Sammen med Bodø Big Band skal nå Adam Douglas, også kjent som vinneren av Stjernekamp på NRK i 2017, levere tidenes jazzfest i storsalen på Quality Hotel Ramsalt lørdag 4. februar.

– Dette blir tidenes jazzfest i byen, faktisk et helt unikt konsertkonsept. Og sammen med Bodøs storband, Adam Douglas og Magnolia Jazzband – så kan vi glede oss, sier Johansen.

Han forteller at Bodø Jazz Open testet ut det å holde konsert på hotellet sist jazzfestival.

– Å bruke hotellet til å lage en helaften på denne måten er et stort løft for Bodø Jazz Open. Det å skape en musikalsk helaften hvor folk pynter seg, tar seg en konjakk i pausen og får en konsertopplevelse de aldri før har opplevd maken til i Bodø – nei, det er virkelig artig å arrangere. Målet er å oppnå nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, sier Johansen.

– Det ble en suksess i fjor, tross korona-restriksjoner. Så vi er kjempe-gira og gleder oss til en skikkelig helaften, sier resepsjonssjef Krista Danga hos Quality Hotel Ramsalt.

LES OGSÅ: Jazz, det er frihet under ansvar

Resepsjonssjef Krista Danga hos Quality Hotel Ramsalt, festivalleder Erik Johansen hos Bodø Jazz Open, markedssjef Kine Uttakleiv hos Hundholmen Byutvikling, PR-sjef Eirill DeLonge i Bodø Jazz Open og daglig leder Belinda Bergli hos Bølgen & Moi gleder seg til å fylle Ramsalt med jazzmusikk og festivalglede. (Foto: Christine Karijord)

 

Jazzkafé på Bølgen & Moi

I tillegg til en helaften på Quality Hotel Ramsalt, skal Bodø Jazz Open arrangere jazzkafé hos Bølgen & Moi på både fredag og lørdag.

– For oss er det viktig å benytte oss av både eksisterende, nye og alternative scener som samlet skal styrke Bodø som kulturby. Å fylle cafeer og restauranter rundt om i byen med en god miks av amatører og profesjonelle musikere, handler om å skape liv, spre musikken til folket og vise fram jazzen som sjanger, sier festivallederen.

For daglig leder Belinda Bergli hos Bølgen & Moi passer det perfekt å fylle lokalene i første etasje ned mot kaia med jazz-musikk.

– Lokalet passer perfekt til dette formålet. Og mens folk lytter til musikken og koser seg, så kan de bestille seg enten lunsj eller middag, sier Bergli.

– Det er god akustikk her og fin stemning for konsert. Vi var innom lokalet for en tid tilbake og merket oss denne plassen, sier Johansen.

Under Bodø Jazz Open arrangeres det kaféjazz på rundt om i byen. I år også på Bølgen & Moi i Ramsalt. – Dette gleder vi oss til, sier daglig leder Belinda Bergli i Bølgen & Moi, her sammen med relasjon- og markedssjef Kine Uttakleiv i Hundholmen Byutvikling, festivalsjef Erik Johansen i Bodø Jazz open, PR-sjef Eirill DeLonge i Bodø Jazz Open og resepsjonssjef Krista Danga i Quality Hotel Ramsalt. (Foto: Christine Karijord)

Fra mørketid og juledvale til livemusikk og solgløtt

At Bodø Jazz Open arrangeres i begynnelsen av februar er ifølge Johansen et bevisst valg.

– Det skjer lite i byen på denne tiden. Folk er i dvale etter jula og ikke minst kommer sola tilbake. Da skjer det noe med oss nordlendinger. Vi testet å flytte jazzen til mai, med vi merket fort at folk hadde nok med andre ting. Det er også noe med det å ta seg en halvliter i siste del av vintermørket mens man kjenner på stemningen og hører musikken. Utfordringen er å få tak i artister i februar. Det er ikke alltid enkelt, men her får vi god hjelp gjennom Jan Gunnar Hoff sine kontakter, forteller Johansen.

For PR-sjef Eirill DeLonge i Bodø Jazz Open er det nettopp det at festivalen skiller seg ut som også gjør det gøy å jobbe med konseptet.

– Vi skjer på så mange steder, alt er nært, og det er noe ektefølt når det river i håret mens man løper fra den ene scenen til den andre. Vi er en festival med stor variasjon for alle typer folk i alle aldre, noe som gjør at man gjerne møter nye mennesker man ellers ikke treffer, sier DeLonge.

 

Bodø Jazz Open arrangeres fra 1-5 februar. Lørdag blir det skikkelig fest på Quality Ramsalt Hotel når Adam Douglas spiller med Bodø Big Band for aller første gang. At levende kultur er viktig for bysentrum, det er relasjon- og markedssjef i Hundholmen Byutvikling Kine Uttakleiv og festivalsjef Erik Johansen enige om. (Foto: Christine Karijord)

– En glede å bidra til byliv

For relasjon- og markedssjef i Hundholmen Byutvikling Kine Uttakleiv er Bodø Jazz Open en spennende festival å samarbeide med.

– For oss er det viktig å bidra til å skape kultur i byen. Bodø Jazz Open skaper viktige møteplasser med musikken, trekker folk til bybildet og gjør Bodø sentrum attraktivt. Det heier vi på, sier Uttakleiv.

Hun mener et levende kulturliv er noe av det viktigste i et bysentrum.

– Gode kulturelle opplevelser skaper en attraktiv by, som igjen stimulerer næringslivet og øvrig samfunnsliv. Kultur og en festival som Bodø Jazz Open er byutvikling, sier Uttakleiv.

For Johansen og Bodø Jazz Open er det viktig å samarbeide med næringslivet.

– Vår avtale med Hundholmen Byutvikling har stor betydning for oss. Et viktig bidrag for å kunne ha en jazz-festival her i byen, sier Johansen.

Bildetekst (Foto: Noen).

ARTIKKEL M/UNDERTITLER