I styret sitter nå Wessel Paternotte, Vera Isachsen, Daniel Thomassen, Ingrid Olsen Finvåg, Cicilie Solstad Schjølberg, Snorri Sverrisson Rasch og tidligere styreleder Morten Jakhelln.

– Geitvågen er et veldig fint prosjekt. Det handler om å skape en møteplass der barn og unge i Bodø skal trives. Jeg har tre barn selv, og de elsker Geitvågen. Det er en fantastisk plass for alle, og et fint prosjekt som vil gjøre Bodø til en enda mer attraktiv plass å bo, sier Kåring.

Støttespiller og advokat Janicke Rokkan sammen med styret i Geitvågenstiftelsen bestående av Vera Isachsen, Wessel Paternotte, Daniel Thommassen, Cicilie Solstad Schølberg, Morten Jakhelln, Ingrid Olsen Finvåg og styreleder Veronica Kåring. I tillegg er Snorri Sverrisson Rasch med i styret, men var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Christine Karijord)

Et artig oppdrag

Kåring forteller at stiftelsens formål er å skaffe finansiering, men også å drifte og forvalte deler av Geitvågen med mål om at området blir et attraktivt sted for allmennheten.

– Jobben min i dag er å skape aktivitet og gjøre Bodø sentrum attraktiv, så dette blir en slags forlengelse av min daglige jobb. Og sammen med det nye styret, en svært inspirerende gjeng, så kommer dette til å bli et artig oppdrag. Vi har variert kunnskap, er i ulik alder med forskjellige interessepunkter. Noe som vil bidra til å skape en bra plass for ulike aldersgrupper i Geitvågen, sier Kåring.

Hun mener at Geitvågen allerede er en destinasjon og en møteplass, men at det nå skal jobbes for å skape et enda mer attraktivt sted som også tiltrekker seg folk utenfor bygrensen.

– Det er svært ønskelig at folk skal være med i stiftelsen, så ta gjerne kontakt hvis noen ønsker å bidra og ta eierskap sammen med oss, sier Kåring.

Tidligere styreleder Morten Jakhelln har nå gitt stafettpinnen videre til Veronica Kåring. Her sammen med daglig leder og styremedlem Wessel Paternotte i Geitvågenstiftelsen. – Den entusiasmen jeg opplevde i første styremøte var helt fantastisk. Dette er et oppdrag som er viktig for byen, familier, oppvekst og for Geitvågen, sier Jakhelln. (Foto: Christine Karijord)

– Bli den nye «go to»

For Ingrid Olsen Finvåg som til daglig jobber med internasjonal markedsføring i Bodø 2024 og som sosiale medier-ansvarlig for Visit Bodø, er det å bli med i styret til Geitvågenstiftelsen midt i blinken.

– Jeg er ganske ny i byen, og synes dette er et veldig spennende. Jeg tror Geitvågen har stort potensial og stor verdi for lokalbefolkningen. Det kan bli den nye «to go» om det blir utviklet rett for folk i byen, sier Olsen Finvåg.

Hun har selv bodd i Oslo i flere år, og benyttet seg ofte av Bygdøy – et sted hun mener kan sammenlignes med potensialet som ligger i Geitvågen.

– Det er gratis, lett tilgjengelig og skaper samhold i befolkningen. Et felles møtepunkt som jeg gleder meg til å bidra til. Kanskje skal vi tenke litt nytt og se på hva andre har fått til på lignede områder for inspirasjon, sier Olsen Finvåg.

Skape lavterskel med høy kvalitet

Leder for bærekraft og marked i Coop Nordland, Cicilie Solstad Schjølberg, forteller at hun ble kjent med Geitvågen gjennom Coop-hagen. En populær parsellhage hvor coop-medlemmer kan dyrke egen lokalprodusert mat.

– Nå er vi en kraftfull bunt mennesker med skikkelig «drive» som skal i gang å gjøre Geitvågen enda mer tilgjengelig for folk flest. Å få utvikle området for fremtiden gjennom enda flere bruksområder, små ting som binder helheten i området sammen, er veldig inspirerende, sier Solstad Schjølberg, som allerede har sett hvordan det å inkludere gjennom fellesskap i Geitvågen skaper engasjement.

– I første omgang tror jeg vårt oppdrag handler om å gjøre området attraktivt uansett hvilken interesse folk har. Skape lavterskel med høy kvalitet. Så etter hvert vise hva Geitvågen har å by på til resten av verden, sier Solstad Schjølberg.

Hun mener det blir viktig å ivareta følelsen for området slik det har vært i alle år, samtidig som man tenker på en ny måte.

– Det er naturen som alltid har brakt folk til Geitvågen, så det å ivareta perlen i seg selv, er nummer én. Så er det å tilrettelegge enda bedre for øyeblikkene, det å være i fri natur sammen med de man er glad i – det er det folk husker og gjerne oppsøker, sier Solstad Schjølberg.