Hundholmen Byutvikling : Snart kommer et spennende kunstverk i Ramsalt

Snart kommer et spennende kunstverk i Ramsalt

19/08/2020

Bildet bak Ernst Frantzen er et trykk, «Hybrid on the move», laget av kunstner Ragna Misvær Grønstad. Dette skal henges opp i BIG – Bodø Innovation Gate. Bildet som skal opp i Ramsalt – blir en overraskelse! (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Ernst Frantzen har innramming og glassfag i blodårene. – Oldefar var glassmester, og jeg har vokst opp i dette faget, smiler han.

Vi møtes i butikken E.A. Frantzen i Sjøgata rett over Ramsalt. I dag skal vi se på to store bilder det har tatt tid å ramme inn. Det ene, laget av kunstner Ragna Misvær Grønstad, skal henges opp i BIG, det andre ut mot Sjøgata i Ramsalt.

– Utfordringen med disse bildene er størrelsen, og i tillegg at begge bildene skulle kunstglass. For det finnes bare i Oslo for så store bilder. Først sa bedriften som selger denne typen glass nei til å sende det nordover, men etter litt fram og tilbake, så fikk jeg overtalt dem til å sende glasset likevel, smiler Ernst.

Han forklarer at kunstglass er klarere enn vanlig glass med en overflatebehandling som gjenspeiler minimalt av refleksjoner.

– Bildet som skal henge i Ramsalt vil få en maksimal gjengivelse av bildet for de som går forbi og ser dette. Og rammen har jeg laget selv. Det er en del av glassfaget, forteller Ernst, som har vokst opp i rammebutikk.

– Det er veldig spennende å se hva ulike folk ønsker å ramme inn. Det kan være foto, annen kunst eller klenodier. Så er det trendene. Perioden vi nå har vært i med rustikk-rammer, gjerne av «rækved», til gullrammene som er på tur tilbake, forteller rammeeksperten.

 

Han tror innrammingen gjort for Ramsalt og Hundholmen Byutvikling vil passe godt inn i bybildet og bli et spennende blikkfang, selv om vi ikke røper hvilket bilde som er rammet inn – enda.

– Dette er et bilde som satt Bodø på kartet. Derfor er det artig at det brukes videre. Jeg ser fram til Ramsalt-området er oppe og går. Det vil løfte byen vår og jeg har innsett at jeg har butikk i et veldig spennende område, sier Ernst.

– Jeg har brukt Ernst til innramming i mange år, og er bestandig veldig fornøyd med resultatet. Vi gleder oss til å avduke bildet som skal opp i Ramsalt, sier leder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling.