Vi møter Vu og assisterende daglig leder Synan Alizadeh (22) for å snakke litt om planer, mat en åpningsdato som nærmer seg og om forventningene til det å åpne restaurant i Bodø.

– Vi åpner dørene 23. april, og da vil Bodø få en helt unik kjøttrestaurant med opp til 12 typer kjøtt, hvor servitørene kommer til bordet og lager kul stemning, serverer og slår av en prat. Folk kan glede seg til en veldig hyggelig, varm og stemningsfull atmosfære, forteller Vu.

Etter hvert overtar Benjamin Pembroke som daglig leder.

– Benjamin har vært i opplæring, og jeg har ansvaret under etableringsfasen, sier Vu.

Assisterende daglig leder Synan Alizadeh (22) og daglig leder Vu Mai (32) hos Brasilia i Bodø gleder seg veldig til å åpne dørene i Ramsalt, og ser fram til en spennende tid. – Vi gleder oss veldig til å levere en restaurantopplevelse helt utenom det vanlige til Bodø-folket, sier de. (Foto: Christine Karijord)

«All you can eat»

 For Vu og Synan er det et felles mål å skape unike matopplevelser. Det skal være «wow» å komme inn til en fyldig buffé og oppleve Brasilia Experience med opp til 12 typer kjøtt, hvor man kan spise så mye man vil.

– Det er så mange forskjellige retter og muligheter hos oss, men min absolutte favoritt er Picanha, et helt unikt kjøtt. Bakenden av kua, smakfull og crispy. Dette er kjøtt som virkelig smelter i munnen, forteller Vu.

Han mener kombinasjonen av kjøttet som serveres ved bordet av Brasilias «gauchos», med å kunne hente seg favoritter, sideretter eller nye smaker fra buffeen, er en deilig opplevelse.

I buffeen har vi alt fra ulike dipper, saus, fries, gryteretter, søtpotet, spicy dressing, salat og mye mer. Vi har en varm side og en kald side. Det er bare å forsyne seg, smiler Vu.

Bodø få nå en helt unik kjøttrestaurant med opp til tolv typer kjøtt og et konsept hvor man kan spise så mye man vil. – Siden dagen vi åpnet i Trondheim i 2022, så har hver eneste helg vært smekkfull, forteller daglig leder Vu Mai. (Foto: Brasilia)

– Spiser folk mer når de kan spise så mye de vil?

– Ja. De som er på Brasilia for første gang går ofte veldig mett ut døra. Og det er helt i orden. Folk må gjerne rulle ut av restauranten, ler Vu.

Assisterende daglig leder Synan Alizadeh (22) flytter til Bodø for å jobbe hos hos Brasilia i Ramsalt. – Jeg gleder meg og er spent, sier han. (Foto: Christine Karijord)

Skal tilpasse seg trykket

 I Ramsalt blir restauranten over to etasjer. Åpningstidene blir fra mandag til torsdag fra klokken 16.00-23.00, men det fredag og lørdag holdes åpent fra klokken 15.00-24.00.

– Så har vi søndagsåpent fra 15.00 til 22.00. Og vi kommer til å føle oss litt fram, fin-snekre konseptet underveis ettersom vi blir bedre kjent med Bodø. Rett og slett tilpasse oss trykket, sier Brasilia-lederen.

Allerede er restaurantens «soft opening» full-booket, og Vu forteller at det ikke tok mange timene før bordreservasjonene strømmet på.

– Da er det halv pris på all mat, og vi har plass til ca. 300 gjester i løpet av en dag når begge etasjene er fulle. Og vet du, siden dagen vi åpnet i Trondheim i 2022, så har hver eneste helg vært smekkfull. Det er kult, sier Brasilia-lederen, som virkelig har trua på Bodø.

– Jeg fikk meg en skikkelig positiv overraskelse når vi var på besøk i byen. Utrolig trivelige folk, sier Vu.

 

Satser på ungdommer og utvikling

Vu som selv har selv jobbet i restaurantbransjen siden han var 16 år, kan med hånden på hjerte fortelle om en skikkelig bra arbeidsplass. At Brasilia-familien er et sted hvor han kjenner seg trygg med gode ledere, og mye frihet og tillit til å finne sin egen lederstil relatert til sitt ansvarsområde.

– Vi er en bedrift med veldig godt miljø, og vi bruker mye tid på å bygge kultur. Og det har vi lyktes med, og er noe vi vil ta med oss til Bodø. Vi skal være en attraktiv og konkurransedyktig arbeidsplass med store muligheter for utvikling. Derfor er det mange unge ledere i Brasilia, som gjennom oppfølging får finne sin lederstil som passer, forteller Vu.

Han forteller at flere unge ledere fra både Oslo og Trondheim med erfaring fra Brasilia skal flytte til Bodø for å jobbe.

– Når ungdommer ser de får muligheter til å både utvikle seg innad i Brasilia-systemet, så blir det en suksessfaktor. Og nøkkelen til et godt arbeidsmiljø for meg er at de ansatte virkelig trives, blir sett, anerkjent og at det er rom for å vokse. Folk skal ha lyst til å komme på jobb, sier Vu.

 

Mellom 40 og 50 ansatte i Bodø

 Vu forteller at Brasilia i Bodø skal ansette både for fulltid og for deltid, og at det samlet sett vil bli en arbeidsgjeng på mellom 40 og 50 stykker.

– Ved restaurantene i både Bergen, Oslo og Trondheim har god erfaring med å ansette studenter, og vi har vært referanser til mange når de skal søke seg jobb etter endt studie. Og da handler det ikke om antall brett man har servert, men om verdier, sykefravær og ikke minst arbeidsmoral. Dermed har Brasilia vært viktig for mange videre i arbeidslivet, selv enkelte har faktisk kommet tilbake fordi de trives så godt, forteller Vu.

Han mener at en deltidsjobb mens man studerer er mer enn bare penger for å overleve i studietiden.

– Og som referanse, så har jeg virkelig sett verdien av kulturen vi lærer våre ansatt, trivselen vi har blant oss og ikke minst muligheten for større ansvar. Det eneste vi krever tilbake er at folk er åpen for å lære, har respekt for regler, er åpen og ærlig og ikke minst gir jernet på jobb, sier Brasilia-lederen.

Og det er ikke bare servitører som ønskes. Også bartendere, renholder og kokker.

– Så er noen nysgjerrig på det å bli del av et utrolig vellykket konsept, så er det bare å ta kontakt med oss, sier Vu.