Han forteller at byggingen av kaianlegget som er planlagt utenfor Ramsalt nå er godt i gang.

– Og i midten av juni kan folk sitte ute og nyte serveringen ved sjøkanten langs havnepromenaden i Ramsalt, sier Kristensen.

Ramsalt Brygge er under bygging, og i sommer vil man kunne nyte servering i både sol og ruskevær. – Denne uteserveringen blir noe helt spesielt, sier prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen i Hundholmen Byutvikling. (Illustrasjonsfoto: Henning Larsen)

Spesialdesignet uteområde

Han forteller at det snart kommer utemøbler, sofagrupper, dekor, belysning, beplantning og høyttalere.

– Denne uteserveringen blir noe helt spesielt som vi alle kan glede oss til, sier Kristensen.

Han forteller at det spesialdesignede uteområdet som skal bygges ut i flere runder er planlagt for både byliv, sjøliv og bespisning.

– Det blir magisk. Med glass-bygde pergolaer vil vi kunne sitte ute og spise store deler av året, også i nordnorsk ruskevær, sier Kristensen.

Han mener at utbyggingen nå i sommer og videre vil skape større aktivitet i Ramsalt-området.

– Denne uteserveringen vil gjøre bygulvet svært attraktivt for både besøkende gjester, byens befolkning og ikke minst restaurantene i Ramsalt, sier prosjekt- og bærekraftsjefen.

 

Prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen og relasjons- og markedssjef Kine Uttakleiv i Hundholmen Byutvikling gleder seg over at Ramsalt brygge nå skal bygges og klargjøres for sommeren 2023. (Foto: Christine Karijord)

Søknader sendt inn

Nå er også søknadene for flytebrygga utenfor kaianlegget sendt inn.

– Vi har også fått de endelige tegningene fra arkitekt Henning Larsen av flytebrygga og det som skal bygges oppå, så nå kan folk bare glede seg til det som kommer uten at vi skal avsløre alt, sier relasjon- og markedssjef Kine Uttakleiv.

Hun forteller at det som kommer vil skape en storbyfølelse.

– Ramsalt er i stadig utvikling. Siste spadetak er ikke tatt i dette området, og med nye Ramsalt Brygge vil det bli økt aktivitet på mange plan, sier hun.