Hundholmen Byutvikling : Nå er BIG-skiltene på plass

Nå er BIG-skiltene på plass

19/08/2020

Alle som jobber i BIG – Bodø Innovation Gate er på plass med logo. Prikken over i’en på teglfasaden. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

– Skiltene skal profilere både bygget og alle bedriftene som jobber i BIG. Dette blir den største og beste reklameplakaten man kan ha, forteller skiltmaker Ove Sætveit hos JB Reklame.

Han forteller at skiltene som henges opp ikke er tilfeldig.

– Disse er nøye planlagt ut fra fasade, farge og fasong, forteller Sætveit, som er en av 50 personer i Norge med tittelen fagbrev i skilting.

– Et godt skilt er et skilt som er pent og som smelter inn i fasaden uten at det «skriker» mot deg. Og jeg tror faktisk skiltingen på BIG vil bli byens fineste, sier han mens han sjekker at de riktige skruene for montering er med.

Når det blir mørkt vil ledlys tennes, og skiltene kan sees fra lang avstand.

– Det er strenge krav til skilting. Er de store, eller i nærheten av en riksvei som her – så skal de godkjennes av både Bodø kommune og vegvesenet. De skal både synes, men også være nøytrale nok til ikke å ta fokus fra folk som kjører på veien. Disse skiltene er etter boka på alle måter, smiler skiltspesialisten mens han og kollega Raymond Christoffersen rigger til liften de behøver for å komme seg opp i høyden.

Skiltmakerne Raymond Christoffersen og Ove Sætveit hos JB Reklame løfter BIG-skiltet og klargjør for montering. Prosjektleder Mathias Andreassen hos Hundholmen Byutvikling legger tilrette for strøm til liften. Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)