Hun forteller at det å ha hundre prosent belegg på et så stort hotell over så mange dager er en prestasjon.

– Det handler mye om jobben våre resepsjonister gjør i forkant av hvert eneste besøk. De ringer til hver eneste gjest et par dager før de ankommer, og har til enhver tid stålkontroll på om folk faktisk kommer, eller om rommet som er booket egentlig er ledig, forteller hotelldirektøren.

Ofte glemmer folk å gi beskjed hvis noe kommer i veien for hotellbesøket, noe Willumsen forteller er viktig å fange opp hvis man skal fylle et hotell.

– Resepsjonistene våre legger inn en formidabel innsats på å fylle huset og samtidig imøtekomme gjestene våre, forteller hun.

Direktør Kine Willumsen i Quality Hotel Ramsalt og styreleder Morten Jakhelln i Ramsalt Hotell Holding AS mener begge Bodø nå har den hotellkapasiteten som skal til for de store internasjonale kongressene. (Foto: Christine Karijord)

 

Full fart for konferanser

Willumsen forteller videre at også konferansemarkedet har «tatt helt av».

– Vi går nå fra den ene store konferansen til den andre, og ser at Quality Hotel Ramsalt og Bodø er svært lettsolgt. Plutselig har det tatt helt av og det er så fantastisk gøy, sier hotelldirektøren.

Ofte kommer eventselskaper og PCOer til byen. De som står bak planleggingen av store konferanser.

– Tar de turen til Bodø, så er de solgt. Og jeg kan avsløre at flere av de store konferansene allerede nå er lagt til Bodø de neste tre årene, sier Willumsen.

Hun mener det er kulturen i kombinasjon med naturen som selger.

– Vi var på en visningstur hvor vi dro innom alt fra Flymuseet, Tuvsjyen, Saltstraumen, Nordland kultursenter og Domkirka – før vi har avslutter kvelden helt nedpå og nært på Dama Di. Og tilbakemeldingen var «wow», at Bodø har alt, hele spekteret. Både kulturen og naturen, forteller Willumsen.

Direktør Kine Willumsen løfter fram jobben som gjøres av gjengen i resepsjonen på Quality Hotel Ramsalt. – 100 prosent belegg handler mye om jobben våre resepsjonister gjør i forkant av hvert eneste besøk, sier hun. Her sammen med Anne Enge, Marthe Henriksen, Tommy Beck Jørgensen, Therese Larsen og Remi Temmen Larsen. (Foto: Christine Karijord)

 

Muligheter for store kongresser i Bodø

Willumsen mener hotellbransjen i Bodø nå er så knallgod, at det bør satses på å få flere av de store kongressene til byen.

– Nå åpner Smarthotel, og sammen med resten av hotell-Bodø har vi nå kapasitet til å kunne dra i land de store kongressene til byen. Hotellene i Bodø er i «tipp topp shape», og det vi kan tilby sammen, er i verdensklasse, sier Willumsen.

En stor kongress kan fort innebære at alle hotellene i byen fylles opp, og at flere tusen mennesker kommer til byen.

– Dette gagner alle. Både næringslivet, kulturscener og restaurantene – ja hele bybildet. Tenk deg disse menneskene som drar hjem med alle inntrykkene lagret på mobiltelefonene sine fra fantastiske Bodø. Vi må ut i den store verden og invitere, og det er vi nå rustet for – uten tvil, sier Willumsen.

Quality Hotel Ramsalt har nå hundre prosent belegg i hele fem dager på rad, noe direktør Kine Willumsen aldri har opplevd gjennom sine 17 år i bransjen. – Å fylle et hotell med 250 rom krever innsats, sier hun. Her sammen med styreleder Morten Jakhelln i Ramsalt Hotell Holding AS. (Foto: Christine Karijord)

 

En formidabel innsats

Styreleder Morten Jakhelln i Ramsalt Hotell Holding AS og medeier gjennom Christian Jakhelln AS, mener innsatsen som ligger bak belegget på Quality-hotellet er imponerende.

– Kine og mannskapet hennes har gjort en formidabel innsats siden dagen vi åpnet hotellet. Og vi er veldig glade for at det nå begynner å røre på seg etter en vanskelig tid for reiselivsnæringen. At det nå er 100 prosent belegg, viser at det vi trodde på i samarbeid med Choice-kjeden var helt riktig, sier Jakhelln.

Han mener det tidligere har vært for få hotellrom i Bodø, at byen nå har en styrket posisjon og en helt annen konkurransekraft for både konferanser og større kongresser.

– Vi må samarbeide og heie på alle som selger og fyller opp byen vår, og jeg tror hotell-Bodø kan bli en internasjonal destinasjonsmotor. Vi vil garantert se positive ringvirkninger av byens hotellkapasitet i tiden som kommer, sier Jakhelln.