– Vi har sett litt nærmere på havfruen, og det har nok ikke vært hærverk, for da hadde vi nok ikke funnet sommerfuglen som har løsnet, sier Jakhelln.

På en benk i Ramsalt-område langs havnepromenaden sitter «Little Mermaid». Snart vil hun få sommerfuglen sin tilbake på hånden. (Foto: Christine Karijord)
Sommerfuglen satt litt løst på fingeren til havfruen i Ramsalt. Heldigvis ble den funnet like ved og kan dermed festes igjen. (Foto: Christine Karijord)

Funnet rett ved statuen

At den gullfargede sommerfuglen ble funnet rett ved statuen, tyder helt klart på at hendelsen var et uhell i følge Jakhelln. Ellers hadde den sannsynligvis forsvunnet for godt mener han.

– Vi tror noen har vært litt uheldig. Vi har invitert til å sitte vedsiden av statuen for fotografering på den siden sommerfuglen var, og vi innser at den satt litt for løst på handen til havfruen, sier Jakhelln.

Vi møter han på Ramsalt-kaia sammen med prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen. Sommerfuglen skal nå få komme tilbake til sin havfrue.

– Nå skal vi få den montert slik at den sitter godt fast, og vi skal samtidig flytte litt på skulpturen slik at det ikke blir like naturlig å sette seg inntil sommerfuglen, sier Kristensen.

Nå skal sommerfuglen på plass på hånden til havfruen. – I tillegg skal vi flytte henne litt slik at det ikke blir like naturlig å sette seg inntil sommerfuglen slik at den ikke løsner igjen, sier prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen. (Foto: Christine Karijord)
Prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen og samfunnskontakt Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling forteller at det nå har gått fra mistanke om hærverk til konklusjonen uhell, da havfruen i ramsalt mistet gull-sommerfuglen sin. (Foto: Christine Karijord)

Overvåket område

De forteller at Ramsalt-kaia er overvåket, og at man følger med dersom noe skulle uønsket skulle skje med skulpturen.

– Vårt inntrykk er at folk setter pris på havfruen, og aller helst ønsker å fotografere henne, sier Jakhelln.

Hvordan sommerfuglen skal festes er fortsatt ikke bestemt. Kuratoren Cecilie Malm Bruntland som formidlet statuen, har hatt kontakt med den New York-bosatte sveitsiske kunstneren Yves Scherer for råd.

– Han sier enten sveising eller liming, så vi får se, sier Jakhelln, som har fått mye skryt for skulpturen som har selveste Emma Watson, bedre kjent som Hermine i Harry Potter som modell.

– Folk setter pris på at det pyntes opp i byen, sier Jakhelln.