Han forteller at perioden før åpning har vært både krevende, spennende og veldig gøy.  

– Å jobbe med et prosjekt som er til for å skape glede, det er givende selv om man må stå på for å bli klar – ferdig – gå til åpne dører, lokalet fullt av gjester, kokker i matlaging og alt hva en fullverdig restaurant er, sier Bjartveit.

Torsdag, fredag og lørdag vil åpningstiden være fra 11 til 23. Resten av uka blir det fra 11 til 22. Det betyr at Olivia Ramsalt er åpen til lunsj hver dag, et kjærkomment tilbud i Bodø. (Foto: Christine Karijord)
Alle Olivia-restaurantene er inspirert av forskjellige byer i Italia og Bodø-utgaven har hentet inspirasjon fra kystbyen Sorento. (Foto: Christine Karijord)

Halv pris og «soft opening»

Bjartveit forteller at de første dagene har vært en såkalt «soft opening», hvor førstemann til mølla har fått muligheten til å spise til halv pris.

– Mot ærlig tilbakemelding på hva som fungerer og ikke. Alt fra maten, service til belysning, ventilasjon og lyd. På den måten får vi «syretestet» at alt fungerer som det skal, noe det aldri gjør på den aller første åpningen. Det kan være noe så enkelt som at en spot havner i ansiktet på en gjest, og at vi må vi litt på lysretningen, forteller Bjartveit.

Derfor er det gull verdt å invitere inn med lavere skuldre, litt lavere forventning og full åpenhet om hva som funker og hva som ikke funker.

– Vi fant feil med bongene i kassasystemet, at feil innstilt ventilasjon i en sone gjorde at folk merket litt tung luft og at noen spotter sto vinklet feil. Små ting vi lett fikser, sier Bjartveit.

Han forteller at tilbakemeldingen på det aller viktigste var fabelaktig.

– Folk var rett og slett imponert over maten, lokalene og servicen, og det er kanskje det aller viktigste. smiler Bjartveit.

Åpningsansvarlig Mathias Bjartveit forteller at Oliva er stedet med løs snipp og lave skuldre. – Her kan du ta en øl med gutta, vinkveld med jentene, feire bursdag, møtes til en romantisk middag eller en inspirert forretningslunsj, sier han. (Foto: Christine Karijord)
Endelig er Olivia på plass i Ramsalt. –⁠ Velkommen til et lite stykke Italia. (Foto: Christine Karijord)

Pizza & pasta

Under den litt softe åpningen serverte Olivia full meny. Likevel gikk det mest pizza og pasta.

– Det er det vi er veldig glade i å servere. Men så har vi også nydelige hovedretter som entrecôte og fiskeretter. Vi har mange nydelige retter, så det er noe å velge i for enhver, sier Bjartveit.

– Har du forventninger til restauranten i Bodø?  

– Jeg har høye forventninger til at dette skal bli et nytt favorittsted for mange. Vi skal levere kvalitet, atmosfære og service. Jeg kan avsløre at vi har mange bookinger framover, og er nå i nyhetens interesse. Likevel tror jeg at restauranten vil slå godt an i byen over tid, sier Bjartveit.

For markedssjef Kine Uttakleiv i Hundholmen Byutvikling er det stas å endelig kunne gratulere med åpen restaurant.

– Dette er en kjent restaurant med et godt og veletablert konsept. Jeg har spist på Olivia i Oslo i mange år, en favoritt jeg gjerne oppsøker. Her vet man at det serveres kvalitet og god mat til moderat prisnivå.  For meg er det er en glede at vi bodøværinger nå kan gå inn og nyte hel-Italiensk i Ramsalt, sier Uttakleiv.

– Har du en favoritt-rett du vil anbefale folket Mathias Bjartveit?

– «Linguine al profumo di mare». En kremet pastarett, skikkelig digg. Ordentlig «comfort food». Eller pizzaen «Mozzrella di burrata». En Instagram-vennlig matrett som er svært god på smak, sier Bjartveit – før han løper videre for å klargjøre restauranten til nok en åpningskveld.

På Olivia i Ramsalt tilpasses menyen lokalt, og det skal serveres både torsketunger og lokal tørrfisk på italiensk vis. – I tillegg til retter fra den italienske kystbyen Sorento, sier åpningsansvarlig Mathias Bjartveit – her sammen med markedssjef Kine Uttakleiv i Hundholmen Byutvikling. (Foto: Christine Karijord)