Vi møtes for prøvespilling på by-flygelet innkjøpt av Christian Jakhelln AS med tanke om å skape byliv og aktiviteter i sentrum av Bodø.

– Rotunda har en fantastisk klang, og det å holde konserter her inne blir veldig nært og hjertelig, sier hoff

I tillegg skal musikeren spille på det han mener er ett av byens beste flygel.

– Steinway and Sons er Rolls-Royce i pianomarkedet. Et håndlaget instrument man bruker ett år på å lage. Jeg vil si det er det foretrukne instrumentet av de fleste pianister innen alle sjangre, sier jazzmusikeren, som selv innehar den eksklusive status som Steinway artist.

Konsertene vil holdes den 23, 24 og 25 november. Dørene til Rotunda åpnes klokken 17.30, mens selve konserten starter 18.00. Det vil også bli servering.  

– Som artist føler man en nærhet til publikum som gjør at konserten blir en veldig spesiell opplevelse, så dette blir fint for både meg og de som kommer for å oppleve, sier Hoff.

Jazzmusiker og komponist Jan Gunnar Hoff skal nå holde tre julekonserter inne i Rotunda i Jakhellngården. Her sammen med flygel-investor Morten Jakhelln for Christian Jakhelln AS og kunstnerisk leder for Rotunda-konsertene Rolf-Cato Raade. (Foto: Christine Karijord)

Julekonsert med juleklassikere

Hoff skal spille sine egne versjoner av kjente juleklassikere, både nordnorske og andre, innspilt på albumet Stille lys, en julefavoritt for mange.

– Det kommer til å bli både dybde, klang og et musikalsk uttrykk som vil sette julefølelsen i gang, smiler Hoff.

For arrangør og kunstnerisk leder Rolf-Cato Raade i Rotunda konsertserier, handler det å holde konsert i Jakhellngården – midt i Bodø sentrum om å skape byliv og opplevelser.

– Vi har lenge drømt om å få i gang disse konsertene i bybildet.  Ideen er å skape nære kunstneriske opplevelser hvor musiker er tett på, spiller «unplugged» og akustisk mot et lite, men lydhørt publikum, sier Raade.

 

Steinway & Sons er det mest populære flygelmerket blant konsertpianister, og regnes av svært mange for å være verdens beste. – Steinway and Sons er Rolls-Royce, sier jazzpianist Hoff. (Foto: Christine Karijord)

Lav terskel, men høy kvalitet

Styreleder Morten Jakhelln i Christian Jakhelln og Hundholmen Byutvikling forteller at han fikk inspirasjon til å investere i et Steinway-flygel etter en London-tur med klassiske by-konserter, og etter hvert med et ønske om å lage en mulighet i Bodø for både musikere og publikum i sentrum av byen.

– Det handler som sagt om å skape byliv, men også muligheter for å spille på et skikkelig instrument med nærhet til publikum på en by-scene hvor terskelen er lav for å opptre, men kvaliteten likevel høy, sier Jakhelln.

Han forteller at typen nære klubb- og by-konserter er svært vanlig og populære ute i Europa.

– Intimt og lavterskel, men hvor kvaliteten er på topp. Vi er ikke i konkurranse med andre konsertarenaer, men opererer som et tilskudd til byen. Flygelet kan også leies ut, og sakte men sikkert skal vi utvikle dette til å bli noe, sier Jakhelln som gleder seg til julekonsertene med Hoff.

Bestill billetter her!