Fra før driver Kikki og Robert allerede tre sportsbutikker i Bodø. Sport1 Bodø Sentrum og Skandinavisk Høyfjellsutstyr i Sjøgata, samt Sport1 Sportshuset ved Gamle Riksvei. I tillegg har morselskapet to sportsbutikker i Trondheim.

– Det er særlig i sentrum vi har sett en veldig positiv utvikling, spesielt i månedene juni, juli og august, men også resten av året, forteller Robert.

Derfor utvider nå ekteparet og åpner konseptbutikken Bergans Shop tilknyttet de to andre sportsbutikkene i Sjøgata.

– Bergans-avdelingen vil ha en tydelig profil med bredde i Bergans kolleksjon. Dette er en utvikling vi har sett i bransjen for de sterke merkevarene, sier Kikki.

Nå starter Robert Helgesen (62) og Kristin «Kikki» Helgesen Gundersen (56) enda en sportsbutikk i Bodø sentrum. – Det blir en helt ny Bergans-opplevelse i Bodø, sier ekteparet. Her sammen med medeier og neste butikk-generasjon for fremtiden, Jørgen Andreassen (28). (Foto: Christine Karijord)

 

 – Derfor satser vi videre

Både Kikki og Robert mener det er spennende med boligvekst sentrum, at det har blitt mer liv i gatene og at folk bruker tilbudene som finnes utenfor stuedøra.

– De som flytter til sentrum bruker sentrum, noe som er helt tydelig. I tillegg har vi flere hoteller, og folk kommer gjerne fra distriktene og inn til Bodø for å både shoppe og oppleve bylivet. Så har vi turistene. De reiser ikke bare igjennom til andre destinasjoner, men blir her i flere dager for å oppleve Bodø, forteller Robert.

Han mener Bodø er på tur opp med tanke på helårsturismen, også takket være flere sengeplasser og gode weekendtilbud.

– Vi møter både engelskmenn, italienere og andre europeere gjennom hele året. De kommer hit for både matopplevelser, naturopplevelser, shopping og hotellopplevelser, sier Kikki.

Hun forteller at de ansatte i sportsbutikkene er rene turistinformasjonen sommerstid.

– Vi møter de som kommer til byen og ser de som bruker byen. Og vi kan med sikkerhet si at Bodø sentrum har stort potensial. Det er derfor vi satser videre, sier Kikki.

– Dette er en livsstil og en lidenskap, forteller ekteparet Kristin «Kikki» Gundersen Helgesen og Robert Helgesen, som den 31 mars åpner sin fjerde sportsbutikk i Bodø. (Foto: Christine Karijord)
– Det er artig å se hva Kikki og Robert får til, og når de kom med idéen om en Bergans-shop, så var det bare å hive seg rundt og bygge om lokaler, smiler CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling. Her sammen med salgsrepresentant Martin Furnes i Bergans og relasjonssjef Solveig Henriksen Sharp i Hundholmen Byutvikling. (Foto: Christine Karijord)

 

Folk vil til sentrum

CEO Arve Pedersen i Hundholmen Byutvikling forteller at interessen for lokaler i sentrum er stor.

– Snart kommer den nye Sjøgata, Hundholmen plass skal rustes opp og havnepromenaden blir helhetlig. Hadde vi hatt flere lokaler på første etasje-nivå for utleie, så hadde vi leid ut disse. Etter vår mening vil det komme en vekst i Bodø sentrum i årene som kommer, sier Pedersen.

Og akkurat dette gleder ekteparet Helgesen. For det å drive sportsbutikker er både en livsstil og en lidenskap.

– Det er utrolig artig drive butikker som folk ønsker å besøke. Vi er veldig glade i denne bransjen og det er i butikkene utviklingen skjer, ikke på nettet. Vi tror tydelige butikker med fagkompetanse har fremtiden på sin side, sier Robert, som har vært i bransjen siden 1976.

– Drivkraften er å se bransjen i morgen og skape gode møter med folk som kommer innom, smiler ekteparet.