MENNESKENE | 21/11/24
Da Aleksandra fikk muligheten til å bli i Bodø tenkte hun bare "herregud"
Egentlig ble Aleksandra Jakobsen (27) sendt til Bodø for å hjelpe til på Olivia i Ramsalt under ferieavvikling. Rett og slett bidra med noen ekstra hender i en travel periode.
- Så kom muligheten om å bli, og når jeg allerede hadde forelsket meg i byen, så tenkte jeg bare «herregud», og kastet meg ut i det, sier den nye daglige lederen hos Olivia i Ramsalt.
Hun forteller at hun startet Olivia-karrieren på Aker Brygge i 2020. Rett for Covid, nedstengninger og kanskje den mørkeste tiden for restaurantbransjen i manns minne.
- Jeg ble da permittert som alle andre i bransjen, rett etter opplæring – superklar for å komme meg på gulvet og ta imot egne gjester. Jeg husker skuffelsen, at alt kræsja, og minnes at drømmejobben ved siden av studiene gikk rett vest, forteller Aleksandra.
Så kom dagen da restaurantene som smått begynte å åpne igjen.
- Daglig leder hadde en liste der hun ringte folk etter ansiennitet, og når hun nesten hadde pløyd seg gjennom hele lista og kom til meg – så sa hun «takk gud for at du tok telefonen». Dermed ble jeg en av de første som fikk komme tilbake etter Covid, med restriksjoner, munnbind, vasking av hender og to-metersregel, og ikke mer enn en husstand per bord. Det var ganske tøft, jeg jobbet hardt og fikk raskt muligheten til å bli vaktansvarlig, forteller Aleksandra.
Så fikk hun plutselig mulighet til å reise til København, følge pikedrømmen og jobbe som syngende servitør.
- Der fikk jeg også muligheten til å bli restaurantsjef, men så kom hjemlengselen. Så jeg ringte den tidligere sjefen min, og sa at alt jeg ville var å reise tilbake til Olivia. Og nå er jeg her i Bodø. Er ikke det sprøtt, smiler den nye daglige lederen i Olivia Ramsalt.
- Blir det sang her i Ramsalt?
- Ja det er kanskje et marked for litt musikk i gangene her, for det er kjempekult med syngende servitører, ler Aleksandra.
Nå gleder hun seg veldig til å bli med på Ramsalt-laget, bli med på reisen mot å bygge destinasjon langs havna i Sjøgata i Bodø.
- Bodø er kjempekoselig. Jeg var så forberedt på å bare skulle være her ut desember, men det første som gjorde at jeg følte meg veldig hjemme, var at alle Bodø-væringer er så rolige og komfortable. Og alle er så varme, noe man nesten ikke skulle tro her oppe så langt nord. Jeg har ikke møtt ett eneste kaldt og surt menneske. Alle smiler og er så åpne, kjører forsiktig i gatene og stopper ved fotgjengeroverganger. Jeg får faktisk to timer ekstra om dagen jeg, fordi jeg kan senke skuldrene mine og slappe av, ler Aleksandra.
Hun synes det er deilig, etter å ha bodd i storby hele livet. Og gleder seg nå til å ta fatt på hovedrollen i en av Bodøs største restauranter.
- Denne Olivia-restauranten er den vakreste av de alle. Det kan jeg med hånden på hjertet si, for jeg har vært nesten over alt, og har jobbet ved alle Oslo-restaurantene. I det man kommer inn døren her så skjer det noe med meg. Lyset, musikken, varmen og det vakreste interiøret, ja jeg føler jeg blir transportert til en oase i Italia, sier Aleksandra.
Målet videre nå, er at alle i Bodø og omegn tenker på Olivia og Ramsalt som det første stedet å dra til når de skal ut og spise.
- Jeg elsker denne atmosfæren, og jeg skal sørge for at alle får muligheten til å komme inn her og føle på denne stemningen. Jeg forvalter en restaurant i verdensklasse, der absolutt alle er velkomne – en kode Olivia har knekt. Et helt magisk sted i en magisk by, smiler Aleksandra.