Leder Morten Chr. Jakhelln i Hundholmen Byutvikling mener det er viktig med input utenfra for å kunne utvikle seg i tråd med tiden. Derfor gleder han seg over at det snart er dags for årets Citykonferanse nord i Bodø, den femte i rekken. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Citykonferansen Nord arrangeres i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge.

– Vi synes det er viktig å ha fokus på kompetanseheving gjennom gode forelesninger om aktuelle tema som gir innsikt i hva som rører seg. Poenget er at vi behøver input utenfra for å utvikle oss. Det skjer mye innad i bransjen, og vi kan helt klart lære av hverandre, sier Jakhelln.

En av foredragsholderne under Citykonferansen er leder for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling.

– Selv skal jeg snakke om BIG-Bodø Innovation Gate hvor vi faktisk setter verdensrekord med tidenes nordligste Breeam Excellent næringsbygg, hvorfor vi gjorde det og erfaringene vi har fått fram til nå. Målet er at flere begynner å tenke i samme retning, sier Coucheron.

 

Leder Morten Chr. Jakhelln og direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling tror det blir spennende å høre om andres prosjekter, teknologi for eiendomsforvaltning og ikke minst få med seg de siste analysene fra eiendomsmarkedet under årets Citykonferanse nord 15. oktober i Bodø. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Flere og flere investerer i nord

Coucheron forteller at det for noen år tilbake var ganske stille i eiendomsmarkedet i Bodø og andre steder i nord, men at det nå stadig skjer transaksjoner.

– Etter 2007 stoppet markedet opp, og få eiendommer ble kjøpt og solgt. Nå er markedet i gang igjen, noe som er viktig for å få stadfestet verdien på eiendommene. Dette viser også at flere har tro på å investere i nord. Dette skal analytikerne Geir D. Rønnestad og Pål Ringholm i SpareBank 1, to som kjenner markedet godt, snakke om, sier eiendomsutvikleren.

– Tenker man stort – Ny by- Ny flyplass og videre framover, så er det utrolig bra at det finnes kjøpere til prosjekter, som da vi delvis solgte oss ut av BIG – Bodø Innovation Gate og Quality Hotel i Sjøgata. Det gjør at vi som er lokale har tilstrekkelig egenkapital til å utvikle mer. Det er bra for byen og det er bra for oss, sier Jakhelln.

 

CITY UpDate

Både Coucheron og Jakhelln gleder seg til å høre «speedtalks» om andre prosjekter, særlig spennende blir LPO-arkitekt Maria Asp Wendelboes prat om VERVET i Tromsø.

– LPO Arkitekter med nestor Jan Knoop i spissen har hatt masse store prosjekter i Norge, men også i Bodø og Tromsø. Det var han som tegnet Ramsalt og nye Løvold i Bodø, og det skal bli interessant å høre om tanker bak VERVET. For det er annerledes å utvikle her nord, sier Coucheron.

For sola står både høyere og lavere på himmelen, det er tidvis et utfordrende klima og ikke minst tar vinden godt grep mellom husveggene både høst som vinter.

– Det er alltid interessant å høre om perspektiver fra folk som kommer utenfra. Også dette med teknologi innen forvaltning av eiendom blir spennende. Her tror jeg Hilmar Auran fra Newsec Basale vil bidra til nye tanker og idéer for smartere forvaltning av eiendom, sier Jakhelln.