gapahuker, grillsteder, stupebrygge, trampoliner, hundepark og lignende.
  • Styreleder er Veronica Kåring og med i styret er Wessel Paternotte, Morten Jakhelln, Vera Isachsen, Snorri Rasch, Cicilie Schjølberg, Daniel Thomassen og Ingrid Olsen Finvåg.

                                   (Kilde: www.geitvågenstiftelsen.no)