Direktør Morten Jakhelln, markedsdirektør Karoline Nilssen og direktør utvikling Anders Mehus Coucheron i Hundholmen Byutvikling tok Sjøgata-planer med inn til Bodø kommune. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

– Derfor dro vi på komitémøtet for plan- næring og miljø (PNM) i Bodø kommune for å fortelle om våre prosjekter i Sjøgata. Det handler om å sikre at politikere har nok informasjon til å ta smarte grep for utviklingen i sentrum. Og da er det viktig at de vet hva vi tenker rundt våre prosjekter, sier direktør Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling.

Sammen med direktør utvikling, Anders Mehus Coucheron, gjennomgikk han konkrete planer rundt Ramsalt, Sjøgata 27 og det nye Choice-hotellet som er planlagt i samarbeid med Petter Stordalen og co.

– Sjøgata er utrolig viktig, og dette er en stor mulighet til å utvikle innfartsåren til Bodø sentrum i et samarbeid. Vi har muligheten til å lage en gate etter morgendagens standard og det er viktig at vi er samkjørt i denne prosessen, sier Coucheron.

Både direktør Morten Jakhelln og direktør utvikling Anders Mehus Coucheron opplevde en god mottakelse under presentasjonen i plan- nærings og miljøkomiteen i Bodø Kommune. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Entusiasme

Både politikere og ansatte i administrasjon i Bodø kommune responderte med stor begeistring da Jakhelln og Coucheron la fram helheten i Sjøgata. Og det var ingen tvil om at viljen til å restaurere Sjøgata er gjeldene.

– Jeg har full forståelse for ønsket om å ta grep i Sjøgata, og vi ønsker også at den skal bli fort ferdig. Det må vi klare, for dette er et fantastisk prosjekt, sier Astrid Tove Olsen (Sv).

Sjøgataprosjektet med Ramsalt fikk applaus fra de tilhørende, noe som kanskje ikke er dagligdags under politiske og administrative møter i kommunen.

– Dette vil jeg klappe for. Og jeg håper dette medfører handling og at alt står klart når Ramsalt åpner, sier Olsen.

Det siste fotavtrykket i presentasjonen var et bilde av Sjøgata i den stand som Hundholmen Byutvikling ønsker for byen.

– Som kjent har vi jobbet med tre alternativ for Sjøgata, og vi har valgt å legge fram ett forslag som vi vil presentere som administrativ løsning. Vi må deretter finne fram til finansiering. Vi har noe bypakke-penger, men det er ikke nok, sier kommunaldirektør Knut Hernes i teknisk avdeling i Bodø kommune.

Han mener forslaget vil være klart til fremleggelse i det første formannskapet etter nyttår.

– Det skal være mulig å få ferdig Sjøgata til sommeren 2019, sier Hernes.

At Sjøgata står ferdig samtidig som Ramsalt er viktig for nyetablerte næringer, de som skal flytte inn i nye leiligheter og ikke minst for byens befolkning. (Foto: Illustrasjon)

Samkjøring

Jakhelln og Coucheron opplever en kommune i utviklingsmodus, og mener det er stor åpenhet for endring og framdrift.

– Det å komme inn på denne måten og bli så positivt mottatt med stor entusiasme, det er veldig inspirerende. Jeg mener det at næringslivet og kommunen samarbeider om Sjøgata vil vise at det går an å gå samme vei – at vi i fellesskap vil komme frem til de beste løsningene for byen, sier Jakhelln.

I tillegg er det andre prosjekter på gang som vil kreve graving i bybildet.

– I tillegg skal Bodø Energi grave i byen for å legge fjernvarme til Ramsalt, så det å samarbeide om Sjøgata vil være en gylden mulighet nå. Det vil bli mindre belastning for alle og mer effektivt for samfunnet om vi tar grep og gjør dette skikkelig mens det ligger til rette for å lage en topp standard gate, sier Jakhelln.

Det handler ikke bare om Ramsalt. Det er også viktig å tenke helhetlig, turisme og på byens befolkning. Og skal man lykkes med nye prosjekter – må det blomstre på alle plan.

– Det blir helt feil å ikke ta dette løftet sammen nå og utsette Sjøgata til senere. Det er penger rett ut av vinduet. Vi skal gjøre det vi kan fra vår side for å skape en innfartsåre byen kan være stolt av, sier Coucheron.