– Vi ønsker at maten skal fortelle historier langs ruta og ser viktigheten av å kople aktive opplevelser med natur, mat og kultur – på toppnivå. Vi er utrolig stolte over å ha med oss et sentralt medlem i gullteamet fra Torino, og vet Marius vil levere matopplevelser utenom det vanlige, sier daglig leder og ekspedisjonsleder, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden i opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company.
Oppleve arktiske nord på tallerkenen
Selskapet har utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine med mål om å la gjestene oppleve det arktiske Nord-Norge – også på tallerken.
– Med på laget er også Bocusekokk og matfaglig konsulent Gunnar Hvarnes, som selv tok bronse i 2011 og senere coachet Norge til sølv i verdensfinalen i Bocuse d’Or 2017 og nå gull i Europafinalen i Torino, forteller Madsen-Geelmuyden.
Hvarnes sier det er inspirerende at en aktør som Norwegian Adventure Company satser så sterkt på matopplevelsen.
– Det er en spennende kopling mellom opplevelser og kulinarisk som gjøres her, uttaler Hvarnes.
Solid erfaring
Gjestene som får oppleve drømmeseilasen som strekker seg fra Lofoten via Trollfjorden, Vester-ålen, Senja og Sommarøy utenfor Tromsø, kan glede seg over at sesongens kokk kan sine saker.
– Stjørdal-gutten har jobbet ved flere ledende nordiske restauranter, blant annet Bagatelle i Oslo, Studio, Søllerød Kro og Kong Hans Kælder i København.
Dette er alle restauranter med Michelinstjerne, men med ulike kulinariske profiler med sin base i klassisk fransk, nordisk og japansk kjøkken, sier Madsen-Geelmuyden.
For tiden er han fast medlem som assistentkokk for Årets kokk Christian André Pettersen som forbereder seg til ny verdensfinale i januar 2019.
– Teamet har noen ukers ferie før det setter i gang for fullt med forberedelsene til konkurransen i Lyon. I denne ferien gjester han byssa på nostalgiske MS Gamle Salten, smiler opplevelsesgründeren.
Selv gleder kokken seg til å være med på seilasen i nord.
– Etter en intens forberedelse inn mot Bocuse d’Or Europe i Torino gleder jeg meg nå til å være kokk om bord på sommerseilas i det høye nord med M/S Salten, sier Kjelsrud.