Hun beskriver planen for de nye kontorlokalene som tidløse og fleksible. Og at strategien med å redusere både avfall og ressursbruk ved å gjenbruke eksisterende materialer og møbler, har blitt til gode og vakre løsninger som både møter et behov og som i tillegg kan vare veldig lenge.
– Vi har tatt alle materialer som vi skal bruke på nytt og har satt de sammen til noe tidløst og moderne og skapt en ny estetikk med base i ombruk. Og det er ingen ting som ser gammelt ut. Vi har tatt rester fra andre prosjekter som Hundholmen Byutvikling har gjennomført og satt de sammen med et nytt blikk i fellesskap, sier Monika
Målet er at identiteten til Hundholmen Byutvikling blir en del av lokalet.
– Hundholmen Byutvikling er opptatt av det urbane, at det skal være skikkelig, trygt og velkomment. At folk skal bli tatt godt imot, at det er kvalitet, ærlighet og trygghet i rommet. Verdier jeg har tatt inn i planleggingen, sier interiørarkitekten.
Hun mener bedriften våger litt mer enn mange, at de vil litt mer og at bærekraft er tydelig forankret i både ideer og avgjørelser.
– Og da blir det veldig artig for meg som interiørarkitekt å få boltre meg i noe jeg synes er veldig givende. Så da de spurte meg om å ta denne jobben så ble jeg veldig glad. Og ombruks-skattekisten vi har boltret oss i inneholder så mye bra, virkelig spennende, sier Monika.
Et unikt kontorlandskap
Det nye kontoret i Jakhellngården blir ifølge interiørarkitekten helt unikt. Skreddersydd med innovative løsninger, brukte materialer og med fokus på opplevelsen av rommet.
– Det vi har gjenbrukt er teppefliser, himlingsplater, fliser, møbler, belysning, gardiner, akustiske elementer, benkeplater, vasker og speilfliser. Ambisjonsnivået har vært å bruke så mye som mulig av det vi har, og deretter supplere med likt materiale. Mangler vi to teppefliser, så supplerer vi, sier Monika.
Så er det vanndamppeisen som bare sto på et lager, som ble puttet inn i prosjektet sammen med brun-glaserte fliser – som også brukes videre på kjøkkenstasjonen for å skape helhet.
– Vi valgte disse som dekorelement fordi det fantes tilgjengelig, rett og slett. Og det blir aldeles nydelig, sier Monika.
En glede å få være kreativ
Monika opplever at hun i prosjektet får lov til å gjøre det hun er aller best på. Nemlig å være kreativ med farger og komposisjon der ideer springer fritt.
– Det er dette som er min styrke. Jeg har i tillegg til å være interiørarkitekt, en kunstfaglig bakgrunn, så når jeg får jobbe fritt i tett samarbeid med alle i bedriften, så kan jeg tenke litt annerledes. Hodet får lov å gå sine egne veier og det leter hele tiden etter løsninger, sammenhenger og koblinger, sier interiørarkitekten.
Hun mener det å samarbeide om prosessen mot et felles mål der alle i Hundholmen Byutvikling har vært involvert med sine perspektiver, har styrket resultatet i sin helhet.
– Alle er med. Plutselig dukket det opp et gammelt ærverdig persisk teppe som lå på et lager, som nå får ligge og skinne i lokalet. Eller når det var et parti store fliser som plutselig ble del av samtalen, som nå skal være på handicaptoalettet. Så gjennom alle samtalene og idémyldringene – så har ting kommet inn i konseptet underveis. Så at hele bedriften engasjerer seg, det er veldig givende og spennende, sier interiørarkitekten.