| 16/05/25
Nå åpner uteserveringen i Ramsalt – 150 meter langs kaia er klar til 17. mai
Med pergolaer på rekke og rad og nå hele 150 meter uteservering, står restaurantene i Ramsalt klar til å ønske velkommen til havkanten med offisiell åpning på selveste 17 mai.
Nå gledes det over å kunne åpne uteserveringen i Ramsalt på 17. mai. Fv. Gonzalo Fuentes fra Txaba, Janne Arntzen fra Quality Hotel Ramsalt, Fredrik Schön fra Txaba, Ole Petter Olsen fra Baker Olsen, Antonio Walnum og Benjamin Pembroke fra Brasilia, Tijs Holstein fra Ramsalt Næring, Krista Danga fra Quality Hotel Ramsalt og Aleksandra Jakobsen fra Olivia. (Foto: Christine Karijord)
– Ramsalt har raskt etablert seg som Bodøs nye storstue. Der byen møter havet og stemningen er like frisk som nordavinden, men langt mer behagelig. For mens man sitter i pergolaene og nyter utsikten mot havet, så kan man kjenne solstrålene i ansiktet, men også søke ly for både vind og en liten regnbyge, sier Janne Arntzen Haugen, Chief Adventure Officer i Quality Hotels i Nord.
Hun gleder seg nå over at også Quality Hotel Ramsalt nå har fått egen pergola på plass tilknyttet restauranten The Social Bar & Bistro.
– Her på Ramsalt-kaia kan man lene seg tilbake og senke skuldrene, enten man kommer for kaffe, lunsj, middag eller noe godt i glasset, smiler Arntzen Haugen.
Alle pergolaene i Ramsalt er nå testet og klare til bruk – dommen er en lun atmosfære, godt skjermet for vinden, med følelsen av å være tett på naturen midt i byen. Her er Ramsalt-gjengen innom pergolaen til Brasilia i Ramsalt. (Foto: Christine Karijord)
Et bynært fristed – med smaken av verden
Ramsalt byr på et bredt spekter av mat og drikke – med noe for enhver smak. Her kan man oppleve italienske klassikere hos Olivia, brasilianske grillretter på Brasilia, fristende småretter hos Txaba, ferske bakevarer hos Baker Olsen, eller moderne bistrofavoritter hos The Social Bar & Bistro.
– Det var fantastisk å se kaia full av folk i fjor, og den gode atmosfæren som oppsto på solfylte dager var helt nydelig, sier Fredrik Schön, daglig leder og medeier i Txaba, som nå gleder seg til å gjenskape stemningen fra lange solrike dager og fullt av liv i Ramsalt.
- Vi håper folk vil oppleve Ramsalt som et eget sentrum i byen – et sted hvor man gjerne blir sittende lenge. Et møtested med et bredt tilbud der timene bare flyr, sier Schön.
Aleksandra Jakobsen fra Olivia, CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling, Tijs Holstein i Ramsalt Næring og Gonzalo Fuentes fra Txaba innom i pergolaen til Olivia. Et herlig og lunt sted lags havet i Bodø. (Foto: Christine Karijord)
Fra land til sjø – Ramsalt skal vokse videre
Bak utviklingen av Ramsalt står Hundholmen Byutvikling og Christian Jakhelln, og CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling bekrefter at prosjektet fortsetter og vil ta fart utover sommeren.
– Nå er uteserveringen på land ferdigstilt, med 150 meter tilrettelagt for mat, drikke og opplevelser. Neste steg blir bygging ute i sjøen, med blant annet saunalandsby, turistbåter og ribbåthavn. Dette skal bli et knutepunkt for både byens befolkning og tilreisende – og bidra til å styrke opplevelsesturismen i Bodø, sier Pedersen.
Og med åpningen av uteserveringen på nasjonaldagen håper han Ramsalt blir en naturlig del av årets 17. mai-feiring, både langs kaia og i Sjøgata der Baker Olsen og Olivia har uteservering langs fortauet.
– Nå håper vi dette er starten på en lang sesong med gode opplevelser i Ramsalt. Vi har virkelig en spennende tid i møte, sier Pedersen.
I pergolaene i Ramsalt sitter man godt beskyttet mot vær og vind. En perfekt oase på kjølige, men også varme dager. Fra venstre i Quality Hotels Ramsalts nye pergola; Tijs Holstein fra Ramsalt Næring, Gonzalo Fuentes fra Txaba, Krista Danga fra Quality Hotel Ramsalt, Ole Petter Olsen fra Baker Olsen, Fredrik Schön fra Txaba, Arve Pedersen fra Hundholmen Byutvikling og Janne Arntzen fra Quality Hotel. (Foto: Christine Karijord)