– Jeg kom til Bodø første gang for halvannet år siden, og har aldri vært lengre nord enn Trondhjem. Jeg var veldig spent, og med en gang jeg så naturen her så var jeg solgt. Helt fantastisk, det var midnattssol og vindstille, forteller Belda.

Han mener den nye bydelen Ramsalt med flere restauranter er så spennende at det er mulig han tar med seg enda et restaurantkonsept til Bodø, dersom flyttedrømmen går i boks.

– Mulig vi tar med oss enda et matkonsept på flyttelasset. Kan ikke røpe helt hva det er enda, men av erfaringen jeg har fått med Delicatessen, så vil det garantert passe godt i Bodø, sier restaurantgründeren, som bare har vært hjemme i Oslo et par turer siden 13 november.

 

 Sett og følt hva Bodø er

 For Belda og familien krever det endel planlegging som skal til før en eventuell flytting til Bodø.

– Jeg har fått kjent på hva Bodø virkelig er denne tiden, men det har vært tøft å være så mye borte fra familien min. Og jeg har luftet det å flytte til ungene, vist eldstejenta bilder. Går flyttingen i boks, så blir det etter sommeren. Kona mi er operasjonssykepleier, så hun får seg nok jobb. Det står ikke på lysta, sier Belda.

Han tror det å dra nordover vil gi familien mer tid til hverandre.

– Vi har snakket sammen hjemme, og det står ikke på lysten om å flytte. Det kan være godt å være borte fra Oslo for en stund. Bra for ungene å oppleve Bodø, se noe annet enn storbyen. Kanskje får vi mer tid til hverandre. Hele familien er veldig glad i å gå turer i fjellet. I sommer var vi i Jotunheimen med minstemann i bæremeis, forteller Belda.

Likevel, å forlate Oslo er også en bøyg. Det å reise fra et helt liv krever planlegging og innsats.

– Det er der de fleste restaurantene våre er, så det må nok bli en del pendling på meg. Men alt er mulig, sier Belda.

Helt absurd situasjon

Belda forteller at kontrasten mellom hovedstaden og Bodø er enorm akkurat nå.

– Å komme tilbake til Bodø etter å ha vært i Oslo blir som å reise halvannet år tilbake i tid. Det er noe helt annet. I Oslo er det helt tragisk. Alle går rundt med munnbind og folk ser nesten rart på deg hvis du ikke flytter deg. Det er ikke mye gøy å være i Oslo nå, sier Belda, som føler han har vært heldig som har vært i Bodø gjennom høsten.

– Her i Bodø har det vært så godt som normalt. Og siden jeg liker å trene og elsker å jobbe, så har jeg fått utnyttet tiden her maksimalt. Jeg har vært på fisketurer, flere fjelltopper – har løpt innover Børvasstindene. Fjellheimen her er rå. Jeg er ofte i Hemsedal i helgene når jeg er hjemme, men det er noe annet å bestige en fjelltopp for så å få utsikt helt mot Lofoten, sier Belda, som også har tatt med seg Delicatessen-kokkene ut på fjellturer.

– Han ene er fra Spania, og jeg har så lyst til å få han til å bli her i Bodø og fortsette i jobben sin på Delicatessen. Råflink kokk. Derfor har jeg vist fram naturen, forsøkt å inspirere han til å bruke den, smiler Belda, som mener det er kontrasten mellom byen Bodø og naturen rundt som er det helt unike.