Med den umiddelbare nærheten til Ramsalt har det vært naturlig for Christian Jakhelln og driftsselskapet Hundholmen Byutvikling å se på Storgata 19 for videre utvikling av området.

– Bygget har en strategisk og fantastisk beliggenhet, og vi har lenge ønsket å få studenter til byen, sier Jakhelln.

Leder Morten Jakhelln for utvikling og samfunn i Christian Jakhelln hadde med seg arkitekt og konsernsjef Nicolai Riise i MAD arkitekter på både workshop senere omvisning i Storgata 19. – At Nikolai tente på prosjektet ble en bekreftelse på at dette kan bli et kjent studenthus i nasjonal målestokk, sier Jakhelln. (Foto: Christine Karijord)

 

Rehabiliteringsprosjekt

 Målet med studenthus-prosjektet er sirkulærøkonomisk med fokus på rehabilitering så langt det går.

– Det er ofte mer krevende å renovere, men vi liker utfordrende prosjekter. Og ved å gjenbruke hotell-tegningene som er laget av den tidligere eieren, så er vi allerede i gang med gjenbruk, sier Jakhelln.

Han mener beliggenheten hvor det er kort vei til båt, buss og tog er viktig for studenter som ofte ikke disponerer bil.

– Som student hadde jeg bestandig jobb ved siden av studiene, og i Ramsalt-området behøver vi arbeidskapasitet. Og bor det studenter i området er det vinn-vinn for både restauranter og hotellet – i tillegg til andre i byen som behøver deltidsansatte, sier Jakhelln.

 

Storgata 19, tidligere trevarefabrikken – skal nå bli studentboliger. – Bygget er veldig iøynefallende og ligger sentralt til med kort vei til offentlig transport, et sentrumsnært knutepunkt i Ramsalt-området, sier Morten Jakhelln. (Foto: Morten Jakhelln)
Storgata 19 skal nå utvikles som del av Ramsalt-området med et spennende fokus på studentlivet i Bodø sentrum. (Foto: Morten Jakhelln)

Konseptutvikling

Jakhelln forteller at det nå er opprettet en prosjektgruppe som jobber med det overordnede konseptet for studenthuset. Målet er 130 studentboliger.

– Nå skal vi finne hovedlinjene for prosjektet. Poenget er å skape noe gjennomtenkt som studentene vil ha og som er i tråd med tiden vi lever i, sier Jakhelln.

Over alt hvor han snur seg, så møter han positivitet til ideen.

– Jeg har fått bekreftet at dette er en god idé. Også fordi UiT – Norges arktiske universitet nå har signert leiekontrakt i Postgården og etablerer egen campus for opp til 200 studenter i Bodø sentrum. Plutselig skjer det ting, sier Jakhelln.

Han mener det er på høy tid at Bodø markerer seg som en attraktiv studentby.

– Min drøm er at dette huset skal bli så synlig at man tenker at Bodø er en spennende by å studere i, og at det kommer folk for å se på konseptet som inspirasjon, smiler Jakhelln.

Han gleder seg til å komme i gang med prosjektet. En rekke beslutninger skal tas de nærmeste ukene.

– I løpet av februar så er grunnlaget lagt, sier Jakhelln.