Husfesten som i år ble arrangert er nummer fem i rekken etter to år uten muligheter til å treffes på tvers av alle bedriftene som jobber i Jakhellngården, Jakhelln Brygge og Fabrikken i Sjøgata 27. Den gode stemningen i Rotunden var til å ta og føle på. (Foto: Christine Karijord)

– Dette var et etterlengtet arrangement, helt fantastisk. Det å få treffe alle fra de forskjellige bedriftene som holder til i byggene, se alle fjesene samlet for å ha det trivelig sammen, det var etterlengtet, sier Geir Øystein Tobiassen som jobber i Husbanken.

Rotunden mellom Jakhellngården og Jakhelln Brygge er fylt til randen av festglade mennesker. Det prates, hilses mens latteren ligger løst. Stemningen er god og gjensynsgleden til å ta og føle på.

– Dette er magisk. Så deilig å endelig se så mange glade og festkledde folk samlet. Dette trengte vi, og jeg tror folk har lengtet etter dette, sier daglig leder/sitemanager Lena Brunes i 4Service.

Hun forteller at husfesten er et nettverksparty som arrangeres for at folk skal kunne møtes på tvers av bedriftene de jobber i, noe tilbakemeldinger fra tidligere fester har vist at fungerer.

– Dette er den femte husfesten vi arrangerer, og vi tilrettelegger for at folk skal bli bedre kjent med hverandre under artige og trivelige omstendigheter, sier Brunes.

Geir Øystein Tobiassen fra Husbanken med pil og bue under rebusløpet som er husfestens store konkurranse. Hver bedrift stiller med lag i konkurransen som går innom kontorene i Jakhellngården, Jakhelln Brygge og Fabrikken i Sjøgata 27. (Foto: Christine Karijord)

– Magi for miljøet

Tore Skjerpen fra Husbanken mener det å arrangere husfest på tvers av alle bedriftene er bra for det sosiale miljøet.

– Dette er kjempeartig. Jeg håper det skaper relasjoner og «vi-følelsen». Dette var viktig etter år med korona og hjemmekontor. Svært positivt, sier Skjerpen.

For Mona Lahchoub fra Personalhuset dukker vage minner opp fra planleggingen av husfesten som skulle arrangeres 27. mars 2020, men som aldri ble noe av.

– Jeg husker det var hatt som var tema for festen, så stengte landet ned. Og oppmøtet her i dag sier sitt. Tror aldri det har vært så mange påmeldte noen gang. Må si entusiasmen over å treffes er enorm. Og det er viktig å samle folk. Gjennom årenes løp er det mange relasjoner som har blitt etablert. Bare det å kjenne hverandre igjen og kunne hilse i gangene gjør noe med oss. Dette var «all time high», sier Lahchoub.

Tore Skjerpen fra Husbanken mener det å arrangere husfest på tvers av alle bedriftene er bra for det sosiale miljøet. – Dette er kjempeartig, sier han. (Foto: Christine Karijord)
Mona Lahchoub fra Personalhuset har vært med i årets festkomité, og mener årets hustfest var «all time high». – Må si entusiasmen over å treffes er enorm, smiler hun. (Foto: Christine Karijord) 

Det startet med et spørsmål

Brunes forteller hvordan det hele kom i gang i sin tid. Da Geir Øystein Tobiassen kom forbi da hun jobbet i resepsjonen i Hundholmen Byutviklings Servicepunkt.

– Vi hadde hatt med oss leietakere på en båttur med Gamle Salten, noe folk satt pris på og ønsket å gjenta. Så kom Geir Øystein Tobiassen forbi. Han ønsket å gjenta båtturen.  Jeg sa jeg skulle spørre Morten Jakhelln og Arve Pedersen om å arrangere noe sosialt, og begge var positive. Kjør på! Og deretter har husfesten utviklet seg til å bli den tradisjonen den faktisk er i dag, smiler Brunes.

Hvert år settes en festkomité sammen på tvers av flere bedrifter som planlegger og organiserer.

– Jeg tror suksessen handler om den uhøytidelige settingen, i kombinasjon med agendaen om å bli kjent med hverandre. Rebusløpet som arrangeres går innom alle kontorene, og dermed blir det enklere å stikke innom ved andre anledninger. Så er det dette med et avbrekk fra arbeidshverdagen. Det tror jeg folk trenger, sier Brunes, som håper å få hjelp til å digitalisere neste års rebusløp.

– Er det noen av leietakerne som har ideer for digitalisering, så ta kontakt, smiler Brunes.

For daglig leder/sitemanager Lena Brunes i 4Service var årets husfest magisk. – Dette trengte vi, og jeg tror folk har lengtet etter dette, sier hun. (Foto: Christine Karijord)
Golf – en av aktivitetene under årets rebusløp. Målet er å sanke så mange poeng som mulig for hvert av lagene som deltar. (Foto: Christine Karijord)