4Service | 03/06/24
Holy Donuts kommer til sentrum
Tirsdag 4. juni kommer Tim Mayer (33) og hans mest populære varianter av «Holy Donuts» til sentrum og Jakhelln Brygge. – Det blir førstemann til mølla, og vi starter salget klokken 10.00, smiler han.
Tim Meyer, som tidligere jobbet som kjøkkensjef i personalrestauranten i Jakhelln Brygge gleder seg til å komme tilbake til huset, denne gangen med en donut-popup, og et resultat av en årelang tanke om hva han egentlig skulle bli når han ble stor.
- Jeg er jo kokk i bunn, og elsker det franske kjøkken. Så hadde jeg lyst til å skape noe her i Bodø-byen som ikke finnes fra før, smiler Meyer, som først bygde seg et lite bakeri på kjøkkenet hjemme, begynte å teste ut oppskrifter og perfeksjonere.
- Målet var å lage et fantastisk produkt til en god pris som hele tiden lever opp til folks forventninger. Holy Donuts skal leve opp til både kvalitet og rykte, forteller Meyer.
Kaldheving og enda bedre smak
Meyer forteller at suksessfaktoren bak Holy Donuts er å hele tiden lete etter måter å optimalisere alt fra ingredienser til prosess.
- Jeg har gjort de enda bedre med kaldheving i 24 timer. Jeg har teste ALT. 12 timer, 20 timer – ja du skjønner, ler Meyer.
Han forteller at deigen inneholder ekstremt lite gjær, og at den lange hevingen gjør at sluttresultatet smaker mye bedre når deigen får utviklet seg over tid.
- Og alle smakene vi tilbyr har jeg perfeksjonert, testet ut og smakt meg fram til. Og det har vært hardt arbeid, og streng disiplin. Å være gründer krever sitt, selv om det er veldig artig å gjøre noe jeg brenner for, og som folk setter pris på, smiler Meyer.
Jungeltelegrafen
Han forteller at Holy Donuts-suksessen i Bodø med base på City Nord i tillegg til hardt arbeid har fått god hjelp av den fornøyde jungeltelegrafen i byen.
- Alt har gått på folkemunne, sier Meyer, som nå har fått seg restaurantkjøkken på Burøya – rett og slett for å ha plass nok til å lage mengden donuts som etterspørres.
- At vi nå tester ut det å ha en popup handler om å sjekke ut et nytt konsept, og samtidig gjøre noe gøy og skape blest i sentrum og i Jakhelln Brygge. Jeg kommer til å bake 400 mini-donuts, og står i Jakhelln Brygge til det er utsolgt. Smakene jeg tilbyr, er de mest solgte – folks favoritter, smiler Meyer.
Og favorittene, de kan han gjerne avsløre.
- Det er Holy Donuts vanlig glaze, sjokolade og oreofyll, forteller kokken som i år har levert mengder donuts til både konfirmasjoner og andre selskap.
Donut-reger
Meyer forteller at det i tillegg til smaken er estetiske regler man må følge når man lager donuts.
- Utseendet er viktig. Det skal være en fin hvit ring rundt gjærdeigen, den skal være luftig og ha riktig høyde og den skal friteres fint uten at det blir oljesmak, ikke for mye. Og det skal ikke smake et snev av gjær, forteller gründeren, som startet kokke-reisen allerede som 12-åring i oppvasken på restauranten Svendgårds Bodø.
- Jeg er en skikkelig mat-nerd. Og i ungdomsårene var BBC food favorittprogrammet, forteller Meyer som stadig fikk mer ansvar hos Svengårds.
- Som 14-åring hadde jeg ansvar for desserten, og det sier litt om interessen min for mat, sier 33-åringen som gleder seg til å rigge til popup i Jakhelln Brygge.
- En helt perfekt plass for å skape små eventyr i bybildet, sier han.