Han forteller at arrangementet er en gratis sykkelfest for barn med premier til alle, og at formålet er å lage en sykkelfest for både tohjulinger, de med tre hjul og støttehjul.

– Det handler om å møtes å ha det gøy uten begrensninger på antall mennesker som samles i et perfekt sykkelvær i Bodø-byen. Det er meldt 16 grader, opphold og litt vind, sier sykkelentusiasten.

For de som ønsker å delta, blir det oppmøte på Nedre Torg klokken 17.00 for utdeling av startnummer.

– Og alt barna behøver å ha med er sykkel og sykkelhjelm, sier Cruickshank.

 

Rittansvarlig Terje Cruickshank i Bodø Cykleklubb forteller om sykkelfesten i Bodø-gatene som arrangeres tirsdag 12 juni med oppmøte ved Nedre Torg klokken 17.00. – Vi håper dette blir en skikkelig sykkelfest, smiler han. (Foto: Bodø Cykleklubb)

Viktig å rekruttere

Cruickshank mener det er viktig for en sykkelklubb å rekruttere til bredden, og samtidig vise at sykling kan være gøy og at det skaper samhold.

– Tour-sykling er krevende og normalt sett må man være 13 år for å bevege seg på landeveien. Mens her kan de minste få en smakebit på det de voksne gjør når de sykler ritt. Og vi rigger til med alt et skikkelig sykkelritt skal inneholde, sier Cruickshank.

Han forteller at Tour og Norway for kids turnerer fra Tromsø i nord til Lindesnes i sør.

– De kommer til byen med målbue, arena, gjerder, startnummer, T-skjorter til barna og drikkeflasker. Håpet er å inspirere til sykkelglede både for fritid og som sport, og kanskje er der en ny August Jensen på trehjulssykkel, smiler Cruickshank, som selv begynte med sykling i godt voksen alder, og mener Bodø er en perfekt sykkelby.

– Jeg er en typisk voksen-sykler som startet altfor sent. Men over år har jeg innsett at dette er den perfekte treningsformen alle kan drive med. Godt for hjertet og lite slitasje for kroppen, Cruickshank.

Sykkelrittet Tour og Norway for Kids starter ved Nedre Torg utenfor Jakhelln Brygge i Sjøgata klokken 18.00. Her fra sykkelrittet i 2021. (Foto: Bodø Cykleklubb)

Konsert, vafler og laksegrill

For familiene som kommer for å delta på sykkelrittet, er det lagt opp til både konsert, vafler og ikke minst grilling av laks i regi av Salmon Center på Nedre Torg. Ramsalt-restaurantene Bølgen & Moi, Delicatessen og Brasserie X i Quality Hotel Ramsalt stiller med tilbud om tilrettelagte familiemiddager. Baker Olsen serverer sykkelmeny.

– Et sykkelritt uten vafler går ikke. Jeg har aldri vært på et ritt uten vafler. Og at restaurantene nå stiller med middagsmeny tilrettelagt for barnefamilier er helt supert. Det legges tilrette for en skikkelig opplevelsesrik ettermiddag i Bodø sentrum i en tid hvor det ellers er ganske stille i gatene, sier Cruickshank.

Minikonserten i målområdet blir rett etter premieutdelingen klokken 19.00.

– Da kommer Kim Lie og England Brooks for å underholde. Jeg gleder meg virkelig til å gjenskape dette arrangementet og ikke minst til å se gleden i øynene til disse barna, sier Cruickshank.