Hovednyhet | 04/05/20
«Nedre» er nå åpen for lunsj
Nå er det fult mulig å spise lunsj i den nye personalrestauranten «Nedre» i Jakhelln Brygge. - Så lenge dagens smittevernregler følges, sier site manager Lena Brunes i 4Service.
I «Nedre» sitter folk og prater. Stemningen er god, og tilbakemeldingen etter det første lunsjmåltidet er utelukkende positivt.
- Vi følger dagens iverksatte hygienetiltak satt for å bekjempe utbruddet av Covid-19. Det innebærer et forbud mot vårt opprinnelige buffet-konsept, samt pålegg om tilrettelegging for avstand mellom besøkende i personalrestauranten, sier Brunes.
Hun opplever likevel at folk er bemerkelsesverdig glad for å komme til den nye personalrestauranten.
- Det er nok etterlengtet å spise lunsj sammen, og jeg tror mange fikk se det arbeidet vi har lagt ned for Hundholmen Byutviklings leietakere, sier Brunes.
To meters avstand
Konseptet til 4Service og De Tre Stuer med sunne måltider laget fra bunnen av beholdes, mens resten av det kommersielle konseptet får vente til det nærmer seg normale tilstander.
- Siden åpningen av restauranten ikke ble som planlagt på grunn av dagens situasjon, har vi tilpasset serveringsarealet slik at folk kan spise her, men med to meters avstand til hverandre. Vi har gjort om sitteplasseringen, tilrettelagt for 50 personer og har utlevering av mat i stedet for full buffet, forteller facility manager Roberto Luciano Palmieri i 4Sevice FS AS.
Han er svært fornøyd med de nye lokalene og oppussingen av det tidligere utestedet.
- Det er veldig lyst og fint. Og selv om vi ikke fikk den «kick-starten» vi vanligvis har når vi åpner en ny personalrestaurant, så er det god stemning her. Det merkes i lokalet, smiler Palmieri.
Gode rutiner og håp
For kokk Gona Omar var det hyggelig at folk satt pris på både varmmaten, de ferske rundstykkene og salaten. For henne var det godt kunne starte i den nye jobben som kjøkkensjef på «Nedre».
- Det gikk jo bra dette, men det har vært en del ekstra og uvant jobb. Særlig arbeidet med å pakke inn alle rundstykkene i plast og lage porsjoner av salat. Vi er veldig forsiktig, vasker hendene minimum hvert tiende minutt og skriver det på en liste for å ha oversikt, forteller Omar.
Hun synes det er bra at folk kommer gradvis tilbake på jobb.
- Det skaper håp. Man får troen på at livet går seg til etterhvert, sier kjøkkensjefen.
Hun opplevde at de som besøkte personalrestauranten var fornøyd med serveringen, til tross for et annet tilbud enn det som opprinnelig var planlagt.
- Vi tar dagens situasjon med godt mot. Så lenge folk er glade og fornøyd så er alt greit, smiler hun.