Hundholmen Byutvikling inviterte venner til sommerfest for å bli enda bedre kjent. Både med prosjekter og hverandre.

Vi befinner oss i Sinus i Stormen Konserthus i regi av Hundholmen Byutvikling, et arrangement for venner og samarbeidspartnere for å treffes, bli bedre kjent og ikke minst en arena for å fortelle om hva som skjer nå og hva som planlegges fremover.

– Vi har flere utviklingsområder. Ramsalt i samarbeid med NOBL, Breivika utvikling i samarbeid med Clemens Eiendom og Løvold Solution og ikke minst BIG – Bodø Innovation Gate på Firkanten. Et godt prosjekt for oss, er et godt prosjekt for byen vår – det er det som er drivkraften bak, sier Jakhelln.

Signalbygg på Firkanten

Etter at den gamle servicestasjonen på Firkanten ble revet i 2017 startet planleggingen med Bodø Innovation Gate – BIG for alvor. Et fremtidsrettet og arealeffektivt signalbygg tilrettelagt med gode sykkelfasiliteter og innovative grønne løsninger.

– Det er en mening med BIG, verdens nordligste bygg med BREEM-klassifisering Excellent og energiklasse A i porten til Bodø. Det er bare starten på utviklingen av Firkanten, det første av i alt tre planlagte bygg, sier eiendomsutvikler Anders Mehus Coucheron.

Fasaden blir i teglmateriale med lang levetid. Et hus som er valgt for å kunne oppnå standarden til passiv- og lavenergihus.

– Vi fyller BIG fortløpende med leietakere. Vi er nær 90 prosent utleid nå, så byggestart er rett rundt hjørnet, sier Coucheron.

I salen på Sinus sitter gjester, venner og samarbeidspartnere og lytter.

– BIG blir rammeverket med skreddersydde lokaler som skal

huse en klynge av ledende kunnskapsbedrifter. Disse vil kunne dele kunnskap og gjøre hverandre mer konkurransedyktige mot resten av verden og et enda større marked, sier eiendomsutvikleren.

Å arrangere sommerfest for venner og samarbeidspartnere handler om å skape en arena for å bli enda bedre kjent.

Trehuset i Ramsalt

Sjøgata 27 var lenge eid av utenbys investorer, ble bygget i 1986 og overtatt av Hundholmen Byutvikling for et par år siden.

– Huset skal renoveres, det skal få nytt ventilasjonsanlegg og helt ny fasade. Vi har valgt trefasade fordi det er et material som passer inn i et kai-miljø, noe som arkitekten MAD foreslo og som vi syntes var en god idé, sier Jakhelln.

Fra salen i Sinus vises illustrasjonsbilder av prosjektene på storskjerm. Stemningen og tonen er avslappet. For det er slik det skal være under en sommerfest, selv om planene er i fulle alvor.

– Trehuset handler om å gjøre ramsaltområdet mer komplett.

Sjøgata 27 trenger sårt en renovering og det tar vi tak i, sier Jakhelln.

Ett år til Ramsalt-åpning

Åpningen av Ramsalt nærmer seg med stormskritt. Bygget reiser seg og synes allerede godt i bybildet. Prosjektet er et samarbeid med NOBL og blir en ny bydel i Bodø.

– Bølgen & Moi, frisørsalong i sam-
arbeid med et bakeri, vinbar og akevittbar, Ramsalt Opplevelser – dette er bare noen av aktørene som skal inn i næringsdelen i første etasje i ramsaltbygget, sier Coucheron.

Det handler om å gjenføde Sjøgata – innfartsåren og porten til Bodø. Lage et møtested for både turister og fastboende med fin balanse mellom næring og aktivitet. Som med et utendørs flytende folkebad – et tilbud mange skal kunne sette pris på og benytte seg av.

– Det har skjedd mye på et år, siden sist vi var samlet. Blant annet har vi fylt opp hele andreetasjen med Colosseum Tannklinikk og ikke minst Colosseum Mann – En spennende og ny nasjonal aktør med fokus på menns helse, sier Coucheron.

– Og folkebadet, det skal vi få til, smiler Jakhelln.

Det ble en trivelig sommerfest i Sinus. En arena for å snakke sammen, bli bedre kjent og fortelle om Hundholmen Byutviklings prosjekter.

Et stort potensial blir vekst

Så er det daglig leder i Ramsalt Opplevelser sin tur å entre scenen i Sinus. Også Fred Anton F. Ravneberg er ny siden sist sommerfest. Han skal løfte opplevelsesturismen i Salten til nye høyder i samarbeid med bedrifter som tilbyr opplevelsesbaserte aktiviteter.

– Det er bred enighet om at potensialet i markedet for opplevelsesturisme i Salten må utnyttes bedre, og det er vi godt i gang med å gjøre noe med. Gjennom Ramsalt Opplevelser skal vi skape en arena for store og små aktører hvor samarbeid, destinasjons-utvikling og produktutvikling vil være fokus, sier Ravneberg.

Han viser en video fra et nylig besøk på ramsalttomta. Nøyaktig der hvor det om ett år vil være store glassfasader med en storskjerm som skal vise hva slags aktiviteter som er tilgjengelig.

– Målet med Ramsalt Opplevelser er at hver enkelt aktør skal oppleve vekst innen sin eller sine opplevelsesbaserte aktiviteter. Vi skal ha et solid bookingsystem for salg og vi får stilige og funksjonelle kontorlokaler som skal være samlende, inspirerende og et selvsagt sted for turistene som besøker byen, sier opplevelseslederen.

For ved å samarbeide står man sterkere, en rød tråd i de fleste av Hundholmen Byutviklings –

prosjekter.

Ramsalt Opplevelser skal ha stilige, samlende og funksjonelle kontorlokaler.

– Bodø is «booming»

Fra storskjermen i Sinus fylles rommet av et kjent ansikt på film. Nordic Choice Hotels egen Petter Stordalen forteller om det nye hotellet som skal bygges i tilknytning av Ramsalt.

– Jeg synes jeg leser overalt at Bodø blir kåret til beste by å bo i. Hver gang jeg er der så skjønner jeg hvorfor. Reiselivet i nord er utrolig viktig for Norge og det blir bare viktigere og viktigere for hvert år. Jeg investerer fordi jeg har tro på byen, sier Stordalen.

– Igjen handler også dette, som Sjøgata 27 og Ramsalt Opplevelser, om å gjøre Bodøs nye bydel Ramsalt komplett. Vi skal lage et urbant kurs- og konferansehotell som skal være åpent for hele byen, sier Jakhelln.

Hotellet og Ramsalt skal utfylle hverandre. Siste brikken i Ramsalt-puslespillet vil få prima beliggenhet, et steinkast fra hurtigrutekaia og jernbanestasjonen, en spasertur fra ferga til Lofoten og hurtigbåtene.

– Og når vi vet at det er viktig for Choice å invitere byen inn, så er dette en ambisjon vi har til felles. Ramsalt i kombinasjon med folkebadet og hotellet vil bli en magnet i byen vår, sier Jakhelln.

Fantastiske Bodø, sier Nordic Choice Hotels gründer Petter Stordalen fra en video han laget da Hundholmen Byutvikling presenterte planene om hotell i Sjøgata. (Foto: Skjermdump)

De viktigste av alle

Så er det Arve Pedersen sin tur å entre scenen. Lederen for all utleie av eiendom i Hundholmen Byutvikling med et brennende engasjement for at alle – absolutt alle som leier lokaler, skal ha det trygt og bra. I dag snakker han direkte til venner i salen.

– Vi leier ut varierte lokaler, og det aller viktigste for oss i Hundholmen Byutvikling er de som leier hos oss. Vi bryr oss om dem og ønsker at de skal ha en så god arbeidsplass å komme til som mulig, sier Pedersen.

Det handler om folk, at byggene ser bra ut og fungerer godt – men også at atmosfæren og arenaene rundt byggene gjør at man ønsker å være der. Derfor satser Hundholmen Byutvikling på et helhetlig servicetilbud til alle leietakere, som gratis utlån av sykkel, miljøsertifisering og fasiliteter hver enkelt kan trives i når de kommer på jobb og være stolt av når de får besøk utenfra.

– Jeg ønsker å trekke fram service-
koordinator Lena Brunes. Hun er veldig viktig for oss, vårt ansikt utad mot våre leietakere og er å treffe i Servicepunktet i Jakhelln Brygge. Vi har som mål å gi våre leietakere «den gode følelsen», yte god service og være behjelpelig der vi kan. Det skal være enkelt å være leietaker hos oss, sier Pedersen.

– Vi må se mulighetene i Bodø

Så er det Jakhellns tur til å runde av før Bodø-artisten Sigurd

Lamark entrer scenen, en skikkelig Bodø-gutt med egne sanger fra både livet i kollektiv i byen og det å ta vare på hverandre i et flerkulturelt samfunn.

– Da har vi fortalt litt om det vi har på gang. Og kan jeg komme med en oppfordring, så er det å bli enda flinkere å framsnakke Bodø – også når vi er ute i verden på reise. For vi har mye å by på, mer enn vi kanskje klarer å se selv, smiler Jakhelln.

For Bodø behøver folk.

– Vi må alle ta et ansvar for å få folk og bedrifter til å se mulighetene i Bodø. Vi trenger flere til å flytte hit – og vi må fortsette å heie hverandre fram, avslutter han.