Hundholmen Byutvikling : Ramsalt Opplevelser og Turistforeningen skal spille på lag

Ramsalt Opplevelser og Turistforeningen skal spille på lag

28/05/2019

Bli større sammen. Samarbeid gjennom Ramsalt Opplevelser handler om å gjøre hverandre bedre, se muligheter og samarbeide. – Dette har vi tro på, sier daglig leder Fred Anton Firing Ravneberg i Ramsalt Opplevelser og leder Berit Irgens i Bodø og Omegns Turistforening. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Ramsalt Opplevelser skal samle store og små opplevelsesbedrifter i et faglig, utviklende og inspirerende miljø. – Når vi står flere sammen får vi en større kontaktflate ut mot verden, sier daglig leder Berit Irgens i Bodø og Omegns Turistforening.

– Som en start har vi nå samlokalisert oss i andre etasje i Sjøgata 27 i påvente av splitter nye lokaler i Ramsalt, sier daglig leder Fred Anton Firing Ravneberg.

Sterkere sammen

Ramsalt Opplevelser har som mål å samle og vise frem det beste som er å by på av aktiviteter og opplevelser i Salten. Bodø og Omegns Turistforening (BOT) jobber for at flest mulig skal få oppleve friluftsliv. Sammen skal de dele kunnskap, nettverk og kontorlandskap.

– Jeg har jobbet som leder i BOT i 17 år og vi har vært alene mesteparten av tiden. Nå skal vi være sammen med andre og det blir veldig spennende, sier Irgens.

Til daglig markedsfører hun aktiviteter, svarer på eposter, selger kart – byens beste utvalg, og snakker med folk som kommer innom. Snart er det dags for 7-toppstur, med tusenvis av turglade folk fra hele regionen.

– Vi har kunnskap fra mange år i Turistforeningen, særlig lokalt kjennskap som vi gjerne deler med de andre i nettverket. I tillegg ønsker vi å bli mer synlig for lokalbefolkningen, smiler Irgens.

Spennende samarbeid. Med årelang erfaring fra Bodø og Omegn Turistforening skal nå leder Berit Irgens og daglig leder Fred Anton Firing Ravneberg i Ramsalt Opplevelser samarbeide, inspirere og dele kontor. I første omgang i Sjøgata 27 i påvente av nye lokaler i Ramsalt. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Muligheter på kryss og tvers

Irgens og Ravneberg diskuterer muligheter. Lunsjfellesskap, inspirasjon og det å få ideer til å gjøre noe nytt.

– Det handler om å spille hverandre gode, og det blir spennende hvordan dette utspiller seg. Vi er en foreningskultur, mens de vi skal samarbeide med er bedrifter. Og vi ønsker å bevare denne kulturen, men samtidig tenke nytt, sier foreningslederen.

Hun ser allerede muligheter, som når seniorgruppa skal på en av de mange planlagte turene sine.

– Støtt Brygge – som også er en del av nettverket vårt, et godt alternativ for seniorgruppa. Jeg tenker det ville vært en utrolig fin kombinasjon å reise ut dit, oppleve kystkulturen og nyte et godt måltid. Dette er ett eksempel på hvordan vi naturlig kan samarbeide på kryss og tvers, sier Irgens.

Vise fram det beste. Daglig leder Fred Anton Firing Ravneberg i Ramsalt Opplevelser og leder Berit Irgens i Bodø og Omegns Turistforening skal samarbeide om å vise fram det aller beste Salten har å by på. (Foto: Christine Karijord/Hundholmen Byutvikling)

Nettside og booking

På nettsiden til Ramsalt Opplevelser tilbys online booking på opplevelsesbasert turisme i Salten.  I tillegg er det planlagt et kontor- og salgslokale i Ramsalt, hvor små og store bedrifter skal kunne utvikle egne og andres produkter i fellesskap.

– Vi vokser stadig og har nå tatt et stort lokale i Sjøgata 27 i bruk i påvente av Ramsalt-lokalene. Booking-systemet er oppe og går med 60 forskjellige aktiviteter for både turister og ikke minst lokalbefolkningen, sier Ravneberg.

Her kan man booke alt fra kajakkutleie, til guidet klatretur til Hamarøyskaftet, RIB-tur til Saltstraumen, sportsklatring og yoga i det gamle gruvesamfunnet på Jakobsbakken i Sulitjelma. Man kan velge om det skal være for barn, en regnværsdag, for et par eller en gruppe.

–  På bookingsiden kan man se aktivitet, sted, klokkeslett, dato, fysisk vanskelighetsgrad og tilgjengelighet. Man kan skreddersy sin egen dag, flere dager eller lage arrangement med opplevelser. For oss er det viktig at også lokalbefolkningen får vite om denne muligheten, for vi har utrolig mye spennende som skjer rett utenfor stuedøra vår, sier Ravneberg.