Hovednyhet | 18/10/23
- Nå blir det full guffe i Ramsalt
TXABA, byen og Ramsalts nye Tapas- og vinbar, blir både livlig, litt rotete og en plass proppet av gode opplevelser med klirrende glass og tallerkener som skrangler i takt med den sosiale middagen. – Nå blir det full guffe i Ramsalt, sier TXABA-leder Fredrik Schön.
Vi tok en tur innom før den store åpningen 19. oktober for å snike på den nye kunsten, teste sitteplasser, kjenne på stemningen og ikke minst smake på deilige tapasretter fra menyen.
- Her sitter man godt, og det er viktig når man skal tilbringe en hel kveld med god mat og kose seg, sier CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling, mens han venter spent på servering av tapasretter.
Rundt oss er det nye farger på veggene. Ny kunst er på plass. Vinkjøleskapet er fylt opp til randen, mens glassene er skinnende – klar for den store åpningsdagen av TXABA Tapas + vinbar i Ramsalt.
- Dette er veldig bra, fantastisk tapas. Helt nydelig, og det har også prosessen med å skape denne plassen vært. Dere tilfører Ramsalt-området noe meget bra, og jeg vil rose samarbeidet med deg, Erik Tostrup og Andreas Spørck i FAVN servering, sier Arve.
Han og daglig leder Fredrik Schön, som også er medeier i TXABA, snakker om tapasen de smaker på, om Fredriks store lidenskap for vin og om det å være dedikert i en nokså tøff bransje som krever at man har både stå på-vilje, og evnen til å gi det lille ekstra til gjestene som kommer.
- Så er vi en fin gjeng her, ca. 20 ansatte. Virkelig et godt miljø med dyktige folk, sier Fredrik.
Åpent til sent
På hverdagene vil restauranten være åpen fra klokken 15.00 til 23.00, mens det på fredager vil være åpent fra klokken 15.00 til «sent» og på lørdager fra klokken 12.00 til kanskje enda senere.
- Vi skal ikke ta livet av en trivelig kveld på TXABA, så er det fullt hus, så holder vi åpent for at folk skal kunne sitte og snakke og kose seg. Mat vil også være tilgjengelig til siste gjest er mett. Vi ønsker en god drift som flyter med glade gjester og lave skuldre i et miljø der de er i trygge hender. Vi er på jobb for å forvalte tiden folk velger å tilbringe hos oss på en best mulig måte, sier Fredrik.
Og er folk happy, så kommer de tilbake for den gode opplevelsen, den deilige stemningen og enda flere matopplevelser.
- Er det noe Ramsalt er tuftet på, så er det gode opplevelser, og her passer konseptet TXABA svært godt inn, sier Arve.
«What Grows Together, Goes Together»
Kjøkkenleder Gonzalo Beamonte – opprinnelig fra Madrid, kommer med nok en tapasrett. Først fikk vi smake på klassikeren «Churros con chocolate», en spansk dessert-tapas og favoritt. Nå TXABAs versjon av tørrfiskboller med limemajones og chili ispedd persille på toppen.
- Vi kommer til å satse på mat og vin fra samme område. «What Grows Together – Goes Together». Og hadde vi drukket riktig vin til denne tapasen, så ville definitivt smakene utfylt hverandre. Og slikt brenner jeg for. At vin og mat spiller en viktig rolle med tanke på å forsterke smak og komplimentere, forteller Fredrik, som er utdannet vinkelner, eller sommelier som det helter på fagspråket. En utdanning hvor man fordyper seg i ulik mat – og vinkombinasjoner.
- Folk skal også kunne komme innom, bestille seg én tapasrett, ta et glass og stikke igjen, sier Fredrik.
- På den måten blir det flyt mellom de som velger seg en hel kveld i restauranten og de som kommer innom for en stund. Vet du Fredrik, jeg gir terningkast seks for disse smaksopplevelsene he nå. Og jeg gleder meg virkelig til å komme hit, dele maten med venner og familie og oppleve hyggen i lokalet. Jeg gleder meg til å komme hit og spise lenge, smiler Arve.
Torsdag 19. oktober er det pangstart på TXABA med DJ Ida Vie flydd opp fra Trondheim og full guffe i restauranten.
- Da satser vi på full kok og god stemning, og det er fortsatt mulig å bestille bord, sier Fredrik.