– Nå har vi flyttet inn i flotte lokaler, noe både befolkningen og medarbeiderne fortjener. Samtidig har pasientene fått et enda bedre helsetilbud i nord, sier Tunold.

Direktør Anita Tunold i Aleris og CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling er begge stolte og glade for både samarbeidet og nå et helt nytt sykehus i Jakhelln Brygge. (Foto: Christine Karijord)

– Forbedret tilbud

For politiker og Bodø Høyres leder Odd Emil Ingebrigtsen var det selvsagt å ta turen innom Nord-Norges nyeste og største private sykehus.

– Dette er kjempebra. Et forbedret tilbud til byens befolkning, sier Ingebrigtsen, som også hadde slått følge med Agnete Tjærandsen som også mener private helseforetak er et viktig supplement til det norske helsevesen.

– Dette er ganske enkelt «fantastico». Når den offentlige helsetjenesten ikke strekker til, så er jeg overlykkelig for at noen ønsker å etablere seg privat. Som i tillegg har den kompetansen som Aleris har. Dette skal Bodø prise seg lykkelig over, sier 90-åringen.

Hun mener enhver har rett på medisinsk behandling når man trenger det, og at det ikke er pasienten som er vinneren i debatten om offentlige ventelister.

– Selv hører jeg dårlig, og måtte vente i 24 uker for en hørselstest. Og det er ikke den eneste ventelisten jeg har stått på i det offentlige. Aller mest er jeg glad det mellom ørene fortsatt fungerer, smiler 90-åringen.

90 år gamle Agnete Tjærandsen mener det ganske enkelt er «fantastico» at Aleris med Anita Tunold i spissen nå har valgt å både utvide og etablere seg i sentrum av Bodø. – Private helseforetak er et viktig supplement til det norske helsevesen, mener Tjærandsen. (Foto: Christine Karijord)
For politiker og Bodø Høyres leder Odd Emil Ingebrigtsen var det selvsagt å ta turen innom Nord-Norges nyeste og største private sykehus. – Dette er kjempebra, sier han – her sammen med partikollega Agnete Tjærandsen. (Foto: Christine Karijord)

Godt samarbeid og skikkelig dugnadsånd

Å få ferdig det nye sykehuset i Jakhelln Brygge har vært en reise Anita Tunold ser tilbake på med glede og stolthet.

– Det er så mange som har stilt opp og stått på for å ferdigstille sykehuset. I tillegg til byggefolka så har leger, sykepleiere, administrativt personell, direktører, ektemenn, koner, døtre og sønner stilt opp i ekte dugnadsånd. En suksessoppskrift på det å ta eierskapet og forme egen arbeidsplass. Jeg er fantastisk stolt, og vil takke Hundholmen Byutvikling for å ha tatt så godt imot oss, sier Tunold.

Hun forteller at Aleris Bodø allerede har fått topp-resultater i undersøkelser om arbeidsmiljøet.

– Til dette nye sykehuset flytter vi inn med topp arbeidsmoral, godt arbeidsmiljø og kvalitet på alt vi gjør. Og slikt merker pasientene, som vi nå kan ta imot med dobbel kapasitet, sier Aleris- direktøren.

Også Helse Nord og Nordlandssykehuset ønsker utvidelsen av Aleris velkommen.  (Foto: Christine Karijord)
Prosjekt- og bærekraftsjef Børge Kristensen (f.h) i Hundholmen Byutvikling har bistått tett i prosessen med ferdigstillingen av Aleris Bodø i Jakhelln Brygge. Her sammen relasjonssjef, marked og kundekontakt Kine Uttakleiv, controller Siw Meløysund og økonomi- og analysesjef Monica Feldt i Hundholmen Byutvikling. (Foto: Christine Karijord)

God flytteprosess

Aleris-sykehuset ble bestemt flyttet fra Tollbugata og Moloveien til Jakhelln Brygge i sentrumskjernen av Bodø fordi etterspørselen etter helsetjenestene økte enormt.

– Det er bygget et helt nytt sykehus til oss, og det har vært en utrolig bra prosess. Jeg møtte Arve Pedersen og co for litt over ett år siden, og da fikk vi umiddelbart den «connection» som må til for et godt samarbeid, sier Aleris-direktøren.

For CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling er det en stor glede at Jakhelln Brygge nå huser et moderne Aleris-sykehus, og at det faktisk var mulig å få dette til i sentrumskjernen av Bodø.

– Vi håper de nye lokalene blir et skikkelig løft for Aleris Bodø, og at pasientene som kommer til sykehuset blir møtt med trivelige og moderne lokaler i tråd med det som er et privatsykehus verdig, sier Pedersen.

Fra oppvåkningen i Aleris Bodø i Jakhelln Brygge, Nord-Norges største private sykehus, nærmere 100 kvadratmeter, med åtte legekontor, fem operasjonsstuer og oppvåkningsavdeling. (Foto: Christine Karijord)
Fra oppvåkningen i Aleris Bodø er det nydelig utsikt mot Landegode. – De nye lokalene betyr et vesentlig løft for Aleris Bodø. Med dette mer enn dobler vi kapasiteten vår i regionen, sier direktør Anita Tunold i Aleris.(Foto: Christine Karijord)