Hundholmen Byutvikling : Brustad-bua «Joker» har åpnet i Sjøgata

Brustad-bua «Joker» har åpnet i Sjøgata

25/04/2020

Eiendomsdirektør Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling gratulerte Iramghan Allahi Malik med åpningen av den nye Joker-butikken i Sjøgata på tidsriktig «koronavis». (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Ramsaltområdet i har fått en egen søndagsåpen nærbutikk. For butikksjef Iramghan Allahi Malik og eiendomsdirektør Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling, var åpningen av matbutikken en milepæl.

– Endelig er dagen her. Det har ikke vært mange timer med søvn i natt, og det var en hektisk innspurt med plassering av 1500 forskjellige varer som ble lagt inn manuelt i systemet vårt. Vi har registrert hvert enkelt produkt, og på grunn av den tiden vi er inne i nå, så måtte vi gjøre alt selv, forteller Malik.

Vanligvis er det mellom 30 og 40 mennesker som gjør denne jobben før en butikkåpning. Og siden det ble både forsinkelser og heftelser på grunn av koronasituasjonen alle er i, har Malik måttet ta mye på sparket de siste ukene.

– Det har vært veldig tøft og det har vært mange lange netter her, men vi kom i mål, smiler butikksjefen, som heldigvis har erfaring fra en annen Joker-suksess i Parkveien.

For Pedersen er det en glede å komme i mål med butikken i Sjøgata 27 etter en lang prosess.

– Vi har jobbet med dette i et par år, og det er alltid veldig artig å komme i mål med ting man har jobbet med lenge. Dette er en stor dag, og det ligger mer arbeid i et prosjekt som dette enn hva folk tror. Og Joker, «Den gode naboen», kommer til å passe utmerket her i Ramsalt-området, sier Pedersen.

Butikksjef Iramghan Allahi Malik trives veldig godt bak disken og i møte med folk. Han vil ofte bli å se i på Joker i Sjøgata. – Dette er en god dag, smiler han. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

100 kvadratmeter butikk

Konseptet til Malik er en såkalt «Brustad-bu», et uttrykk som oppstod etter at Arbeiderparti-regjeringen, ved daværende barne- og familieminister Sylvia Brustad i 1997, la frem forslag til nye reguleringer av butikkers åpningstider.

– Vi er en 100 kvadratmeter «Brustad-bu», men med et tilleggskonsept som heter «Mat i fart», hvor vi tilbyr pizza, panini og annen varmmat. Folk er mer på farta når de spiser, og det er ikke alltid rom for den tradisjonelle middagen. Her kan de strekke ut handa og få med seg maten i fart, smiler Malik.

I joker-sammenheng er dette første gang et slikt konsept lanseres, og Malik har plukket med seg suksessfaktorer fra andre som driver med lignende hurtig matservering.

– Det er jo ingen ny oppfinnelse, men akkurat det konseptet vi har her i Sjøgata i en Joker-butikk er helt nytt, og det er min idé, forteller butikkgründeren.

Etter våkenetter og hardt arbeid kan Joker-butikksjef Iramghan Allahi Malik smile og glede seg over åpningen av en etterlengtet nærbutikk i Sjøgata og Ramsalt-området. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Erfaring med utvalg

Når man kommer inn i butikken står det friske blomster. Deretter møtes kundene av et variert utvalg av frukt og grønt før man kommer til hyllene med nystekt bakst. Videre innover finnes et strategisk utvalg basert på erfaring om hva folk behøver.

– Det er ganske mange varer som er plassert i denne lille butikken. Tradisjonelle 100-kvadratsbutikker har generelt ikke så stort utvalg, men utvalget her er noe jeg har bygget opp for å kunne tilby alle det de vil ha. Jeg kan ikke ha samme sort produkt i forskjellige varianter, men har med erfaring laget et sortiment som fungerer godt, forteller Malik.

Han tror plasseringen av butikken, midt i Sjøgata ved Ramsaltområdet, blir fantastisk.

– Jeg har fått være med fra den første spikeren, og Sjøgata – det er jo navlen i Bodø. Det skjer mye her og er alltid folk i området. Det blir nytt og spennende. Og ja, jeg kommer til å være her, smiler Malik.

-Kommer det flere butikker?

 Malik ler.

– Nja, vi får stabilisert oss her først, men man vet aldri. I utgangspunktet kom jeg til Bodø med ingenting, så det baller fort på seg, sier butikklederen.