Årets hovedpris, selve Opplystprisen går til en bedrift som har vist at det er mulig å ta store steg i egen utvikling. Bedriften har med sin suksess banet vei for andre bedrifter, og har bidratt til positive ringvirkninger for regionen som helhet. Denne prisen er Morten Jakhelln nominert til, i konkurranse med Coop Nordland og Nordvik AS.

– Jeg synes det er bra at vi i Salten heier på hverandre. Å dele ut disse prisene viser nettopp dette. Gjennom BRUS – Bodøregionens Utviklingsselskap, merkes det godt at vi har en svært positiv næringslivskultur hvor vi har blitt bedre kjent med hverandre og at vi engasjerer oss i fellesskap. Dette er bra for utvikling, innovasjon og evnen til regional vekst, sier Jakhelln.

CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling og Morten Jakhelln synes begge det er veldig hyggelig at næringslivet i saltenregionen heier og løfter hverandre opp og fram. (Foto: Christine karijord)

 

– Veldig hyggelig å bli lagt merke til

For CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling er det er veldig hyggelig å bli lagt merke til. Bedriften er nominert til «Årets ambassadør», en pris som deles ut til en person, en bedrift eller en organisasjon som bidrar til å synliggjøre Salten som en attraktiv region for næringsvirksomhet og som bosted.

– Vi er en bedrift som ønsker å utfordre og tilføre noe nytt til byen. Vi prøver å være fremst i skoene, skape bylyst, bolyst og den gode følelsen for både folk som leier lokaler hos oss, og for de som bruker våre områder, sier Pedersen.

Hundholmen Byutvikling er nominert sammen med fotballtrener Kjetil Knutsen i Bodø/Glimt og matsvinn-gründer Sophie Wiik med appen «Too Good To Go».

– Det å bli nominert sammen med så flinke folk gir inspirasjon i en travel hverdag, sier Pedersen.

Opplyst 2023 er årets store høydepunkt for næringslivet i Bodø og Salten. Først konferanse på dagtid med en kombinasjon av lokale og nasjonale historier og videre med gallamiddag og utdeling av årets Opplyst-priser. I styringsgruppen for Opplyst 2023 sitter representanter fra Fauske Næringsforum, Bodø Næringsforum, Nye Bodø, T. Kolstad Eiendom, DNB, AN, Visit Bodø og Innovasjon Norge. (Foto: Opplyst)

– Lagt merke til over år

For Juryleder i Opplyst-nominasjonene, Trine Stenvold i Fauske Næringsforum har både Morten Jakhelln og Hundholmen Byutvikling utmerket seg innenfor sine kategorier over år.

– Det var ingen tvil om at om at begge fortjente en plass blant de nominerte, sier Stenvold.

I Juryen sitter Jan Braastad, Ivar A. Forn og Gøran Aamodt.

I 2022 gikk Opplyst-prisen til Power Office, mens Ambassadør-prisen gikk til festivalsjef Gøran Aamot i Parkenfestivalen.