Utenfor Olivia i Ramsalt er det rød løper og metervis med kø for å komme inn på den italienske restaurantens feiring av åpning i Bodø, nå med tilhørende uteservering og lokaler mot havet.

– Det er veldig hyggelig å ha fått Olivia til Bodø. De er flinke. De er så gode at de gjør oss bedre, sier Arve.

Han mener opplevelsen av by-festen på Ramsalt-kaia var nærmest makelaus.

– Alt klaffet. Det var gåsehud-stemning fra første stund, og en raus åpningsfest hvor Olivia inviterer inn og gir oss noe nytt. Også fikk vi avsluttet i midnattssol, helt makalaust, sier Arve.

Kø i Sjøgata er ikke dagligdags. Åpningsfesten til Olivia i Ramsalt skapte glede og noe nytt i byen. (Foto: Christine Karijord)
Byliv og møter mellom folk var tidlig med i planleggingen av Ramsalt. Styreleder Morten Jakhelln i Christian Jakhelln AS har vært aktiv i planleggingen og utviklingen av området. (Foto: Christine Karijord)

 

Et spesialdesignet uteområde langs havnepromenaden utenfor Ramsalt. Første del av det planlagte kaianlegget som skapes for både byliv og sjøliv. (Foto: Christine Karijord)
Idyll og sommervarme i slutten av juni. Tropiske takter og midnattssol. – Helt nydelig, sier Even Enoksen i Big Picture, her på Ramsalt-brygga med samboer Beate Tverbak. (Foto: Christine Karijord)

 

Et kollegialt samarbeid

Pedersen løfter fram kollegaene Børge Kristensen, som er prosjekt- og bærekraftsjef i Hundholmen Byutvikling og administrerende direktør i Christian Jakhelln, Erling Ole Berg-Hanssen som gode partnere i prosessen med å få Olivia til byen.

– Det er en omfattende jobb å få en bedrift som Olivia til å etablere seg i Bodø. Og løsningen som var utslagsgivende for at Olivia sa ja, var Erlings forslag om skyvedører og uteservering mot Sjøgata. Et konsept som har skapt stor hygge i Ramsalt-området, og som allerede er veldig populært formiddagstid. Og Børge, han har stått på natt og dag for å bistå Olivia fram til åpning av hele restauranten og uteserveringen, sier Arve.

For Erling blir det nå spennende å se hvordan Olivia og hele konseptet rundt restauranten blir tatt imot av både gjester som kommer til byen, og ikke minst lokalbefolkningen.

– Vi fikk oppleve en flott og perfekt kveld i Ramsalt, kanskje blant de bedre som har vært i byen. Å se 350 mennesker stå i kø i Sjøgata er ikke hverdags, men både gledelig, spennende og noe som skapte forhåpninger. Nå blir det interessant å se hvordan dette tas imot videre, og hvordan utviklingen blir i området når Favns nye restaurant kommer til høsten, sier Erling.

Cruiceskipet Aida kom seilende forbi Ramsalt og la til kai under Olivias sommerfest. (Foto: Christine Karijord)
Administrerende direktør Erling Ole Berg-Hanssen synes det blir interessant å se hvordan Olivia Restauranters konsept tas imot videre i byen, og hvordan utviklingen i Ramsalt blir når Favn etablerer seg til høsten. (Foto: Christine Karijord)
To etasjer restaurant med havutsikt og uteservering under tak. (Foto: Christine Karijord)

Særpreg og kule løsninger

Både Erling og styreleder Morten Jakhelln i Christian Jakhelln AS mener at man virkelig klarte å skape byliv i Bodø med festen Olivia arrangerte i Ramsalt.

– Uteserveringen på kaia skapte et smug som ga en veldig god romfølelse. Og jeg tror dette blir noe folk kommer til å like. Olivia er fantastisk flinke med personalet sitt, og sammen skapte de et knirkefritt arrangement vi ikke kommer til å glemme, sier Jakhelln.

Erling mener inne/ute-løsningene i Olivia-restauranten hvor det er uteservering på begge sider av bygningen, er både kult og unikt.

– Med dette i sammenheng med Olivia sitt særpreg har man klart å skape høy grad av attraktivitet. Med Olivia har vi tatt et nytt steg i en positiv retning i Ramsalt, sier Erling.

Olivia Restauranter åpnet den nye uteserveringen på Ramsalt med levende musikk og fyrverkeri. – En raus åpningsfest hvor Olivia inviterer inn og gir oss noe nytt, sier CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling. (Foto: Christine Karijord)