Hundholmen Byutvikling : – Vi gleder oss til å flytte inn i Firkanten

– Vi gleder oss til å flytte inn i Firkanten

09/01/2018

HENT og teamleder Ola Flønes i avdeling Bodø har i over ett år jobbet med utvikling av nye Firkanten. Nå har bedriften bestemt seg for å flytte inn når lokalene står klar. (Foto: Illustrasjon/ Nordic office of Architecture/Christine Karijord))

Dette sier Ola Flønes, teamleder for kalkulasjon og innkjøp hos den nordiske entreprenøren HENT, som nylig signerte leiekontrakt med Hundholmen Byutvikling.

– I første omgang flytter vi inn i Jakhelln Gården. Vi har vokst fra våre nåværende lokaler i Olav femtes gate, og skal etterhvert flytte inn i Firkanten når den står ferdig, sier Flønes.

HENT har selv jobbet med prosjektet på Firkanten i godt over ett år og vet hva de flytter til når bygget står klart.

– Utviklingen med Firkanten har vært en svært givende prosess sammen med arkitekter og prosjektutviklere. Vi har kommet fram til et svært godt konsept som er urbant, nært det meste og av slik standard som bedrifter ønsker i dag, sier Flønes.

HENT har sitt hovedkontor i Trondhjem, et datterselskap i Sverige og flere avdelingskontorer, blant annet i Bodø. De utvikler en rekke byggeprosjekter til både offentlige og private utbyggere over hele landet, og har i Salten levert Vestmyra Ungdomsskole, Bodø Videregående skole, Vollsletta omsorgsboliger og er godt i gang med Valnesfjord Skole.

– Vi har vært i Bodø siden 2010 og vi har kommet til Bodø for å bli. Det er et spennende område, og ikke minst en region hvor vi trøndere kommer godt overens med folk, smiler Flønes.

HENT har hatt flere store og spennende prosjekter de siste årene, blant annet Vestmyra Ungdomsskole på Fauske. (Foto: HENT)

Hvorfor til Firkanten?

Det var etter samarbeidet med Hundholmen Byutvikling om Firkanten, at HENT, Flønes og prosjektleder Frode Sørensen besluttet å ta steget inn mot et enda nærere samarbeid. For det er viktig med god kommunikasjon mellom alle aktører i et byggeprosjekt.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid, god kjemi og en god dialog med Anders Courcheron og staben i Hundholmen Byutvikling. Det har vært en interessant samarbeidsprosess, så nettopp dette i tillegg til at Firkanten blir et fantastisk bygg, har blant annet vært avgjørende når vi skulle velge nye lokaler for bedriften, sier Flønes.

For det å være plassert i godt synlige miljøvennlige lokaler med nærhet til flyplass og mulighet for både bil, sykkel og ikke minst et bredt kollektivt transporttilbud, er i følge Flønes viktig i fremtiden.

– Vi driver med utvikling, møter veldig mange mennesker og har etterhvert sett hva folk ønsker og hvilke kontorplasser bedrifter vil ha. Firkanten blir et slikt bygg, et topp moderne og fremtidsrettet bygg med ny teknologi, bærekraftige løsninger og innovative fasiliteter, sier teamlederen.

Med et areal på totalt totalt 3.705 kvm fordelt på til sammen 5 etasjer, hvorav en etasje er under bakken, har HENT i samarbeid med RATIO Arkitekter bygget nye kontorlokaler til Nordlandssykehuset. (Foto: RATIO Arkitekter)

Drømmeprosjektet

I tillegg til å være utvikler på Firkanten, skal også HENT samarbeide med Hundholmen Byutvikling om det nye choice-hotellet.

– Ett av våre flotte prosjekter i Bodø er det nye hotellet som kommer i tilknytning av Ramsalt i Sjøgata, uten tvil, sier Flønes.

Hotellet blir det første Quality-hotellet i Bodø, med fokus på kurs- og konferanse og skal ligge på kaikanten mellom Ramsalt og Luftfartstilsynet, like ved jernbanestasjonen.

– Hotellet får en særs bra beliggenhet, rett ved havet og naturen – det blir spektakulært og jeg har stor tro på at det vil høyne Bodø som destinasjon, sier teamlederen.

Direktør eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron ogdirektør eiendom Arve Pedersen gleder seg over at HENT flytter inn når Firkanten står klar på denne tomta. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Gledelig samarbeid

For direktør eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling og for direktør eiendom Arve Pedersen er det gledelig å inngå både samarbeid og leiekontrakt med HENT.

– Hent er en av Norges mest fremadstormende entreprenører, og de har tatt en stor posisjon på utviklingssiden. De er helt klart en aktør vi setter stor pris på å kunne samarbeide med, og ikke minst er det tillitsvekkende at de ønsker å inngå leieavtale med oss etter å ha samarbeidet en god stund allerede, sier Coucheron.

At HENT flytter inn i Firkanten viser at bygget er riktig utviklet og inneholder alle de fasiliteter en moderne og fremtidsrettet bedrift krever og har behov for. I tillegg blir det kanskje Bodøs mest miljøvennlige bygg med BREEAM-klassifisering Excellent og energiklasse A.

– Vi skal samarbeide med HENT om tre prosjekter framover og det er veldig bra at det også forlenges via en leieavtale, det setter vi pris på, sier Coucheron.