– Da vi flyttet inn så etablerte vi en gruppe som skulle ta ansvar for bilder på veggene, og da alle var opptatt med sitt og ingenting skjedde – så tok jeg saken i egne hender mens jeg var hjemme i mammapermisjon med litt tid til overs, forteller Sofie.

Er det noe som gir henne overskudd og energi, så er det å skape kunst.

– Visjonen til Multiconsult er å bygge bro mellom fortid og fremtid. Dermed hadde jeg inspirasjon, forteller Sofie.

Senioringeniør Geir Samuelsen og sivilingeniør Sofie Fagerheim foran hovedbildet i serien som er laget til kontorlokalene til Multiconsult i Jakhellngården. (Foto: Christine Karijord)

Havørna i sentrum

Før Multiconsult flyttet inn i Jakhellngården hadde bedriften kontorer bygget hvor den kjente havørna prydet veggen, den som senere forsvant i det bygget i sentrum ble revet.

– Når jeg skulle illustrere fortid og fremtid, så måtte jeg ha med havørna. Min første jobb og våre gamle lokaler lå i bygget med ørna på og den gi veldig positive assosiasjoner, og ikke minst var den veldig flott, sier Sofie.

Hun forteller at det var litt ut av komfortsonen å henge opp egen kunst og forslag til veggmalerier på egen arbeidsplass.

– Og litt stas når kollegaer var fornøyde. Når jeg tegner, så stenger jeg verden ute. Det er der jeg virkelig slapper av, forteller Sofie.

Sofie Fagerheim (29) er sivilingeniør i prosessteknologi og hobbykunstner. – Jeg stenger verden ute når jeg tegner, sier hun. (Foto: Christine Karijord)
Det var da Multiconsult flyttet inn i nye lokaler at Sofie Fagerheim (29) tok ansvar for veggkunsten. (Foto: Christine Karijord)