Vi møter Arve, business intelligence-sjef Thomas Jakhelln, prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen og controller Siw Meløysund sammen med interiørarkitekt Monika Urud fra Norconsult. For i dag skal ombruks-planer gjennomgås, og inspirasjonen ligger i å gjøre det beste man kan ut av det man allerede har.

– I dag er det nye lokaler med gjenbruk som fokus. Og vi skal bruke gamle ting, brukte møbler og alt mulig rart som ligger lagret fra ulike prosjekter. Blant annet fra oppussingen i Ramsalt-området, sier Børge.

– Dette blir både kult, interessant og nytt. Og er jeg sprø, eller en denne greit, smiler Monika og tar fram en glassbyggerstein, mer vanlig på 70-tallet, og med sin storhetstid på 90-tallet.

Og glassbyggersteinen, som på tidlig 1900-tallet ble laget for å slippe dagslys inn i fabrikkhaller og verksteder, vil bli brukt i de nye kontorlokalene i Jakhellngården av samme grunn.

– Den er kul, jeg liker tanken. Mer lys inne i lokalet, sier Arve.

Interiørarkitekt Monika Urud hadde med seg masse forskjellig spennende i vesken da hun kom for å diskutere eventyrlige løsninger for det det nye kontoret til Hundholmen Byutvikling og Christian Jakhelln. – Dette blir en spennende reise, sier hun. (Foto: Christine Karijord)

Mørkeblått og dyp burgunder

Fargene i lokalet vil gå i mørkeblått og dyp burgunder. Og med seg har Monika diverse bruktmaterialer. Og hvor langt kan man strekke det?

– Vi skal gjenbruke møbler, teppegulv, fliser og alt mulig som vi kan finne lagret. Og heller enn å kjøpe nye stoler, så setter vi hjul på de gamle. Og i den grad vi har bruk for noe nytt, så kjøper vi brukt, sier Monika.

Hun viser fram antikke speilfliser, overskuddsmateriale fra byggingen av Olivia i Ramsalt, mens det diskuteres flittig rundt bordet. For det er ikke bare ombruk av materialer, nå skal også erfaring fra tidligere kontorer i ombruk.

– Vi har spotter som kan gjenbrukes, og kan denne skjenken være til nytte, spør Arve.

– Klart vi kan, og siden Siw behøver et skap som kan låses – så order vi det på skapdøren til skjenken. Perfekt, sier Monika.

Interiørarkitekt Monika Urud fra Norconsult, controller Siw Meløysund, business intelligence-sjef Thomas Jakhelln, CEO Arve Pedersen og prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen i Hundholmen Byutvikling i lokalet som nå skal forvandles til et ombruks-kontor. Nå skal alle samarbeide om nytt kontor. (Foto: Christine Karijord)
I det nye kontoret i Jakhellngården, blir det en miks av ulike overskudds-materialer fra tidligere prosjekter, blant annet Ramsalt-området og restaurantene som er bygger langs Sjøgata i Bodø. (Foto: Christine Karijord)

Stort og spennende kontorlokale

 Inne i lokalet i Jakhellngården som skal deles mellom Hundholmen Byutvikling og morselskapet Christian Jakhelln AS, er det ribbet for det meste. Alt fra skillevegger, møbler og annet som noen andre kan ha bruk for, er pent revet og levert til Iris Ombrukssentral.

– Vi starter fra skrætsj. Og skal skape et helt unikt kontor med mye spennende «stæsj». Kanskje blir det Brasilia-fliser på badet? Prosessen, som vi alle på kontoret er involvert i, blir litt sånn «veien blir til mens vi går». Har noen en kanon-idé, så går vi for den, sier Børge.

Han er spent på stilen i lokalene, som blir en god blanding – men med en sammenhengende rød tråd ved hjelp fra Monika.

– Det er så artig at Hundholmen Byutvikling veger å gå denne veien, og det er superspennende å få være med på reisen, sier Monika.

Interiørarkitekt Monika Urud fra Norconsult og controller Siw Meløysund i Hundholmen Byutvikling. – Vi skal gjenbruke flest mulig av møblene vi har fra før, alt fra stoler, pulter, bord, skjermer, sofa, skap, skjenk osv, smiler Siw. (Christine karijord)
Bærekraftsjef Børge Kristensen, business intelligence-sjef Thomas Jakhelln, controller Siw Meløysund og CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling tar en titt i taket og tenker høyt i fellesskap om hvordan ting kan gjøres med det man allerede har fra før. (Foto: Christine Karijord)
Prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen forteller at alt av veggkanaler skal gjenbrukes, også stikk. (Foto: Christine Karijord)