Hundholmen Byutvikling : Nå legges planen for Bølgen & Moi i Ramsalt

Nå legges planen for Bølgen & Moi i Ramsalt

22/05/2020

Administrerende direktør Harald Berger i Bølgen & Moi forteller om bedre dager i restaurantbransjen, ny optimisme og positivitet for videre drift. – Det har vært tøffe tak, men vi er på bedringens vei, sier han. (Foto: Bølgen & Moi)

Harald Berger, administrerende direktør i Bølgen & Moi forteller om tøffe tak de siste månedene. – Likevel har vi stort pågangsmot og det hersker stor positivitet til Bodø-satsningen, sier han.

Etter planen skulle Bølgen & Moi åpne ny restaurant i Bodø 1. juni 2020. Dette er nå utsatt, og en ny åpningsdato er under planlegging.

– Det har vært tøft de siste månedene, og vi fikk oss en skikkelig på trynet den dagen samfunnet ble stengt ned. Bedriften har blødd hver dag siden i mars og det har vært en kamp for å overleve. Over halvparten av de ansatte er fortsatt permittert, forteller Berger.

Likevel hersker det nå stor positivitet innad i organisasjonen og pågangsmotet er på plass. Blødningen er under kontroll og Bølgen & Moi-restaurantene har åpnet opp for å kunne ta imot 50 gjester inne, i tillegg til uteservering.

– Vi har hatt god inntjening i mai, og klarer vi å opprettholde halv omsetning – så klarer vi oss. Bekymringen ligger i uforutsigbarheten med Covid-19. Den har ingen utløpsdato. Vi har fått støtte fra staten for mars, og har søkt for april. Og jeg må berømme den norske staten. Løsningene de har kommet med har vært gode. Jeg har snakket med bransjekolleger i andre land, og der er det ingen hjelp å få, sier Berger.

 

Spisset meny og lærdom

Berger forteller at menyene på samtlige restauranter er spisset, og at det finnes lærdom i å måtte tenke økonomisk forsvarlighet på en helt ny måte.

– Det å drive restaurant, tilby gjestene spennende og gode måltider og god vin – samtidig som vi må være svært kritisk til utgifter, det er lærerikt. Man blir kritisk i forhold til både egen og bedriftens økonomi. Likevel gleder jeg meg til den dagen vi kan drive på som normalt igjen, men med ny lærdom, sier direktøren.

Til uka skal han ha møte med utviklingsdirektør Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling for gjennomgang av en tidslinje med konseptbeskrivelse før restaurantåpning i Bodø.

– Det vil helt klart bli en litt annerledes åpning i Bodø enn planlagt. Vi må følge smittevernregler. Likevel skal vi lage god stemning, fortsatt være et internasjonalt kjøkken med lokale råvarer og vi skal bringe noe nytt inn i bybildet i Bodø. Det kan jeg love. Folk kan glede seg, selv om vi må vente litt med champagnelunsjer og matkurs, sier Berger.

 

Henvendelser fra tidligere ansatte

Berger er glad for å ha fått mer tid før åpningen av restauranten i Bodø. I tillegg har han fått henvendelser fra tidligere ansatte om jobb i Bodø. Kanskje nettopp fordi vi er i den tiden vi er.

– Nå kan vi bruke tid på å spisse konseptet, begynne forsiktig og deretter bygge oss opp. Og det som er litt artig, er at vi har fått henvendelser fra dyktige folk som tidligere jobbet hos oss, men som har arbeidet i utlandet en stund. De ønsker seg hjem til Norge fra Sydney og London og har sett at vi skal åpne i Bodø, forteller Berger.

Han opplever stor empati og forståelse fra Hundholmen Byutvikling i den vanskelige perioden som har vært.

– Jeg er veldig glad for samarbeidet med Hundholmen Byutvikling. Og ikke minst føles det veldig riktig å etablere oss i Bodø. Byen oser av positivitet, framsnakking og trivelige folk, sier restaurantdirektøren.

 

Direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling mener det er viktig at markedet er klar til å ta imot de som skal etablere seg i Ramsalt før man åpner næringer. Han håper at Bølgen & Moi er på plass rundt julebordsesongen. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Åpning rundt julebordsesongen

For Coucheron har det vært viktig å lage planer i samråd med alle leietakere som skal flytte inn i Ramsalt.

– Det skal være trygt for våre leietakere å starte opp i Ramsalt. Selv om vi brenner for å komme i gang, er det viktig at hver leietaker har et marked når de først åpner, sier Coucheron.

I slutten av neste uke skal han ha et møte med Berger for å lage en god plan for åpning av Bølgen & Moi.

– Som følge av tiltakene fra regjeringen i forbindelse med Covid-19 måtte vi sette Ramsalt på pause, og skal man se positivt på det – så er det aldri feil å ha god tid når konsepter skal utvikles. Men vi håper å komme rundt julebordsesongen, sier Coucheron.

Han forteller at det er vanskelig for en utbygger å lage en plan for investeringer når alt er så usikkert som nå.

– Det viktige er å ha en god dialog, forståelse for hverandre og så finne løsninger alle kan leve med. Jeg har stor tro på at vi skal få dette til. Ramsalt kommer til å bli veldig bra, selv om det tar litt lengre tid enn planlagt, sier eiendomsutvikleren.