Fredrik og Kjøkkenleder Gonzalo Beamonte – opprinnelig fra Madrid – som lager knallgod tapas, og som stortrives på TXABA i Ramsalt. (Foto: Christine Karijord)

– Vi har nå lagt gode og lærerike måneder bak oss. Alle som jobber her har erfaring fra bransjen, men likevel opplever vi stadig noe nytt og vi møter nye gjester. Det er kult, smiler Fredrik.

For prosessen med å starte og drive en restaurant er levende, utviklende, og det hele skal finjusteres slik at det som leveres også samsvarer med forventningene folk har når de kommer inn døren.

– Finjusteringen kan handle om alt fra årstider, trender og det å levere litt mer enn folk forventer. Alt i tro med konseptet «Tapas + vinbar» og lave skuldre med mål om at folk blir sittende og får gode opplevelser – gjerne gjennom våre anbefalinger, sier Fredrik.

God stemning, fullt hus og glade gjester – da er det gøy å drive tapasrestaurant. (Foto: TXABA)

Sittende i timevis

Fredrik forteller om gledelige opplevelser hvor folk har blitt sittende i opp til 10 timer i restauranten.

– Og da trives de godt, smiler tapas-sjefen.

Er det noe som særlig har gledet Fredrik og crewet hos TXABA, så er det et veldig variert spekter av gjester som har besøkt tapasrestauranten.

– Vi har møtt mange nye ansikt, og etter mange år i bransjen i Bodø – så er det ekstra gøy, sier Fredrik.

Hos TXABA jobbes det nå med nyheter som lanseres utover våren. Blant annet startes konseptet «Torsdagsdruen» med mål om at folk skal utvide perspektivet og lære seg noe nytt om både vin, råvarer og områdene den lages i. (Foto: TXABA)

«Torsdagsdruen» – ut av safe zone

Fredrik forteller at det nå jobbes med nyheter, konsepter og at råvarer testes.

– Nå kommer det nye retter på menyen mot våren. I tillegg skal vi lansere «Torsdagsdruen», en mini-vinsmaking hvor folk får fire smaker med en rød tråd. Det kan være én drue, en vinprodusent eller én stil, forteller Fredrik.

Målet er å gjøre det enkelt, og minst mulig pretensiøst å snakke om vin. Og at folk skal komme seg ut av «safe zone» og lære seg å tenke nytt.

– Vi ønsker at folk skal utvide perspektivet, tørre å teste noe nytt – både for å vise hvor bred vinens verden er, men også for å spre vitenskapen om at det finnes flotte områder i ute verden med fantastiske råvarer. At variasjonen blir del av opplevelsen, sier Fredrik, som er utdannet sommelier – eller vinkelner på godt norsk.