| 16/12/24
- Det var kjærlighet ved første intervju
Det sa direktør Kine Willumsen (46) for snart fire år siden, da det ble klart at hun skulle inn i rollen som direktør for byens største hotell. I år ble hotelldronningen i Bodø kåret til årets leder for hele Quality-kjeden bestående av 64 hotell.
«Hun er ei dame som sklir rett inn i våre verdier. Full av energi, og selv boblet jeg nesten over i møte med Kine. Hun definerer energi, mot og begeistring» sa driftsdirektør Henrik Ståhl i Quality Hotels den gangen.
- Jeg satt på middag. Vice Presidenten Jannicka Jingryd og Elisabeth Saupstad gikk på scenen og sa masse fine ting i det årets direktør skulle kåres. Jeg satt og kikka rundt de andre, men i det hun begynte å snakke om reiseliv, så tenkte jeg «er det meg». Og da navnet mitt ble ropt opp ble jeg så glad at det nesten er pinlig. Tårene trilla, og det var en så fin kollektiv opplevelse. Jeg hadde en sal full av kollegaer som sto bak kåringen, det kjentes i hele meg, forteller Kine.
Hun er rask til å løfte fram «crewet» sitt. Forteller at ingen ting blir gjort halvveis. At det folk har trua på, testes ut. Og går det ikke ved første forsøk, så prøves det igjen.
- Jeg har en så lojal, arbeidsom og kreativ gjeng rundt meg. Tålmodige er de også. Jeg er så rask, og har støttespillere rundt meg mens jeg flyr høyt. De drar meg aldri ned og det er aldri tungt å trø her inne på hotellet, sier hotelldirektøren.
- Jeg kaller henne dronninga i nord
Driftsdirektør Elisabeth Saupstad for Quality Hotel i Norge forteller at Kine nå er nominert til årets direktør sammen med seks andre hotelldirektører, fra til sammen 240 hoteller i hele Strawberry-kjeden under årets VK på nyåret.
- Jeg kaller henne dronninga i nord. Kine er veldig dedikert, og står så støtt i både opp- og nedgangstider. Hun fikk en tøff start med pandemien rett i fleisen, og det å etablere seg blant sterke hoteller i Bodø, det har hun gjort på et imponerende vis, sier Elisabeth.
Hun forteller at Kine er en leder som får med seg teamet sitt med iver og en inkluderende lederstil. Der hun stiller krav samtidig som hun har hjertet med seg.
- Kine har en enorm respekt for sine ansatte og ledere, løfter flokken sin og skiller seg ut gjennom å ha tatt en varm og inkluderende posisjon i byen. Hun jobber aktivt med destinasjonsutvikling, er synlig og samarbeider på tvers av hoteller, foreninger og setter Ramsalt på kartet. Å bygge team er hennes sterkeste side, og det gjør hun også langt utenfor hotell-veggene. Vi snakker om en direktør som har ekte kjærlighet i ryggmargen, som er varm og tydelig samtidig – en kombinasjon som gjør at hun får folk med seg, sier Elisabeth.
- Men Kine, hvem er du som leder med egne ord?
- Det er et vanskelig spørsmål, for jeg har ingen spesifikk «lederstrategi», men det handler om å bry seg. Jeg er veldig opptatt av folkene mine. Og ikke minst om det å «gjøre som du preiker». Hvis jeg vil ha folk til å levere, så må jeg gjøre det samme selv, og derfor rigger jeg til bankett klokka 06.00, eller legger mat på tallerkener når det trengs, sier hotelldirektøren.
Hun forteller at servicen som hoteller gir til gjestene, den skal man bestandig gi til kollegaer.
- Går man og henter en kopp kaffe, så spør du kollegaen din «vil du ha en kopp?». Det er så enkelt, men funker så bra. Og vi gjør det hele gjengen her. Det er helt nede på kjernenivå, noe man ikke skulle tro betydde en dritt, men som skaper noe i bunnen, en base som sier «der er vi». Det er ikke rakettforskning, men det å være et medmenneske, sier Kine.
For henne er det ikke vært tvil. Fra dag en var Quality Hotel Ramsalt er «hjemme». Hotell søker en livslang kjærlighet, som det sto i stillingsannonsen hun en gang søkte på. Da det sa «pang!», og det kjentes i hver fiber i kroppen at dette ble riktig.
- Jeg husker de ringte fra Oslo. Og jeg sa at dette kom til å stemme helt hundre prosent, sier styreleder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling, og medeier i Ramsalt-Hotellet.
- Det meste gjøres med hjertet, og det er nok suksessoppskriften, sier Kine.
Et hotell for byens folk
Sammen med CEO Arve Pedersen og Jakhelln snakkes det om hva huset har blitt i løpet av noen få år. Om skoleklasser og barnehager som kommer på besøk for å levere brev til julenissen, eller varme seg på en kopp kakao i vinterværet under bybesøk.
- Folk i byen snakker om Ramsalt. Og at hotellet fikk dette navnet, det skjedde en dag jeg og Emilie Stordalen satt på Grand. Planen var å kalle hotellet Quality Hotel Bodø, forteller Kine.
Så gikk det to uker. Quality Hotell skiltet kom opp på veggen, med plass til fire bokstaver.
- Så ble alt flyttet for å få plass til «Ramsalt». Og det er så rett. Det er så mye identitet i dette navnet. Og nå som Hundholmen Byutvikling skal videreutvikle Ramsalt-området, så var dette smart for alle. Og at Strawberry er så lydhør, og biter på et forslag – det er helt magisk, sier hotelldirektøren.
Ramsalt – et merkenavn og destinasjon
Kine løfter fram Strawberry som frihet.
- Vi var tidlig ute da vi bestemte oss for å jobbe sammen med den gang Choice, nå Strawberry. Og det var smart. For da kunne vi planlegge sammen fra starten av. Vi møttes hver uke for finne ut av detaljene. En fantastisk reise, sier Morten.
Han forteller om en målsetting – at Ramsalt skal bli et kjent sted i Norge.
- Ingen tvil om at det har betydd veldig mye for Ramsalt-området at Strawberry valgte oss, og vi har en kultur innad i styret som er helt fabelaktig, sier Morten Jakhelln.
- Ramsalt er en destinasjon allerede, og det vil bli en mye større og sterkere destinasjon når kaianlegget i havet kommer på plass. Det som skjer framover, er vilt bra. Vi er nå et sjumilssteg sammenlignet med det vi var for få år siden. Og det finnes ingen grenser, sier hotelldronninga i Ramsalt.
Kine forteller at Ramsalt-hotellet jobber godt i samarbeid med resten av byen, NHO Reiseliv, Visit Bodø og andre opplevelsesbedrifter i Nord-Norge.
- Perspektivet har blitt så mye større, og dette huset har latt meg få en videre horisont, avslutter hun.