Mathias Andreassen (36) skal jobbe i Hundholmen Byutvikling ut august. Etter dette starter han i ny jobb. (Foto: Christine Karijord)

– Jeg slutter fordi alle prosjektene jeg har jobbet med er ferdigstilt, sier Andreassen.

Han forteller om spennende år i en innovativ og fremoverlent bedrift.

– Mine arbeidsoppgaver har vært prosjektledelse på BIG – Bodø Innovation Gate, Ramsalt næring og Quality Hotel Ramsalt. Store og komplekse byutviklingsprosjekter som har lært meg mye, sier prosjektlederen.

Han forteller at slike prosjekter også gjør noe med en personlig.

– Det har virkelig vært givende å få være med på denne reisen sammen med Hundholmen Byutvikling. Slike prosjekter handler om å forstå prosessen, samarbeide med folk, utførelse og hvordan man kommer fram til best mulig sluttresultat, sier ingeniøren.

Prosjektleder Mathias Andreassen trekker fram BIG-Bodø Innovation Gate som et prosjekt han i dag ser tilbake på som veldig spennende og matnyttig. – Jeg er stolt over sluttresultatet på BIG. Det ble et fantastisk bygg, sier han. (Foto: Christine Karijord)

BIG – en reise i fremtidens bygg

Andreassen trekker fram BIG-Bodø Innovation Gate som et prosjekt han i dag ser tilbake på som veldig spennende og matnyttig.

– På BIG jobbet vi etter BREEAM, en internasjonal anerkjent metode for å måle et byggs bærekraftige egenskaper. Dette var ekstremt lærerikt. Her snakker vi om noe helt nytt, faktisk verdens nordligste BREEAM-bygg i klassifiseringen Excellent, sier Andreassen.

Han forteller at BREEAM-prosessen var omfattende og styrende for hele prosjektet. At det påvirket valgene som ble tatt, eksempelvis materialbruk, energikilde, innemiljø og avfallshåndtering.

– Jeg er stolt over sluttresultatet på BIG. Det ble et fantastisk bygg, og jeg mener lista ble lagt for fremtidige kontorbygg i byen. Det er en god erfaring å ta med seg videre, sier prosjektlederen.

Direktør Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling ønsker prosjektleder Mathias Andreassen lykke til videre . – Det har vært en fantastisk reise, som jeg visste ville ta slutt når prosjektene sto ferdig. Og nå er tiden her, sier Andreassen. (Foto: Christine Karijord)

Veien videre

Andreassen skal jobbe i Hundholmen Byutvikling ut august. Etter dette starter han i ny jobb.

– Jeg har fått meg en ny og spennende jobb hvor jeg får god bruk for erfaringene jeg har gjort meg i Hundholmen Byutvikling, sier Andreassen.

For direktør Morten Jakhelln har det vært en glede å ha Andreassen med på laget.

– Mathias har gjort en utmerket jobb på våre prosjekter, og vi skulle gjerne beholdt han videre. Han har vært en ressurs for oss i Hundholmen Byutvikling, sier direktør Morten Jakhelln.