Fra 16. april åpner dørene til Bølgen & Moi i Ramsalt. Åpningstidene vil være fra klokken 16.00 – 23.00 i første omgang. Fra 1. juni er planen å åpne for lunsj.

 – Maren var den perfekte profilen for stillingen som daglig leder. Maren er kunnskapsrik, har ledererfaring, er strukturert og ikke minst har hun en varm personlighet, sier administrerende direktør Harald Berger i Bølgen & Moi.

Han forteller at Maren vil kunne skape trygghet i en hektisk bransje med mange unge arbeidstakere.

– Unge folk behøver gode rammer i denne bransjen, og det mener vi at Maren vil kunne ivareta. Og ikke minst er hun riktig person for vårt konsept, sier Harald.

 

Administrerende Direktør Harald Berger i Bølgen & Moi er utdannet kokk. Han forteller at samspillet mat, vin, mennesker og kunst alltid har vært del av restaurantkonseptet. – Vi ønsker å være i konstant bevegelse, sier han. (Foto: Morten Jakhelln/privat)

 

Kommet til Bodø for å bli

 Maren husker godt en sensommerdag i august 2016. Da hun og kjæresten Tony André Johnsen hadde bestemt seg for å vende nesen nordover og ankom Bodø i varmen på en av de aller fineste dagene i nord.

– Det var spennende. Jeg har alltid likt nordlendinger. Blide, tullete og positive. Nå har vi vært her i noen år, og ja – vi har kommet for å bli. Nå skal vi spare til leilighet, forteller Maren, som har vokst opp i Stavanger som en av tre trillingsøstre.

– Det er rart med det, det har nok preget hvem jeg er – det å være trilling. Jeg har vokst opp med en mamma som var veldig opptatt av at vi skulle få være individuelle og «egne personer», og ikke bare «trillingene». Hun plasserte oss i hver vår avdeling i barnehagen, og vi gikk ikke i samme klasse på skolen. Jeg tror vi har vært kledd likt i samme klær en gang. Mamma har vært modig, forteller Maren.

Hun husker at det var fort gjort for folk å putte henne og søstrene Robyn og Helene i en slags bås.

– Jeg har nok lært at man ikke skal forhåndsdømme, men se folk for den de faktisk er. Jeg er veldig opptatt av å bli kjent med folk, ikke «skue hunden på hårene». At vi var trillinger sa veldig lite, eller ingenting om hvordan vi individuelt sett var hver for oss. Det er viktig for meg at folk får lov til å være seg selv, også på jobb, sier Maren.

For det kunne ofte oppleves negativt å bli karakterisert, som når hun ofte ble spurt «er du en av trillingene?»

– Akkurat det slipper jeg her i Bodø. Her er jeg Maren, en helt egen person, og ikke bare en av trillingene, smiler 32-åringen.

 

For daglig leder Maren Ronaldson i Bølgen & Moi i Ramsalt er det viktig at folk får være seg selv, også på jobb. – Jeg er veldig opptatt av å bli kjent med folk, ikke «skue hunden på hårene», sier hun.

 

– Vanvittig tro på konseptet

 Maren forteller at hun begynte i jobben som daglig leder med stor ydmykhet 1. mars. At hun har vært i Oslo og møtt kolleger, og har på følelsen at Bølgen & Moi-konseptet vil slå stort an i Bodø.

– Jeg søkte jo på stillingen som restaurantsjef, og når Harald med sikkerhet mente jeg passet som daglig leder, bestemte jeg meg for å tro på det han sa, og ikke føle meg underlegen. Harald er rå. Vanvittig fagkunnskap som jeg er så heldig å få dra nytte av og en god støttespiller, sier Maren, som har vanvittig tro på Bølgen & Moi-konseptet.

– Det handler om lekenheten i samspill med det profesjonelle som er testet ut og innarbeidet over år. Denne bransjen er veldig definert i Bodø, så jeg gleder meg over kreativiteten som Bølgen & Moi står for. Vi snakker champagne-lunsj med DJ og dans på bordet når tiden er inne, smiler Maren.

Hun forteller videre at Bølgen & Mois konsept dreier seg om å formidle fagkunnskap om mat, vin og selve måltidsopplevelsen med faglig stolthet.

– Etterhvert vil vi arrangere matkurs. Som eksempel kan vi holde sausekurs hvor vi tilbereder kyllingfilet med fire forskjellige sauser og åtte forskjellige viner. Så får folk smake seg fram til ny kunnskap. Så når tiden er inne, blir folk invitert inn på kjøkkenet, og det gleder jeg meg veldig til, sier Maren.

Hun forteller at målet i Bodø er at folk skal kunne komme til Bølgen & Moi ved enhver anledning. Enten det er venninnekveld, runddag eller at noen spontant stikker innom.

– Vi skal levere høy kvalitet på mat og drikke, selv ved helt lavterskel. Vi skal være tilgjengelig og skreddersy til enhver anledning. Ønsker noen italiensk aften, så fikser vi. Menyen vil basere seg på sesongen i Norge, men vi kommer også til å lage internasjonale retter, forteller Maren.

 

– Maren var den perfekte profilen for stillingen som daglig leder. Maren er kunnskapsrik, har ledererfaring, er strukturert og ikke minst har hun en varm personlighet, sier administrerende direktør Harald Berger i Bølgen & Moi. (Foto: Morten Jakhelln)

 

Vi spoler fram

Vi spoler fram til etter korona, nedstengning og tomme restaurantlokaler. Til drømmen om fulle hus og mulighetene til å vise fram hva Bølgen & Moi virkelig står for.

– Du aner ikke hvor mye jeg gleder meg til happenings og det å lansere forskjellige konsepter til Bodø-folket, sier 32-åringen.

Harald Berger forteller videre om fremtidige kurspakker hvor Bølgen & Moi tilrettelegger og skreddersyr for opplevelsesrike jobbseminar.

– Da kan folk få seg pauser gjennom dagen med morsomme aktiviteter som «skiskyting» med luftgevær på grandiosapakker som blink eller «skalleball», med mål om å treffe en kjele.  Eller vi arrangerer vinsmaking med iskald vin i svarte glass. Er det rødt eller hvitt? Det er ikke lett for folk å smake seg til, ler Harald.

Han forteller at Bølgen & Moi alltid har jobbet med samspillet mat, vin, mennesker og kunst.

– I inngangspartiet vil det til enhver tid henge et kunstverk til salgs. Det som vil henge for salg når vi åpner er inspirert av Narvik og skikjøring. Selges dette, må det lages et nytt. Da må vi også endre resten av kunsten i lokalet, som er faste installasjoner. På den måten er restauranten i konstant bevegelse, forteller Harald.

 

For 150.000 kroner kan dette kunstverket bli ditt. – Selges kunsten i inngangspartiet, må det lages nytt. På denne måten blir restauranten levende, sier administrerende direktør Harald Berger i Bølgen & Moi. (Foto: Privat)

Nyskapende lokaler for opplevelse

Inne i lokalet er det innredet fra øverste hylle. Lyssettingen er gjennomtenkt og planmessig. Og med en restaurant midt i det nordnorske matfatet, gjenspeiler både kunsten, interiøret, bestikket og serviset hvor denne Bølgen & Moi-restauranten befinner seg i landet.

– Vi har 150 meter med fargede leddlys. Dermed kan vi gå adventstiden i møte med lilla lys, eller pynte til 17. mai med rødt, hvitt og blått. Eller gult når påsken kommer. Lyskulene er håndblåste fra Hadeland glassverk. De er pulserende og vil kunne skape en stemning av bølger som slår. Vi har fått spesiallaget tallerkener med fiskeskjell – det samme på kniver og gafler. På gulvet har vi fiskebeinsparkett, forteller Harald.

På veggen henger et spektakulært bilde laget for den nye restauranten gjennom natt og dag i ti døgn.

– Jeg ga kunstner Eric Ness Christensen en utfordring med å lage et kunstverk som skulle gjenspeile at vi ligger midt i matfatet, gjerne med noen sjarker, sjømat og deilige råvarer. Ba han fange det hele i et spektakulært lys. Alt laget med spraybokser, forteller Harald, som synes det har vært en opptur å komme med restaurantkonseptet til Bodø, tross utfordringer i bransjen.

– Bodø er så positivt. Det er mye framsnakking og gode vibber. Bodø kommune har vært veldig raske på labben, og ansatte har svart på mailer halv elleve om kvelden med smilefjes og tommel opp. Vi føler oss veldig velkommen. Jeg tror Ramsalt og samspillet mellom alle aktørene som etablerer seg her vil bli en destinasjon for god mat, drikke og opplevelser i særklasse, sier Harald.

 

Inne i lokalet er det innredet fra øverste hylle. Lyssettingen er gjennomtenkt, innovativ og planmessig. Kunstverk laget med spraybokser av kunstner Eric Ness Christensen, et bestillingsverk med inspirasjon av at Bølgen & Moi i Bodø befinner seg midt i matfatet. (Foto: Privat)