– Det blir en felles opplevelse og noe å snakke om i lang tid fremover. Målet er å gå 10 kilometer i samlet tropp, forteller regnskapsmedarbeider Sigrid Holter Ingebrigtsen.

Sammen med driftssjef Frank Tore Olsen, controller Siw Meløysund, CEO Arve Pedersen, Business intelligence sjef Thomas Jakhelln og prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen, skal Sigrid også bistå driftstekniker Oleksandr Martyneko i å lære å gå på ski – først.

– Dette er en fin måte å bygge laget på, artig at vi også lærer Oleksandr å gå på langrennsski, for det har han aldri gjort før, smiler Børge.

Robert Helgesen hos Sport1 i sentrum har lånt ut ski til driftstekniker Oleksandr Martyneko, og i tillegg sponset med skidress. Nå skal han sammen med driftssjef Frank Tore Olsen, prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen, regnskapsmedarbeider Sigrid Holter Ingebrigtsen, CEO Arve Pedersen, controller Siw Meløysund, CEO Arve Pedersen og business intelligence sjef Thomas Jakhelln (ikke til stede på bildet) delta på ett av verdens mest spektakulære skiløp – Marcialonga i Bodø. (Foto: Christine Karijord)
En «trenings-selfie» fra en av turene ut i skiløypa for å lære Oleksandr Martyneko å gå på ski. (Foto: Arve Pedersen)

«Arves skiskole»

For Oleksandr er det noe helt nytt og annerledes å bevege seg på ski. Han mener «Arves skiskole» er nyttig, særlig med tanke på trikset om å «sette seg ned på rumpa» hvis farten skulle bli for stor.

– «Sett deg på rumpa, sett deg på rumpa hvis du ikke klarer å bremse», ropte Arve til meg. Et triks jeg har fått god bruk for under skitreningene våre, ler Oleksandr, som for litt over ett år siden ble ansatt som driftstekniker etter å ha kommer til Bodø fra Ukraina sammen med familien sin.

Han mener det er ganske typisk norsk å gå på ski, og at det er helt greit å lære det selv om det er nokså vanskelig. Og håpet, det er målgang i ett av verdens mest spektakulære skimaraton, del av Ski Classics Challengers opprettet for å styrke langrenn globalt.

– Det jeg virkelig liker, er at vi går på ski sammen, har det gøy og får oss en latter eller to. Alle er i veldig godt humør når jeg går på ski, og de har alle sine triks, humrer Oleksandr.

– På et tidspunkt var vi fem «eksperter» som skulle lære bort gammel skikunnskap, smiler Siw.

– Vi har øvd på ploging, diagonalgang og fiskebein, og jeg mener vi kom oss 2,5 kilometer på en times tid. Dermed blir det nok tid for både kaffepause og kvikklunsj underveis i løpet, ler Arve.

– Det er turen som er målet, legger Siw til.

Driftstekniker Oleksandr Martyneko kom fra Ukraina til Bodø sammen med familien sin, og har ingen erfaring med langrenn fra hjemlandet. Nå har han vært ansatt i Hundholmen Byutvikling i litt over ett år. Til helgen går han sitt første skirenn sammen med kollegaene sine. (Foto: Christine Karijord)

Skifest i Bodø sentrum

For Hundholmen Byutvikling er det viktig å både løfte fellesskapet i bedriften, lære Oleksandr å gå på ski, og ikke minst å delta på tidenes sportsbegivenhet med både start og målgang ved Rådhuset i sentrum av Bodø 9. mars.

– Å delta på aktiviteter i sentrum er viktig for oss å være del av. Livet i byen er det vi jobber for, sier Arve.

Løpet er en skifest utenom det vanlige, og etter målgang er det duket for mat og drikke i verdens største lavvo, i tillegg til musikk og andre kulturinnslag.

– I Europa legges store idrettsarrangement til sentrum av byen der det er folk, og slikt blir det folkefest av. At vi har fått Marcialonga til Bodø er en gave til byen, sier Arve.