– Etter to år med pandemi og deretter en nedstengt Slipen scene på Rognan, så hadde det vært døden for festivalen hvis vi på nytt måtte avlyse. Å ta med seg Blåfrost til Bodø sentrum og Svømmehallen scene er også et slags «statement». Det viser at vi er en sterkere merkevare enn noen av oss hadde trodd. Jeg er virkelig overrasket over responsen her i byen, sier festivalsjef Øivind Holte.

I tillegg skulle tidspunktet 17-18 februar, en stille helg i Bodø-sammenheng, vise seg å være perfekt for en festival som ikke har latt seg arrangere på flere år.

– Å få ei helg med 1500 dedikerte Blåfrostfestivalen-publikummere til Bodø, det er eneste grunnen til at hotellene i byen er fulle. Det er trist at næringslivet på Rognan går glipp av dette, men så bra for oss i Bodø, sier Willumsen.

Hun forteller at det ikke bare er folk utenbys fra som fyller opp hotellrommene i byen. Mange av de som dro til Rognan sjekker nå inn i egen by.

– Også Bodø-folk tar seg en «staycation» og benytter seg av hotelltilbudene i byen. Og det er knallbra, smiler hotelldirektøren.

– Blåfrost er en større merkevare enn noen av oss hadde trodd, sier festivalsjef Øivind Holte, her sammen med direktør Kine Willumsen i Quality Hotel Ramsalt . Han gleder seg stort over responsen festivalen har fått i Bodø. – Tre år, to avlyste festivaler og én pandemi, nå er det bare timer igjen, sier han. (Foto: Christine Karijord)

– Et høydepunkt i februar

For markedssjef Kine Uttakleiv i Hundholmen Byutvikling har Blåfrostfestivalen på Rognan vært februar-månedens høydepunkt i mange år.

– Blåfrosten har vært det jeg har gledet meg til i februar. Masse gøy med knallgode artister. Jeg har vært på Rognan flere ganger, og er bestandig like imponert over det som har blitt gjennomført og skapt, sier Uttakleiv.

Hun synes det er artig at Quality Hotel Ramsalt skal være festival-hotell denne gangen.

– Hotellet skal lyssettes i blått, de ansatte på hotellet legger tilrette for festivalpublikum, artister og arrangører. Dette er virkelig stas for Ramsalt-området, sier hun.

– Sier festivalen hopp, så hopper vi, smiler Willumsen.

Festivalsjef Øivind Holte, hotelldirektør Kine Willumsen, resepsjonssjef Krista Danga og markedssjef Kine Uttakleiv hos Hundholmen Byutvikling gleder seg til Blåfrost-helg i byen. (Foto: Christine Karijord)

Cowboyfrokost og nachspiel

 I tillegg til mange festivaldeltakere huser også Quality Hotel Ramsalt hele blåfrostfestival-staben, samarbeidspartnere samt alle artistene som kommer til byen. Derfor har resepsjonssjef Krista Danga og hotellstaben planlagt både cowboyfrokost og nachspiel på huset.

– DJ Sophey spiller i BarX på både fredag og lørdag, og vi skal servere nattmat til sultne festivaldeltakere og andre som vil spise sammen med oss. Det er åpent hus for byen, og det er bare å komme og henge med oss, artistene og de bak Blåfrostfestivalen, sier Danga.

I tillegg serveres Blåfrost-meny mellom 16.00 og 18.00 i BrasserieX på lørdag.

– Så kan folk spise før de stikker videre på konserter i byen, sier hun.

For Holte ligger det en stolthet i å få festivalen på beina igjen, selv om det ikke ble på hjemplassen Rognan denne gang.

– Vi dro pluggen ut, og dette blir en veldig spennende reise med tanke på hva Blåfrostfestivalen skal bli i fremtiden. Planen er å reise hjem igjen i 2024, men nye opplevelser skaper også nye muligheter, avslutter Holte.