– Å etablere en vinbar midt i koronatiden var ikke noen enkel sak for oss. Og etter hvert innså vi at det ble mer jobb på oss eiere enn det vi hadde sett for oss. Det har også vært vanskelig å få tak i folk som i tillegg til å stå i baren virkelig kan dette med vin, sier Morten Støver.

Derfor var løsningen at Olivia-gruppen nå overtar vinbarens lokaler som del av det nye restaurantkonseptet som åpner i Ramsalt i januar 2023, en god løsning for venneparet.

– Vi har tenkt oss godt om og er jo godt voksne folk, egentlig på tur ut av arbeidslivet og inn i pensjonisttilværelsen. Så lysten på å bruke mange helger på å stå i vinbaren selv, den var ikke så stor. Så da det dukket opp en ny aktør i Ramsalt som så muligheter for å benytte seg av dette lokalet og ta det inn i sitt konsept, så var dette utelukkende positivt, sier Støver.

Vinbar-gründerne Bjørn Sture Trymbo og Morten Støver legger nå ned Magnum Vinbar. Den overtas av Olivia-gruppen som i jaunuar 2023 åpner et helt nytt og Italiensk konsept i Ramsalt. Vinrommet blir stående. (Foto: Christine Karijord)

Flere konsepter

Når Olivia-gruppen med direktør for ekspansjon, etablering og konsept Bent Finset i spissen kommer til Bodø, er det med flere restaurant-konsepter i ulike soner av det 1000 kvadratmeter store lokalet som nå skal pusses opp og klargjøres i Ramsalt.

– Vinbaren vil bli et Sala Privata, et selskapslokale hvor vi kan vi arrangere alt fra middagsselskaper til feiringer og møter. Og vinrommet vil bestå slik som i dag, sier Finset.

At Olivia-gruppen overtar vinbarlokalene som del av sitt konsept er ifølge CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling utelukkende positivt.

– Olivia kommer til byen med et stort og helhetlig konsept, og det foreligger spennende planer vi gleder oss til å dele med befolkningen. Og i vinbaren skal det fortsatt kunne nytes smakfulle viner i godt lag, også etter at Olivia overtar, sier Pedersen.

 

Magnum Vinbar blir et «Sala Privata» når Oliva-gruppen overtar lokalet. Direktør for ekspansjon, etablering og konsept Bent Finset i Olivia-gruppen viste fram tegninger for den 1000 kvadratmeter store restauranten som skal etableres i Ramsalt da han sist var i Bodø. (Foto: Christine Karijord)
CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling og direktør for ekspansjon, etablering og konsept Bent Finset i Olivia på kaien i Ramsalt hvor det nå planlegges uteservering og nytt kaianlegg. (Foto: Christine Karijord)

Angrer ikke

For både Støver og Trymbo var planen å kunne ansette noen til å jobbe i vinbaren, for så å selv bruke deler av tiden på å reise ut for å hente spennende viner hjem til byen. Rett og slett dele lidenskapen for vin med andre.

– Sånn ble det ikke, men vi angrer ikke på at vi startet opp vinbaren. Det har virkelig vært en opplevelse å starte en liten bedrift og se hva som faktisk kreves. Særlig etter mange år på den andre siden av «the game» i arbeidslivet, sier bankveteranen, som i mange år jobbet som toppsjef i både Nordlandsbanken og senere DNB.

– Det har vært mange fine opplevelser. Som to tyske turister som plutselig dukket opp her en kveld. De hadde lest vinkartet og ønsket seg en hyggelig opplevelse. Det har også vært mange fine kvelder med vinsmaking og bedriftsarrangementer jeg ikke kommer til å glemme. Folk har vært nysgjerrige og vi har fått uoppfordret hyggelig respons fra mange gjester, forteller Støver, som håper at noen lærte noe nytt om vin under vinbar-perioden.

– Det har vært mange fine opplevelser, sier Morten Støver som synes det er positivt at Magnum vinbar-lokalene nå overtas av Olivia-gruppen og blir del av et større restaurant-konsept i Ramsalt. (Foto: Christine Karijord)