Han forteller at Brasilia skal inn i det ledige lokalet midt mellom Olivia og TXABA, på rekke med The Social hos Quality Hotel Ramsalt, og at restauranten vil bli over to etasjer med uteservering på Ramsalt-brygga.

– Dette blir knallbra for Bodø. Brasilia er et spennende konsept som vi mener mangler i byen. Et svært godt supplement til resten av restaurantene i Ramsalt. Og maten, den har jeg testet i både Trondheim og i Bergen, forteller Pedersen.

Han beskriver kjøtt og biff av ypperste klasse, og en rikholdig buffé med både salat og grønnsaker, samt varmt tilbehør fra det brasiliansk-inspirerte kjøkkenet.

– Det populære spis så mye du vil-alternativet «Brasilia experience», kan bestilles med et utvalg av hele tolv forskjellige typer kjøtt, men også som vegetar eller barnemeny, forteller Pedersen.

For CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling er det en glede at det nå blir fire svært gode restauranter i Ramsalt. – Brasiliansk stemning og mat blir knallbra for Bodø, sier han. (Foto: Christine Karijord)

Åpner våren 2024

Det er nå bestemt at Brasilia skal åpne i løpet av våren, mens planen videre er å lande et skreddersydd Brasilia-konsept som passer inn sammen med resten av restaurantene i Ramsalt, med mål om å være til stor glede for byens befolkning.

– Vi gleder oss til å komme til Ramsalt og Bodø og vi ser fram til å skape en folkelig møteplass for byens innbyggere, sier, Marius Larsen, som eier Brasilia sammen med Nikolaos Kiosses – mannen bak restaurant-suksessen.

Han forteller at det også planlegges et rolig lounge-konsept i førsteetasjen med inngang fra Ramsalt-brygga.

– Planen er å holde åpent utover vanlig restaurant-tid. Rett og slett skape en god møteplass for voksne på kveldstid der man kan sitte og prate, hygge seg, nyte god musikk og ta seg et glass utover kvelden i flotte omgivelser, sier Larsen.

Brasilia er en restaurantopplevelse utenom det vanlige. – Våre gauchos serverer deilig kjøtt, rett fra grillen til bordet ditt. Du velger dine egne sideretter fra vår fyldige buffé, sier Brasilia-medeier Marius Larsen. (Foto: Brasilia/presse)
Brasilia-medeier Marius Larsen har over 20 års erfaring bak seg fra restaurant- og utelivsbransjen og var blant annet med på oppbyggingen av alle Sumo-restaurantene i Norge. – Suksessfaktoren til Brasilia, er at konseptet er svært folkelig, sier han. (Foto: Brasilia/presse)

Spennende klynge av gode restaurant-konsepter

For Larsen og Brasilia, var det avgjørende at beliggenheten for restauranten i Bodø var midt mellom svært dyktige restaurantdrivere i et spektakulært område av Bodø.

– Både Olivia, TXABA og The Social drives av svært dyktige mennesker som vi har et godt inntrykk av og som vi nå blir i et bransje-fellesskap med gjennom Ramsalt-identiteten. I tillegg har vi kjent oss varmt velkommen av en fremoverlent huseier med et sterkt ønske om at vi skal bidra til et levende Bodø sentrum. Og nettopp dette brenner vi for, sier Larsen.

Han håper at Brasilia, som i utgangspunktet er et konsept startet i Bergen i 2015 – blir like varmt tatt imot som bergenser og Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen.

– Vi håper bodøværingene tar like godt imot oss, som de har tatt imot Kjetil, smiler Larsen.

Det mest populære måltidet hos Brasilia per i dag er «Brasilia Experience». Et alternativ hvor man kan spise så mye man vil. – Så mange porsjoner du vil fra buffeen vår, i tillegg til 12 forskjellige typer kjøtt, forteller Brasilia-medeier Marius Larsen. (Foto: Brasilia/presse)
Brasilia er en restaurantopplevelse utenom det vanlige. – Våre gauchos serverer deilig kjøtt, rett fra grillen til bordet ditt. Du velger dine egne sideretter fra vår fyldige buffé, sier Brasilia-medeier Marius Larsen. (Foto: Brasilia/presse)

20-25 ansatte

Neste steg er nå å ansette folk til å drifte det brasilianske steakhouse-konseptet i Ramsalt.

– Nå skal vi først vi finne en daglig leder-stjerne som vil inngå i vårt lederteam med hovedansvar for den daglige driften av restauranten. Deretter skal vi ansette mellom 20 og 25 personer i ulike stillinger, sier Larsen.

Opplæringen til daglig leder vil foregå på Brasilias restauranter i Bergen, Oslo og i Trondhjem.

– Å jobbe i denne bransjen er veldig spennende og lærerikt, og hos oss er det høyt under taket og store muligheter for å utvikle seg i selskapet. Det gjelder alle vi ansetter, sier Larsen.