– Hva er god møtemat Kristin?

– Den skal treffe gjestene våre, følge trender og ha riktig pris. Så skal den gi energi, være spennende og bra for den som spiser maten, forteller Gautvik.

Og derfor baker 4servise-kokkene eget langtidshevet brød som er både grovt og godt.

– I tillegg bruker vi friske salater og frukt i vår møtemat. Likevel behøver ikke alt å være sunt, men gjestene skal ha valget – at det alltid er mulig å velge seg energirik og positiv mat, forteller møtemat-eksperten.

Møtemat-ekspert Kristin Gautvik fra 4service forteller om møtematen som lages i lunsjrestauranten Nedre i Jakhelln Brygge. (Foto: Kine Uttakleiv)
– Møtematen skal følge trender og ha en riktig pris, forteller møtemat-ekspert Kristin Gautvik fra 4service. (Foto: Kine Uttakleiv)

Viktig med utseende

Når man lager møtemat, så er presentasjonen av maten viktig.

– Utseendet på møtematen er viktig. Vi spiser all mat med øynene, og dette har det ikke vært nok fokus på historisk sett i kantiner, sier Gautvik.

Hun mener det er viktig at møtematen er stilig.

– Det skal synes at det ligger en tanke bak møtematen. Det høres enkelt ut, men det krever kontinuitet å skape spennende, stilig og god møtemat, sier Gautvik.

– Når man lager møtemat, så er presentasjonen av maten viktig. (Foto: Kine Uttakleiv)

Topp kvalitet året rundt

Et annet viktig element ved møtematen som lages, er at den samme maten kan leveres uavhengig av hvilken kokk som er på kjøkkenet.

– Møtemat er detaljhandel, og man skal levere hver eneste gang. Jeg tror ikke Nidar hadde solgt mange Stratos hvis det var forskjellige oppskrifter hver eneste gang. Da hadde folk sluttet å kjøpe sjokoladen, smiler Gautvik.

Hun håper bedrifter i byen får øynene opp for møtematen som kan leveres fra 4Service.

– Folk fra hele byen kan bestille både møterom og møtemat via orbn.no. Det er bare å kontakte kantineleder Anders Danielsen. Han tilpasser menyer etter behov, sier Gautvik.

– Møtemat er detaljhandel, og man skal levere hver eneste gang, sier møtemat-ekspert Kristin Gautvik fra 4service. (Foto: Kine Uttakleiv)

Råvarer og lokale leverandører

I produksjonen av møtemat er det viktig for 4service å utnytte råvarene og å redusere matsvinn. Det hele med fokus på forståelsen av at råvarer er en avgrenset ressurs.

– Skreller vi gulrøtter eller brokkoli, kastes ingen ting, men brukes til å kokes opp til kraft som eksempel. For oss er det viktig at helheten i produksjonen gjenspeiles i produktet som leveres ut til kunden, sier markeds- og driftsleder Lena Brunes i 4service region nord.

 Hun forteller at det også er viktig å bruke lokale leverandører så langt det lar seg gjøre.

– Som Bofisk, Bønner i Byen og Ysteriet på Kjerringøy. Fantastiske lokale leverandører av gode råvarer, sier Brunes.

 

– Bestill gjerne møtematen 48 timer før. Gå inn på orbn.no, smiler markeds- og driftsleder Lena Brunes i 4service region nord. (Foto: Christine Karijord) 

– En spennende kultur å innarbeide i Bodø

Brunes forteller at møtemat-kulturen er et spennende segment å jobbe med i Bodø.

– Møtemat har stort potensial her i byen og er ikke så dyrt som mange tror. Det er svært gode måltider til gode priser. Vi tilpasser maten ut fra hva folk vil ha, er fleksibel og har alltid fokus på den som bestiller maten til enhver tid, sier Brunes.

Hun forteller at det også kan leveres mat til konfirmasjoner, barnedåper, bryllup og andre store dager.

– Da kaller vi det selskapsmeny, men det er del av samme konsept, sier Brunes.