Hundholmen Byutvikling : Jakhelln MC er solgt og skal videreutvikles

Jakhelln MC er solgt og skal videreutvikles

12/11/2019

– Det har vært viktig for leder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling at alle de ansatte hos Jakhelln MC skulle bli med i et salg. Inge-Henning Andersen er glad for å overta kompetente og flinke medarbeidere. Nå skal bedriften Jakhelln MC bytte navn og finne nye lokaler. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Selskapet ANKO Bodø AS med eierne Inge Henning Andersen og Tord Kolstad har nå kjøpt Jakhelln MC AS. – Alle ansatte fortsetter, sier Andersen.

De siste årene har leder Morten Jakhelln i Hundholmen Byutvikling solgt seg ut av både bil- og båtbransjen for å satse helhetlig på byutvikling.

– Dette er siste salg i en strategi om å konsentrere oss ett hundre prosent om byutvikling. Og nå har vi fått i stand et salg med en entusiast som ønsker å ta MC-selskapet videre. Det har hele tiden vært viktig å bevare både bedriften og de som jobber hos Jakhelln MC, sier Jakhelln.

For Andersen startet interessen for MC-bedriften da han selv kjøpte seg motorsykkel for halvannet år siden.

– I september i fjor var jeg med Jakhelln MC til Säfsen i Sverige på Adventure Days. Her lærte jeg masse om et fantastisk MC-produkt, ble kjent med utrolig flinke ansatte og flere gode kunder. Dette trigget min interesse for selskapet, smiler Andersen, som nå går inn som styreleder.

 

Selskapet ANKO Bodø AS har nå kjøpt Jakhelln MC AS. For Inge-Henning Andersen, Morten Jakhelln og daglig leder Lasse Rendal har det vært en ryddig og trygg salgs- og kjøps-prosess. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

 

Flytter til nye lokaler

På sikt skal Jakhelln MC bytte navn og flytte til nye mer egnede lokaler.

– Vi må flytte ut fra Firkanten, og rigge oss til i nye fasiliteter med mer plass. Hva navnet blir og hvor vi skal etablere oss er ikke bestemt enda. Vi ønsker å videreutvikle bedriften, skape et miljø for fellesturer og klubbkvelder – rett og slett bli et samlingspunkt for miljøet. Da må også lokaliteten være egnet for det, sier Andersen.

For daglig leder Lasse Rendal hos Jakhelln MC blir tiden fremover spennende.

– Jeg er glad for at det var ANKO Bodø AS som kjøpte bedriften og at vi nå skal videreutvikle bedriften sammen. Å kjøre motorsykkel handler om opplevelser, både på sykkelen og det å være del av et miljø. BMW har et fantastisk fotfeste i Bodø, og på sikt ønsker vi å satse på Nordland som marked og nedslagsfelt, sier Rendal.

 

10 år med Jakhelln MC

Det var da Morten Jakhelln ønsket å skille MC fra båt at han startet en egen MC-butikk.

– Det er lurt å spesialisere seg, være tro mot og ha fokus på det man ønsker å drive med. Det er derfor jeg startet MC-butikk og skilte den ut fra båt. Og det er derfor vi nå selger bedriften. Likevel ser jeg tilbake på fine år med både MC, båt og bil, sier Jakhelln.

– Vi har fått de rette folkene med oss. Vi har samme tankegang, sier Rendal.

– Hele denne kjøps- og salgsprosessen har vært ryddig og trygg. Morten har hele tiden vært klar på at han ønsker at noen fortsetter driften og beholder folkene. Og vi har overtatt en spennende forretning og ikke minst en fin og kompetent gjeng, sier Andersen.