– Dette betyr veldig mye for oss, og vi setter virkelig pris på å bli lagt merke til. Når vi i tillegg ser hvem som var nominert i samme kategori, så blir vi ekstra stolt, sier CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling.

– En ener innenfor sitt felt

Ifølge juryleder for «Årets ambassadør» Trine Stensvold i Opplyst, er begrunnelsen for å tildele Hundholmen Byutvikling prisen at bedriften er en ener innenfor sitt felt, og i tillegg en særdeles god ambassadør for Bodø, Salten og Nord-Norge.

– Hundholmen Byutvikling har fokus på samfunnsansvar og de har fått Bodø og Salten til å synes både nasjonalt og internasjonalt. Bedriften fremstår som en ledestjerne for hva vi kan få til her oppe, og har på bakgrunn av sine prosjekter og resultater begeistret alle oss andre for hva vi kan få til om man bare vil det nok, sier Stensvold.

For Hundholmen Byutvikling handler drivkraften i alle prosjekter som settes i gang om å skape en god fremtid og et levende sentrum i Bodø.

– Vi er en bedrift som ønsker å utfordre og tilføre noe nytt til byen gjennom langsiktig verdiskapning for kommende generasjoner. Vi prøver å være fremst i skoene, og vil med dette bidra til bolyst, bylyst og den gode følelsen for både folk som leier hos oss og for alle som bruker våre områder, sier Arve.

Thomas Jakhelln, neste generasjon leder for Christian Jakhelln – nå trainee i Hundholmen Byutvikling, Prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen, CEO Arve Pedersen og controller Siw Meløysund synes det var stor stas at Hundholmen Byutvikling ble kåret til «Årets ambassadør» under Opplyst 2023. (Foto: Christine Karijord)
Driftssjef Frank Tore Olsen, regnskapsmedarbeider Sigrid Holter Ingebrigtsen i Hundholmen Byutvikling, CEO Erling Ole Berg-Hanssen i Christian Jakhelln AS og CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling forteller at det å jobbe med næringseiendom handler om å levere hver eneste dag. (Foto: Christine Karijord)

– Et godt prosjekt er bra for byen

Arve mener et godt prosjekt for Hundholmen Byutvikling også skal være et godt prosjekt for byen.

– Vi er et lite firma som jobber hardt mot et felles mål som handler om å skape et bedre Bodø gjennom gode prosjekter. For sju år siden var Ramsalt en parkeringsplass. Nå er det lys i vinduene, og et område hvor folk samler seg. Det er også viktig for oss å ivareta leietakerne våre. Det er innholdet som skaper verdi, sier Arve.

For controller Siw Meløysund var det både stas og en stor anerkjennelse å gå opp på scenen under Opplyst for å motta prisen som «Årets ambassadør».

– Vi jobber hardt, og dette var en veldig fin anerkjennelse som gir motivasjon. Vi er en liten enhet som jobber mot et felles mål, der alle har en viktig rolle for resultatet. Vi er veldig tett på og nært det vi jobber med og vi bryr oss virkelig om at folk som leier hos oss skal ha det bra, sier Siw.

Driftssjef Frank Tore Olsen og driftstekniker Oleksandr Martyneko er begge Hundholmen Byutviklings ansikt utad som hjelper bedriftens leietakere med stort og smått. (Foto: Christine Karijord)

En anerkjennelse for et sterkt samfunnsansvar

For Thomas Jakhelln, neste generasjon leder for Christian Jakhelln – nå trainee i Hundholmen Byutvikling, handler også prisen om mye om det hans far, Morten Jakhelln står inne for.

– Pappa har tatt initiativ til veldig mye bra i byen, som Gamle Salten, Geitvågen-stiftelsen og Bratten Via Ferrata – for å nevne noe. Så jeg kjenner på et sterkt samfunnsengasjement som blir anerkjent gjennom denne prisen. Samtidig er det en anerkjennelse for jobben vi gjør i Hundholmen Byutvikling for våre leietakere. Jeg har hørt fra folk som leier hos oss, at det er svært positivt, sier Thomas.

Han mener også Ramsalt i sin helhet har blitt et veldig spennende område i sentrum. Et nyskapende prosjekt som stadig tar form gjennom å finne ut hva som fungerer i bybildet.

– Hundholmen Byutvikling ivaretar initiativ og skaper spennende prosjekter av gode ideer for et enda bedre Bodø med mål om langsiktighet, sier Thomas.